Mędrca szkiełko i oko. (komentarz)

Komentarze artykułów opublikowanych na stronie PTG

Moderator: maria.j.nie

Awatar użytkownika
Komentarze

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Komentarze »

Skomentuj <A HREF="modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=645&ez=2 target=_top">ten artykuł</A> w tym wątku
Wojciechowska_Ewka

Sympatyk
Ekspert

Post autor: Wojciechowska_Ewka »

O nie, nie...
To nie może być koniec, to nie powinna być przerwa. Może być za długa i nie zdążę (...) przyczytać następnego, tego po przerwie.
Twoje opowiadania, eseje, przemyśłenia to intelektualna zabawa, refleksja, przygoda...
Pomagasz mi zebrać i nazwać moje genealogiczne myśli i uporządkować moje genealogiczne "śmieci".
To talent i dar. Nie zostawiaj go tylko dla siebie.
ewa
Rebell_Cieniewska_Grażyna

Członek PTG
Podziękował: 5 times
Otrzymał podziękowania: 5 times

Post autor: Rebell_Cieniewska_Grażyna »

O nie, nie...
Nie rób nam tego! Nie udawaj się na żadną wewnętrzną czy też inną emigrację! Powroty bywają trudne, lepiej może tego jednak nie próbuj. Dziel się z nami swoimi przemyśleniami na tematy genealogiczne i nie tylko, tak miło się je czytało.
Nie daj się zbyt długo prosić i ogłoś, że to był .."taki żarcik'...
Grażyna
Moje nazwiska - Rebell, Cieniewski, Oleśniewicz, Łojko, Piotrowski.
Moje miejscowości - Subkowy, Nowogródek (na Kresach), Berest/Piorunka, okolice Częstochowy, Palikije.
Sawicki_Julian

Sympatyk

Post autor: Sawicki_Julian »

Witam Grzegorz, a ja tam wiem swoje, ze nie da się rzucić genealogii na zawsze, można stąd się wylogować i nie widać wtedy ze też się tu zagląda, ale zagląda, bo to jest już jak choroba zawodowa. Druga sprawa, to człowiek jest nie doskonały, a papier wszystko przyjmie i we wszystkich dokumentach są błędy, wtedy chciał nie chciał, musisz poprawić nawet sam siebie, co było pisane kilka lat temu, bo to zostaje po nas dla następnych pokoleń i ma być zgodnie z prawdą. A po trzecie, to właśnie zbiegiem lat i na starość tylko pozostaje swe doświadczenia podawać innym, nie zabierać ciężko zdobytej wiedzy o przodkach do grobu. I na koniec, każdy z nas ma z góry daną wolną wolę, tylko ją umiejętnie w życiu wykorzystać ; pozdrawiam - Julian
ODPOWIEDZ

Wróć do „Komentarze artykułów”