Przestrzegam Was jednocześnie przed Javą. Padłam jej ofiarą. Nie chcę już czytać bibliotek cyfrowych. Nie za taką cenę.
mail. a genbaza
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
mail. a genbaza
Zmuszona byłam przez oszustów internetowych zmienić między innymi swój mail i numer telefonu. Czy to wpłynie na mój dostęp do Genbazy i strony genealodzy.pl? Czy gdzieś to można zmienić?
Przestrzegam Was jednocześnie przed Javą. Padłam jej ofiarą. Nie chcę już czytać bibliotek cyfrowych. Nie za taką cenę.
Pozdrowienia. Jola Kozak
Szukam aktów: - zgonu Macieja Podczaskiego ok. 1782 Sandomierz, - chrztu Marianna Opacka c.Stanisława ok.1670, - chrztu Jan Pakielewicz (Panfilowicz) łódzkie ok.1817, - ślubu Podczaskiego z Hadziewiczówną ok. 1720
Szukam aktów: - zgonu Macieja Podczaskiego ok. 1782 Sandomierz, - chrztu Marianna Opacka c.Stanisława ok.1670, - chrztu Jan Pakielewicz (Panfilowicz) łódzkie ok.1817, - ślubu Podczaskiego z Hadziewiczówną ok. 1720
-
Sawicki_Julian

mail. a genbaza
Witam Jolu, teraz już wiem o co chodzi, też tak mam, wszystko czytają co piszemy na szkiełku, kiedyś wyrzuciłem jakiś program, a było odpisane, ze nie powiemy cośmy widzieli ( czytali ) - Julian
-
Joanna_Makowska

mail. a genbaza
Java to to język programowania na którym opiera się duża częśc nie tylko tego co mamy w komputerze, ale też stron internetowych ( tak w wielkim skrócie i uproszczeniu) który nic złego nie robi, a bez którego nie da się otworzyć dużej części stron internetowych. Jakby pani przybliżyła temat owych oszustów np.co robili, to bym mogła bliżej powiedzieć skąd się wizęli.
mail. a genbaza
Jakieś reklamy i świństwa mi tu wyskakują: telezakupy, mango.... Gdzie to zgłosić?
Pozdrowienia. Jola Kozak
-
MonikaMaru

mail. a genbaza
Witaj, Jolu,
Nie wiem, czy Ci poradzę, ale mnie to pomogło. Zajrzyj tu (3-4.o1.2014)
http://genealodzy.pl/PNphpBB2-viewtopic ... t-45.phtml
Pozbyłam się nachalnych reklam i "świństw".
Pozdrawiam,
Monika
Nie wiem, czy Ci poradzę, ale mnie to pomogło. Zajrzyj tu (3-4.o1.2014)
http://genealodzy.pl/PNphpBB2-viewtopic ... t-45.phtml
Pozbyłam się nachalnych reklam i "świństw".
Pozdrawiam,
Monika
-
Joanna_Makowska

mail. a genbaza
Nie wiem na jakim masz portalu pocztę, ale zazwyczaj w tych mailach na dole w stopce jest informacja o tym jak sie wykreślić z listy mailingowej ( znaczy się co zrobić, żeby ci nie wysyłali ton spamu)
Przypadek pierwszy:

Zazwyczaj w stopce ( choć widałam też u góry, nad reklamą). Wystarczy kiliknąc i labo automatycznie wykasują Twojego maila, albo będziesz miała pytanie czy dotyczy to tylko tego jednego tematu czy wszystkich i jakieś krateczki, przeczytaj, zaznacz i wsciśnj odpowiednia opcję.
Przypadek drugi:

Ja w takich przypadkach pisze do nich, że nie życzę sobie od nich żadnych maili, i że życzę sobie, żeby natychmiast mnie skasowali z listy mailingowej. W 99% skutkuje
Jest jeszcze przypadek trzeci, gdzie nie ma takiej opcji, wtedy pozostaje oznaczyć wiedomośc jako spam ( na poczcie wp u góry na ciemno szarych przyciskach: "Zgłoś spam").
I jeszcze jedno, w tym co MonikaMaru wrzuciła, jest link tutaj:
http://www.pcformat.pl/Pozbadz-sie--rek ... 0,strona,4
pierwsze strony sa o tym jak zainstalować AdBlock, ale osobiście tego nie polecam, bo:
a) AdBlock doskonały nie jest i potrafi zablokować nie tylko reklamy
b) potrafi zablokować tak skutecznie reklamę jeżdżącą po stronie, że wisi ci okienko na pół strony, którego zlikwidować sie nie da, przez co nie jesteś w stanie czytać strony
c) te serwisy, na których jest pełno reklam np. wp lub onet, są darmowe tylko dlatego, że są te reklamy, jak wszyscy zaczniemy je blokować może sie okazac, że trzeba będzie za dostęp do stron płacić.
Z linku od strony 4 masz podane jak zablokować reklamy na popularnych skrzynkach pocztowych. I to można zastosować. Do togo jeszcze można w ustawieniach profilu, poodznaczać wszelkie zainteresowania, wtedy na pewno będzie mniej spamu od portalu na którym jest skrzynka
Przypadek pierwszy:

Zazwyczaj w stopce ( choć widałam też u góry, nad reklamą). Wystarczy kiliknąc i labo automatycznie wykasują Twojego maila, albo będziesz miała pytanie czy dotyczy to tylko tego jednego tematu czy wszystkich i jakieś krateczki, przeczytaj, zaznacz i wsciśnj odpowiednia opcję.
Przypadek drugi:

Ja w takich przypadkach pisze do nich, że nie życzę sobie od nich żadnych maili, i że życzę sobie, żeby natychmiast mnie skasowali z listy mailingowej. W 99% skutkuje
Jest jeszcze przypadek trzeci, gdzie nie ma takiej opcji, wtedy pozostaje oznaczyć wiedomośc jako spam ( na poczcie wp u góry na ciemno szarych przyciskach: "Zgłoś spam").
I jeszcze jedno, w tym co MonikaMaru wrzuciła, jest link tutaj:
http://www.pcformat.pl/Pozbadz-sie--rek ... 0,strona,4
pierwsze strony sa o tym jak zainstalować AdBlock, ale osobiście tego nie polecam, bo:
a) AdBlock doskonały nie jest i potrafi zablokować nie tylko reklamy
b) potrafi zablokować tak skutecznie reklamę jeżdżącą po stronie, że wisi ci okienko na pół strony, którego zlikwidować sie nie da, przez co nie jesteś w stanie czytać strony
c) te serwisy, na których jest pełno reklam np. wp lub onet, są darmowe tylko dlatego, że są te reklamy, jak wszyscy zaczniemy je blokować może sie okazac, że trzeba będzie za dostęp do stron płacić.
Z linku od strony 4 masz podane jak zablokować reklamy na popularnych skrzynkach pocztowych. I to można zastosować. Do togo jeszcze można w ustawieniach profilu, poodznaczać wszelkie zainteresowania, wtedy na pewno będzie mniej spamu od portalu na którym jest skrzynka
Ostatnio zmieniony sob 26 wrz 2015, 14:59 przez Joanna_Makowska, łącznie zmieniany 1 raz.
mail. a genbaza
Zrobiłam dokładnie, co mi napisałaś. Dziękuję. Zobaczymy.
Wysłany: 26-09-2015 - 19:41
Jeszcze musiałam odinstalować jedną zarazę.
Wysłany: 26-09-2015 - 19:41
Jeszcze musiałam odinstalować jedną zarazę.
Pozdrowienia. Jola Kozak