Archiwum Państwowe w Piotrkowie Trybunalskim
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Podałem już panu informację o rodzinach noszących to nazwisko a mieszkających w Piotrkowie. Jeżeli szuka pan czegoś konkretnego, to proszę mi to przybliżyć, a postaram się pomóc. Jeżeli zaś szuka pan tylko osób noszących to nazwisko lecz niekoniecznie spokrewnionych z panem, to w dalszym ciągu moja odpowiedź pozostaje niezmienna. Obiecuję, że jak się gdzieś na to nazwisko natknę, to dam znać.
pozdrawiam serdecznie - tomek
pozdrawiam serdecznie - tomek
Żle mnie pani zrozumiała. Napisałem, że jeśli chce pani przejrzeć te akta sama /co niewątpliwie jest wielką frajdą/, to ma pani taką możliwość. Nasze archiwum powoli "się mikrofilmuje" i coraz więcej osób ma do niego dostęp - wystarczy tylko złożyć zamówienie.
Jeżeli pani nie chce lub nie może tego uczynić, to przeciez ja bez problemu pani te akty znajdę. O'kay?
tomek
Jeżeli pani nie chce lub nie może tego uczynić, to przeciez ja bez problemu pani te akty znajdę. O'kay?
tomek
-
AlicjaSurmacka

Witam!
Nazwisko Porczyński jest mi też znajome. Męża babcia Marianna Socha ur w 1904 roku w Pawłowie Szkolnym miała siostrę Domicelę ( mówiono Dumiśka ), która wyszła za mąż za Porczyńskiego i mieszkali w Mąkolicach. To okolice Piotrkowa i być może Twoja rodzina Porczyńskich jest ze mną w jakiś sposób spowinowacona.
Pozdrawiam Alicja
Nazwisko Porczyński jest mi też znajome. Męża babcia Marianna Socha ur w 1904 roku w Pawłowie Szkolnym miała siostrę Domicelę ( mówiono Dumiśka ), która wyszła za mąż za Porczyńskiego i mieszkali w Mąkolicach. To okolice Piotrkowa i być może Twoja rodzina Porczyńskich jest ze mną w jakiś sposób spowinowacona.
Pozdrawiam Alicja
-
AlicjaSurmacka

Wydaje mi się Tomku, że trochę przesadzasz. Z Radomska też jest podobny wykaz prostytutek , nie mówięc juz, że w księgach osób wyjeżdżających z Radomska po 1930 roku też często jest
w rubryce "z czego się utrzumuje", podane poprostu prostytutka.
Ja przeglądałam wyjeżdżających na literę S ale informacje zachowałam dla siebie. Jeżeli ktoś jest zainteresowany sam do tego trafi.
Pozdrawiam Alicja
w rubryce "z czego się utrzumuje", podane poprostu prostytutka.
Ja przeglądałam wyjeżdżających na literę S ale informacje zachowałam dla siebie. Jeżeli ktoś jest zainteresowany sam do tego trafi.
Pozdrawiam Alicja
Witam Panie Tomku.
Bardzo proszę o pomoc w odszukaniu aktu urodzenia Agnieszki lub Anieli Kuśniewicz urodzonej w Kociszewie w 1821r córki Franciszka i Reginy
oraz akt ślubu ww z Walentym Twardowskim urodzonym w 1809r.
Myślę , że ślub był w Kociszewie ewentualnie w Parznie bo Walenty pochodził z Ław. W 1849 roku byli już małżeństwem.
Pozdrawiam
Piotr
Bardzo proszę o pomoc w odszukaniu aktu urodzenia Agnieszki lub Anieli Kuśniewicz urodzonej w Kociszewie w 1821r córki Franciszka i Reginy
oraz akt ślubu ww z Walentym Twardowskim urodzonym w 1809r.
Myślę , że ślub był w Kociszewie ewentualnie w Parznie bo Walenty pochodził z Ław. W 1849 roku byli już małżeństwem.
Pozdrawiam
Piotr