ZoSIA (NAC) i "szukajwarchiwach.pl "
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen
Re: Gdzie znalezc te mikrofilmy ??
Na FB pojawila sie dzisiaj taka informacja:
"Prawie 4 mln skanów z 4 poznańskich archiwów (Poznań, oddziały w: Gnieźnie, Koninie i Pile)"
Liczba skanow nie jest jednak zmieniona: nadal 15 224 201. Moze jutro albo w poniedzialek uzupelnia
"Prawie 4 mln skanów z 4 poznańskich archiwów (Poznań, oddziały w: Gnieźnie, Koninie i Pile)"
Liczba skanow nie jest jednak zmieniona: nadal 15 224 201. Moze jutro albo w poniedzialek uzupelnia
Skany już dodane, chociaż nie do licznika - pojawiła się np. wyczekiwana przeze mnie parafia Dąbie z oddziału w Koninie.Paula257 pisze:Na FB pojawila sie dzisiaj taka informacja:
Olga
- jarymi

A co to jest za baza FB ?? Facebook??Paula257 pisze:Na FB pojawila sie dzisiaj taka informacja:
Pozdrawiam Ryszard Jankielewicz
W kręgu moich zainteresowań nazwiska: Biedrzycki , Sobolewski, (okolice Brzezin, Piotrkowa, Częstochowy) Mirosław (Lubelskie) , Stożek (Myślenice, Kraków), Jankielewicz, Stabeusz, Garbacz (Warszawa, Wilno, Kowno)
W kręgu moich zainteresowań nazwiska: Biedrzycki , Sobolewski, (okolice Brzezin, Piotrkowa, Częstochowy) Mirosław (Lubelskie) , Stożek (Myślenice, Kraków), Jankielewicz, Stabeusz, Garbacz (Warszawa, Wilno, Kowno)
jarymi pisze:A co to jest za baza FB ?? Facebook??Paula257 pisze:Na FB pojawila sie dzisiaj taka informacja:
- jarymi

A możesz podć link.Paula257 pisze:jarymi pisze:A co to jest za baza FB ?? Facebook??Paula257 pisze:Na FB pojawila sie dzisiaj taka informacja:
Nie mogę znaleźć
Archiwum Panstwowe w Poznaniu na Facebookujarymi pisze:A możesz podć link.Paula257 pisze:jarymi pisze: A co to jest za baza FB ?? Facebook??
Nie mogę znaleźć
Widze, ze AP odpisalo internaucie. Nowe skany powinny sie pojawic pod koniec wrzesnia. Sadzac po komentarzach pod owym postem, ludzie sa zdezorientowani wpisami AP na FB.
- jarymi

Tak myślałem - czyli skrót informacji z SZwA
dzięki
dzięki
Byłem w środę w AP Siedlce i dowiedziałem się przy okazji, że AP jest w trakcie pełnej digitalizacji parafii Zbuczyn. Będzie to pierwsza parafią, którą digitalizują po raz drugi, lecz tym razem już w pełni profesjonalnie i zgodnie z wytycznymi. Wpływ na to zapewne miało duże zainteresowanie tą parafią ( co przyznała Pani z AP z którą rozmawiałem ).
Skany zostaną udostępnione najprawdopodobniej do końca roku
PS. Jeśli napisałem w złym temacie to przepraszam
Skany zostaną udostępnione najprawdopodobniej do końca roku
PS. Jeśli napisałem w złym temacie to przepraszam
-
kasia_wilcz

-
Maślanek_Joanna

Marko - fantastyczna wiadomość - byłam jedną z osób wykazujących "duże zainteresowanie tą parafią" jak powiedziała pani z AP Siedlce
. Tylko jeszcze doprecyzuj - jeśli wiesz - czy pełna digitalizacja oznacza także łacińskie akty z 2 połowy XVIII wieku? Bo to mnie najbardziej interesuje...
Pozdrawiam
Joanna
Pozdrawiam
Joanna
O digitalizacji Zbuczyna dowiedziałem się przypadkiem. Pytałem o inną parafię a kwestia Zbuczyna pojawiła się w toku rozmowy.
Czy wszystko będzie digitalizowane? Tak wywnioskowałem z rozmowy, ale ręki sobie nie dam uciąć
Siedleckie AP zamierzam ponownie odwiedzić w przeciągu dwóch tygodni, więc postaram się dopytać szczegóły.
Czy wszystko będzie digitalizowane? Tak wywnioskowałem z rozmowy, ale ręki sobie nie dam uciąć
Siedleckie AP zamierzam ponownie odwiedzić w przeciągu dwóch tygodni, więc postaram się dopytać szczegóły.
Śmiem wątpić - z jakiegoś powodu nie pozwalają nawet fotografować tych ksiąg.Maślanek_Joanna pisze:Marko - fantastyczna wiadomość - byłam jedną z osób wykazujących "duże zainteresowanie tą parafią" jak powiedziała pani z AP Siedlce. Tylko jeszcze doprecyzuj - jeśli wiesz - czy pełna digitalizacja oznacza także łacińskie akty z 2 połowy XVIII wieku? Bo to mnie najbardziej interesuje...
Pozdrawiam
Joanna
A swoją drogą - skoro jest takie zainteresowanie, to może niech ktoś pomoże w indeksacji tegoż Zbuczyna - wszak część aktów jednak na Szwa się znajduje
Pozdrawiam,
Robert
Robert
Szalony_Marko pisze:O digitalizacji Zbuczyna dowiedziałem się przypadkiem. Pytałem o inną parafię a kwestia Zbuczyna pojawiła się w toku rozmowy.
Marko, a czy mógłbyś się także podpytać o udostępnienie ksiąg z lat 1867-1910 z parafii Wojcieszków i Domanice.
Pozdrawiam Gabriel