Nowy Korczyn pow. Busko
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
-
Kasia_Marchlińska

Nowy Korczyn pow. Busko
"Urodzona w Nowym Korczynie 1841" *
Dzień dobry,
Poszukiwana przez mnie przodkini Maria Ludwika Papi urodziła się w Nowym Mieście Korczynie 1841. To jest powiat Busko. Gdzie szukać jej aktu urodzenia? PRADZIAD nie opisuje tych lat z Nowego Korczyna, tylko od 1875. To znaczy, że gdzie one mogą być?
bardzo dziękuję za wszelkie sugestie.
Joanna Marchlińska
*Moderacja tytułu tematu, wątek przeniosłam na właściwe podforum tematyczne (m.j.n) Zakładanie nowego tematu Regulamin
Dzień dobry,
Poszukiwana przez mnie przodkini Maria Ludwika Papi urodziła się w Nowym Mieście Korczynie 1841. To jest powiat Busko. Gdzie szukać jej aktu urodzenia? PRADZIAD nie opisuje tych lat z Nowego Korczyna, tylko od 1875. To znaczy, że gdzie one mogą być?
bardzo dziękuję za wszelkie sugestie.
Joanna Marchlińska
*Moderacja tytułu tematu, wątek przeniosłam na właściwe podforum tematyczne (m.j.n) Zakładanie nowego tematu Regulamin
-
Kasia_Marchlińska

Urodzona w Nowym Korczynie 1841
Naprawdę? To cudownie. Tylko jak tego szukać bo w genbazie pod
GenBaza / AP_Kielce / Kielce / Busko /
są tylko od 1875 roku???
bardzo Ci dziękuję za pomoc, to super wiadomość, że są skany!!!!
pozdrawiam,
Kasia Marchlińska
są tylko od 1875 roku???
bardzo Ci dziękuję za pomoc, to super wiadomość, że są skany!!!!
pozdrawiam,
Kasia Marchlińska
Kasia Marchlińska
Poszukuję informacji o nazwiskach: Papi, Geysmer, Kimens, Perks, Szwarcenburg-Czerny, Sosnowski, Czerny, Moszczyński-Pętkowski, Rychtarski, de Rozprza Faygel, Lippoman, Sonne, Gotti, Gałęzowski.
Poszukuję informacji o nazwiskach: Papi, Geysmer, Kimens, Perks, Szwarcenburg-Czerny, Sosnowski, Czerny, Moszczyński-Pętkowski, Rychtarski, de Rozprza Faygel, Lippoman, Sonne, Gotti, Gałęzowski.
- kwroblewska

- Podziękował: 5 times
- Otrzymał podziękowania: 5 times
Kasiu,
powolutku
___
Krystyna
powolutku
napisał/napisała AD Kielce nie AP.fi8 pisze:Księgi przechowuje AD w Kielcach, a skany są dostępne w Genbazie.
___
Krystyna
-
Kasia_Marchlińska

Diecezjalne, czyli trudniej jest? Przepraszam za naiwność, ale krótko się tym zajmuję i właśnie próbuję jakoś przetrzeć ścieżki postępowania. Czy w AD jest trudniej dostać się do dokumentów? I tak dla mnie nie ważne, bo do Kielc się nie wybieram i mam nadzieję na skany, ale tych nie znalazłam, choć fi8 napisał, że je widział w genbazie??? Ja nie, ale jestem naprawdę zielona, więc często nie znajduję rzeczy, które dają się znaleźć.
KM
KM
Kasia Marchlińska
-
kronerhalina

http://metryki.genbaza.pl/genbaza,detail,33480,106 akt 81 - musisz być zalogowana.Pozdrawiam Halina
- kwroblewska

- Podziękował: 5 times
- Otrzymał podziękowania: 5 times
To jak się tutaj --->dostałaś GenBaza / AP_Kielce / Kielce / Busko / - zalogowałaś się?Kasia_Marchlińska pisze: Tylko jak tego szukać bo w genbazie pod
I co widać!!! - Root
AD_Kielce
AP_Gdański
AP_ Kielce
AP_Koszalin etc
Widać GenBaza - AD_Kielce i poszczególne parafie.Kasia_Marchlińska pisze: {..} choć fi8 napisał, że je widział w genbazie??? Ja nie, ale jestem naprawdę zielona, więc często nie znajduję rzeczy, które dają się znaleźć.
____
Krystyna
-
Kasia_Marchlińska

Bardzo wam dziękuję, diabeł ogonem przykrył AD - wcale go nie widziałam, tępa komenda. Ale się cieszę! Myślałam, że tego nie ma. Super super super.
jeszcze raz DZIĘKI
Kaśka
jeszcze raz DZIĘKI
Kaśka
Kasia Marchlińska