Borucki Stanislaus i Walter Justina

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

krzysiekborucki

Borucki Stanislaus i Walter Justina

Post autor: krzysiekborucki »

Temat: "Stanislaus Borucki i Justina Walter"*

Witam serdecznie.
Poszukuję informacji o Stanisławie (Stanislaus) Boruckim urodzonym prawdopodobnie w roku 1806 a zmarłym w 1866, oraz jego żonie Justynie (Justina) Walter. Znalazłem informacje o ich potomstwie, wiem że mieli syna o imieniu Leon (ur 1849), który jest mym 2xpradziadkiem.
Za pomoc serdecznie dziękuję

* moderacja tematu [Sianin_1948]
krzysiekborucki

Stanislaus Borucki i Justina Walter

Dodam jeszcze ze Stanislaus zmarl w Nowym w roku 1866 a Justina w roku 1872, takze w Nowym.
Justa__

Sympatyk

Stanislaus Borucki i Justina Walter

Post autor: Justa__ »

Witam
Stanisław Borucki zmarł 20.11.1866 w Kamionce (pogrzeb 23.11.1866 r.) Przyczyna śmierci -gorączka.
Justyna Borucka z d. Walter zmarła 14.10.1872 r. ( pogrzeb 17.10.1872 r.)
Pochowani zostali w Nowem. Dane z ksiąg kościelnych.

Niestety księgi kościelne z okresu ich ślubu są mocno zniszczone i niekompletne, zaś chrztów brakuje z lat 1810-1823.
Pozdrawiam
Justyna
krzysiekborucki

Bardzo dziękuję za informacje.
Domyślam się że niektóre księgi z tamtych lat mogą być zniszczone, stąd braki w zasobach...ale mam jeszcze pytanie: czy w akcie zgonu nie zamieszcza sie informacji o miejscu urodzenia lub chrztu?
Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam.

Krzysztof Borucki
Justa__

Sympatyk

Post autor: Justa__ »

Akurat w tych latach niestety brak tego zapisu, a szkoda.
Postaram się pomóc, jeśli będziesz miał jeszcze jakieś zapytania co do osób z Twojego drzewa, z parafii Nowe.

Justyna
krzysiekborucki

Jeszcze raz dziękuję.
Mam pytanie, czy dostępne są jakieś inne informacje poza chrztem, małżeństwem i zgonem...inne sakramenty lub cokolwiek innego co mogłoby przybliżyć obraz osoby. Nie pytam na razie o nikogo konkretnego tylko w ogóle czy takie dane istnieją...w parafii Nowe?

Pozdrawiam

Krzysztof Borucki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”