Hanna_Iwona pisze:Ponawiam swoją prośbę o pomoc zrobieniu skanów Z Par.Lubiel oraz Szelków.Hanna_Iwona pisze:Również chciałabym prosić o pomoc życzliwą osobę o odszukanie i zrobienia skanów poniższych aktów z Oddz.Pułtuska.
Lubiel
M-1810/12 Ludwik Waśniewski-Józefa Królikowska
M-1863/12 Franciszek Piórkowski-Marianna Ludwika Waśniewska
Zg-1855/75 Adam Waśniewski
Zg-1858/4 Józefa Migdalska
Zg-1863/40 Ludwik Waśniewski
Szelków
M-1805/9 Ludwik Waśniewski-Katarzyna Lisiewicz
Zambski
Ur 1840/109 Marianna Ludwika Waśniewska
Ur 1848/52 Rozalia Marianna Waśniewska
Proszę o pomoc osoby odwiedzające AD w Płocku.Czy znajdzie się ktoś Życzliwy i pomoże.Najbardziej zależy mi na Parafii Lubiel i Szelków.Parafię Zambski już sobie daruję.Bedę ogromnie zobowiązana.Proszę o kontakt na PW.
Pozdrawiam
Hanna-Iwona.
Pozdrawiam
Hanna-Iwona.
Archiwum Diecezjalne w Płocku
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
- Hanna_Iwona

Re: Archiwum Diecezjalne w Płocku...
Hanna_Iwona pisze:Hanna_Iwona pisze:Ponawiam swoją prośbę o pomoc zrobieniu skanów Z Par.Lubiel oraz Szelków.Hanna_Iwona pisze:Również chciałabym prosić o pomoc życzliwą osobę o odszukanie i zrobienia skanów poniższych aktów z Oddz.Pułtuska.
Lubiel
M-1810/12 Ludwik Waśniewski-Józefa Królikowska
M-1863/12 Franciszek Piórkowski-Marianna Ludwika Waśniewska
Zg-1855/75 Adam Waśniewski
Zg-1858/4 Józefa Migdalska
Zg-1863/40 Ludwik Waśniewski
Szelków
M-1805/9 Ludwik Waśniewski-Katarzyna Lisiewicz
Zambski
Ur 1840/109 Marianna Ludwika Waśniewska
Ur 1848/52 Rozalia Marianna Waśniewska
Proszę o pomoc osoby odwiedzające AD w Płocku.Czy znajdzie się ktoś Życzliwy i pomoże.Najbardziej zależy mi na Parafii Lubiel i Szelków.Parafię Zambski już sobie daruję.Bedę ogromnie zobowiązana.Proszę o kontakt na PW.
Pozdrawiam
Hanna-Iwona.
Pozdrawiam
Hanna-Iwona.
W związku z powyższym i że są to te same parafie chciałym dołączyć się do prośby Hanny-Iwony ze swoja prośbą o zrobienie zdjęć poniższych aktów.
Parafia Szelków - akt ślubu - 1850 rok, akt nr 23 - Grabowski Michał i Marianna Tarczyńska.
Parafia Szelków - akt urodzenia - 1851 rok, akt nr 107 - Grabowski Antoni
Parafia Lubiel – akt ślubu - 1853 rok, akt 20 - Jan Bursztyn i Marianna Królikiewicz
Parafia Lubiel – akt ślubu - 1852 rok, akt 15 - Antoni Władysław Bursztyn i Rozalia Królikowska
Parafia Lubiel – akt urodzenia - 1856 rok, akt 39 - Zofia Aleksandra Bursztyn
Parafia Lubiel – akt zgonu - 1868 rok, akt 11 - Jan Bursztyn
Pozdrawiam
Mirosław
- marcinguzek

Witajcie, czy ktoś z Was robił dla swoich potrzeb zdjecia ksiąg z parafii Winnica w AP Płock?
poszukuje aktów z lat 1780-1820 wieś Domasław
nazwisko Wybraniecki/Wybraniec/Wybrańcówna
z góry dziękuję za wszelka okazana pomoc, mieszkam na stale w Londynie i pomoc z kraju jest dla mnie nieoceniona
pozdrawiam
Marcin
ps. jeżeli ktoś się wybiera wkrótce do AP Plock i mógłby mi zrobić kilka zdjęć z ksiąg proszę kontakt na priv
poszukuje aktów z lat 1780-1820 wieś Domasław
nazwisko Wybraniecki/Wybraniec/Wybrańcówna
z góry dziękuję za wszelka okazana pomoc, mieszkam na stale w Londynie i pomoc z kraju jest dla mnie nieoceniona
pozdrawiam
Marcin
ps. jeżeli ktoś się wybiera wkrótce do AP Plock i mógłby mi zrobić kilka zdjęć z ksiąg proszę kontakt na priv
Witaj Marcinie
Napisz jakie akty cię interesują, a ja sprawdzę, czy mam takie.
pozdrawiam
Danuta
Napisz jakie akty cię interesują, a ja sprawdzę, czy mam takie.
pozdrawiam
Danuta
- marcinguzek

Witaj Danuta, serdeczne dzięki za ofertę pomocy
napisałem do Cibie na pw
przy okazji czy wiesz ze Winnica M/Z 1915-34 jest dostępna?
http://metryki.genealodzy.pl/metryki.ph ... 6&zs=0085d
moj e-mail
marcinguzek/at/yahoo/dot/com
napisałem do Cibie na pw
przy okazji czy wiesz ze Winnica M/Z 1915-34 jest dostępna?
moj e-mail
-
Pawłowska_Ledke_Elżbieta

Witam Marcinie!marcinguzek pisze: przy okazji czy wiesz ze Winnica M/Z 1915-34 jest dostępna?
moj e-mail
Dziękuję za wspaniałą informację.
Pozdrawiam serdecznie.
Elżbieta
Poszukuję akt śl. z Mazowsza:
Jan Krajewski i Wiktoria Skalińska przed 1813, Roman Morawski/Murawski i Salomea p.1804, z Podkarpacia, Galicji: Paweł Pawłowski i Marianna p. 1813, rodzice Aleksandra ur. 1813 Sieniawa
Jan Krajewski i Wiktoria Skalińska przed 1813, Roman Morawski/Murawski i Salomea p.1804, z Podkarpacia, Galicji: Paweł Pawłowski i Marianna p. 1813, rodzice Aleksandra ur. 1813 Sieniawa
- marcinguzek

Witaj Elżbieta, ciesze się ze moglem brać udział w tym projekcie;
chciałem w ten sposób zrewanżować się tym wszystkim, którzy pomagali mi w poszukiwaniach w Winnicy
(m.in spisy mieszkańców Domosławia od Ciebie)
mam nadzieje ze znajdziesz tam jakieś ciekawe informacje dla siebie - widziałem akty Patrycych i Chimkowskich;
pozdrawiam
Marcin
ps. jeżeli masz w swoich zasobach akty na nazwisko Wybranski/Wybraniec/Wybrańcówna z Domosławia z lat 1780-20 będę wdzięczny za info
chciałem w ten sposób zrewanżować się tym wszystkim, którzy pomagali mi w poszukiwaniach w Winnicy
(m.in spisy mieszkańców Domosławia od Ciebie)
mam nadzieje ze znajdziesz tam jakieś ciekawe informacje dla siebie - widziałem akty Patrycych i Chimkowskich;
pozdrawiam
Marcin
ps. jeżeli masz w swoich zasobach akty na nazwisko Wybranski/Wybraniec/Wybrańcówna z Domosławia z lat 1780-20 będę wdzięczny za info
- MDGralewski

Witam,
zwracam się z ogromną prośbą do osoby, która odwiedzi archiwum o skan aktu urodzenia:
Maciej Krośkiewicz akt nr 12, rok 1826 Parafia Szwelice.
Pozdrawiam, Daniel.
zwracam się z ogromną prośbą do osoby, która odwiedzi archiwum o skan aktu urodzenia:
Maciej Krośkiewicz akt nr 12, rok 1826 Parafia Szwelice.
Pozdrawiam, Daniel.
Ostatnio zmieniony sob 19 wrz 2015, 13:41 przez MDGralewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Mam wielką prośbę do osoby odwiedzającej Archiwum Diecezjalne w Płocku, o zrobienie zdjęcia jednego aktu - par. Krasnosielc: akta małżeństw: akt nr 22 z 1845 r., tj. zaślubin Antoniego Bartłomieja Szlaskiego z Magdaleną Suską.
Genealogią param się już od kilku lat, niestety w/w akt przeoczyłem. Będę bardzo wdzięczny za przesłanie zdjęcia. Być może będę mógł zrewanżować się i pomóc. Posiadam różne materiały genealogiczne, w tym niektóre zdjęcia aktów z par. Sieluń; Gąsewo, Krasnosielc
Pozdrawiam
Tadeusz
Genealogią param się już od kilku lat, niestety w/w akt przeoczyłem. Będę bardzo wdzięczny za przesłanie zdjęcia. Być może będę mógł zrewanżować się i pomóc. Posiadam różne materiały genealogiczne, w tym niektóre zdjęcia aktów z par. Sieluń; Gąsewo, Krasnosielc
Pozdrawiam
Tadeusz
-
antosiak_ireneusz
Do bywalców A.D.w Plocku
Prośba o skany akt ślubu Parafia Chorzele wieś Połoń
rok 1791 Adam Jentosiak Klara Kuta, Brat 3X Pradziada Kacpra Jentosiak
1791 Antoni Jentosiak Katarzyna Kiszel
1797 Mateusz Jentosiak NN Mordwa
1750 Paweł Jentosiak Jadwiga NN Prawdopodobny 4X pradziad
1722 Stanislaw Jentosiak Ewa Bałuch.
Jeżeli to możliwe wszystkich Jentosiaków z okresu 1694-1808.
Pozdrawiam
ai.mragowo@onet.eu
Prośba o skany akt ślubu Parafia Chorzele wieś Połoń
rok 1791 Adam Jentosiak Klara Kuta, Brat 3X Pradziada Kacpra Jentosiak
1791 Antoni Jentosiak Katarzyna Kiszel
1797 Mateusz Jentosiak NN Mordwa
1750 Paweł Jentosiak Jadwiga NN Prawdopodobny 4X pradziad
1722 Stanislaw Jentosiak Ewa Bałuch.
Jeżeli to możliwe wszystkich Jentosiaków z okresu 1694-1808.
Pozdrawiam
ai.mragowo@onet.eu
Ostatnio zmieniony sob 19 wrz 2015, 15:20 przez antosiak_ireneusz, łącznie zmieniany 1 raz.
Tadeuszu,
mam ten skan, podaj emaila, podeślę Ci.
ślub pomiędzy Antonim Bartłomiejem Szlaskim lat 24 synem Wawrzyńca i Franciszki z Szczepaniaków urodzonym w Krasnosielcu a Magdaleną Suską lat 23 urodzoną w Olkach z niegdyś Walentego i Katarzyny z Częścików ?/Czędzików/, a przy familii w Krasnosielcu zamieszkałą.
Gosia
mam ten skan, podaj emaila, podeślę Ci.
ślub pomiędzy Antonim Bartłomiejem Szlaskim lat 24 synem Wawrzyńca i Franciszki z Szczepaniaków urodzonym w Krasnosielcu a Magdaleną Suską lat 23 urodzoną w Olkach z niegdyś Walentego i Katarzyny z Częścików ?/Czędzików/, a przy familii w Krasnosielcu zamieszkałą.
Gosia
- MDGralewski

-
cyganmokotow

Drodzy Forumowicze potrzebuje pomocy
Potrzebuję informacji lub skanu z aktu małżeństwa Jana Berger z 1821 roku z parafii Dobrzyń.
Bardzo proszę o pomoc ten akt jest kluczowy w moich dalszych poszukiwaniach, gdyż na terenie Dobrzynia mieszkało w tym okresie dwóch Janów Berger z podobnym wiekiem i na podstawie info z aktu małżeństwa a dokładnie po imionach rodziców zgram krótey Jan jest moim Janem:)
Pozdrawiam Michał
Potrzebuję informacji lub skanu z aktu małżeństwa Jana Berger z 1821 roku z parafii Dobrzyń.
Bardzo proszę o pomoc ten akt jest kluczowy w moich dalszych poszukiwaniach, gdyż na terenie Dobrzynia mieszkało w tym okresie dwóch Janów Berger z podobnym wiekiem i na podstawie info z aktu małżeństwa a dokładnie po imionach rodziców zgram krótey Jan jest moim Janem:)
Pozdrawiam Michał
-
sleepyseven