Augustyniak Jadwiga, pomóżcie
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
Augustyniak Jadwiga, pomóżcie
"Jadwiga Augustyniak pomóżcie!!!" *
Poszukuję jakichkolwiek informacji na temat Jadwigi Augustyniak ur. około 1850 roku, pierwsze (najprawdopodobnie) dziecko urodziła w 1871 w Kaleniu parafia Rawa Mazowiecka.
Ola
*Moderacja tytułu tematu, wątek przeniosłam na właściwe podforum tematyczne (m.j.n) Zakładanie nowego tematu - Regulamin
Poszukuję jakichkolwiek informacji na temat Jadwigi Augustyniak ur. około 1850 roku, pierwsze (najprawdopodobnie) dziecko urodziła w 1871 w Kaleniu parafia Rawa Mazowiecka.
Ola
*Moderacja tytułu tematu, wątek przeniosłam na właściwe podforum tematyczne (m.j.n) Zakładanie nowego tematu - Regulamin
Pozdrawiam
Aleksandra
Poszukuję Różańskich, Różalskich, Rozalskich z okolic Błędowa, Lubani, Mszczonowa, ogólnie mazowieckie i łódzkie; oraz nazwiska Hemlich/Emlich - Żyrardów, Drobin, Szymanów.
Aleksandra
Poszukuję Różańskich, Różalskich, Rozalskich z okolic Błędowa, Lubani, Mszczonowa, ogólnie mazowieckie i łódzkie; oraz nazwiska Hemlich/Emlich - Żyrardów, Drobin, Szymanów.
Jadwiga Augustyniak pomóżcie!!!
Poszukiwany akt urodzenia, zgonu i ślubu z Franciszkiem Różańskim z około 1870 roku, może komuś przypadkiem wpadnie w oko
.
Ola
Ola
Pozdrawiam
Aleksandra
Aleksandra
Słuchajcie może komuś rzuciła się w oczy Jadwiga Augustyniak lub Różański Franciszek, jakieś metryki z Rawy Mazowieckiej lub Białej Rawskiej tam mój Franciszek miał dzieci z pierwszą żoną....
Ola
Ola
Pozdrawiam
Aleksandra
Aleksandra
-
Bożena_Prymus

Ostatnio zmieniony pn 28 wrz 2015, 20:15 przez Bożena_Prymus, łącznie zmieniany 1 raz.
Chodzi mi o dane dotyczące samej Jadwigi lub akt ślubu a nie dzieci, te dane posiadam, ale dziękuję
Ola
Ola
Pozdrawiam
Aleksandra
Aleksandra
-
Sroczyński_Włodzimierz

- Otrzymał podziękowania: 1 time
"jakieś metryki z Rawy Mazowieckiej lub Białej Rawskiej "
w tych które są dostępne - jak rozumiem - nie ma?
i akt zgonu na miejsce rejestracji urodzenia też nie naprowadza?
to może coś w
http://baza.archiwa.gov.pl/sezam/ela.ph ... s&id=50249
w tych które są dostępne - jak rozumiem - nie ma?
i akt zgonu na miejsce rejestracji urodzenia też nie naprowadza?
to może coś w
http://baza.archiwa.gov.pl/sezam/ela.ph ... s&id=50249
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
Te akta które są dostępne z Rawy i Białej...nie ma żadnych informacji, aktu zgonu Franciszka Różańskiego ani Jadwigi nie mam niestety, zapadli się 
Rozumiem, że te księgi meldunkowe to tylko w archiwum są dostępne?
Ola
Rozumiem, że te księgi meldunkowe to tylko w archiwum są dostępne?
Ola
Pozdrawiam
Aleksandra
Aleksandra
- Rafael

- Podziękował: 1 time
...
Ostatnio zmieniony wt 29 wrz 2015, 18:39 przez Rafael, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam
Rafał
Poszukuję wszelkich informacji i kontaktu z krewnymi rodzeństwa pradziadków:
Warszawa - Bańkowscy, Kabot.
https://genealodzy.pl/index.php?name=PN ... art=4&ez=2
Rafał
Poszukuję wszelkich informacji i kontaktu z krewnymi rodzeństwa pradziadków:
Warszawa - Bańkowscy, Kabot.
https://genealodzy.pl/index.php?name=PN ... art=4&ez=2
-
Sroczyński_Włodzimierz

to skoro nie ma M w Białej Rawskiej, ani U w Rawie, a pytasz o "jakieś" to może poproś o pomoc w wątku dot. AP w Piotrkowie lub zlec kwerendę dot. U w Białej Rawskiej i M w Rawie
ew. sprostuj to "jakieś", zamienić na zakres, który Cię interesuje (ten niesprawdzony)..ale jak ksiąg nie ma to trudno pomóc
podsumowując: sprawdziłaś to co jest on-line, interesuje Cię to, co jest, ale nie on-line - czyli AP Piotrków (ASC) tak?
a skąd Rawa/Biała ?
dzieci małżeństwa zawierały? no coś o śmieci rodziców wiesz chyba
jak nie - to podlinkowany zespół (inwentarz, protokół zdawczo- odbiorczy) do sprawdzenia lub zlecenia kwerendy
ew. sprostuj to "jakieś", zamienić na zakres, który Cię interesuje (ten niesprawdzony)..ale jak ksiąg nie ma to trudno pomóc
podsumowując: sprawdziłaś to co jest on-line, interesuje Cię to, co jest, ale nie on-line - czyli AP Piotrków (ASC) tak?
a skąd Rawa/Biała ?
dzieci małżeństwa zawierały? no coś o śmieci rodziców wiesz chyba
jak nie - to podlinkowany zespół (inwentarz, protokół zdawczo- odbiorczy) do sprawdzenia lub zlecenia kwerendy
Włodku tak masz rację moja prośba jest mocno niesprecyzowana, postaram się to przybliżyć....
Mój Franciszek Różański miał dwie żony poszukiwana Jadwiga to jego druga żona. Jadwiga urodziła się w parafii Boglewice w roku 1852 dokładnie w Rytomoczydłach. Pierwsze ich dziecko (najprawdopodobniej pierwsze) urodziło się w Kaleniu parafia Rawa Mazowiecka w roku 1871.
Franciszek z pierwszą żoną mieszkali w Józefowie parafia Biała Rawska i tam też urodziło się ich ostatnie dziecko tj. w roku 1866.W międzyczasie jego pierwsza żona Aniela Foryś najprawdopodobniej umarła i Franciszek ożenił się po raz drugi. Przez te 5 lat dużo się wydarzyło...a aktów z tego czasu brak.
Parafia Rawa i Biała to co jest dostępne w internecie sprawdziłam, w Łowiczu na parafii również. Nie mam już pomysłu gdzie tego szukać...
Mam nadzieję, że chociaż po trochu przybliżyłam sytuację.
Poszukuję aktu zgonu Anieli Foryś, aktu ślubu Franciszka z Jadwigą, aktów zgonów obojga. Ich kolejne dzieci rodziły się w parafiach Mszczonów, Osuchów ale tam też nie ma po nich śladu.
Wiem, że Franciszek w 1903 już nie żył taka jest informacja w akcie ślubu jednego z synów a w 1888 roku spłodził dziecko więc zakres do poszukiwań aktu zgonu to 1888-1903.
Jadwiga w 1903 jeszcze żyła taką mam również informację.
Ola
Mój Franciszek Różański miał dwie żony poszukiwana Jadwiga to jego druga żona. Jadwiga urodziła się w parafii Boglewice w roku 1852 dokładnie w Rytomoczydłach. Pierwsze ich dziecko (najprawdopodobniej pierwsze) urodziło się w Kaleniu parafia Rawa Mazowiecka w roku 1871.
Franciszek z pierwszą żoną mieszkali w Józefowie parafia Biała Rawska i tam też urodziło się ich ostatnie dziecko tj. w roku 1866.W międzyczasie jego pierwsza żona Aniela Foryś najprawdopodobniej umarła i Franciszek ożenił się po raz drugi. Przez te 5 lat dużo się wydarzyło...a aktów z tego czasu brak.
Parafia Rawa i Biała to co jest dostępne w internecie sprawdziłam, w Łowiczu na parafii również. Nie mam już pomysłu gdzie tego szukać...
Mam nadzieję, że chociaż po trochu przybliżyłam sytuację.
Poszukuję aktu zgonu Anieli Foryś, aktu ślubu Franciszka z Jadwigą, aktów zgonów obojga. Ich kolejne dzieci rodziły się w parafiach Mszczonów, Osuchów ale tam też nie ma po nich śladu.
Wiem, że Franciszek w 1903 już nie żył taka jest informacja w akcie ślubu jednego z synów a w 1888 roku spłodził dziecko więc zakres do poszukiwań aktu zgonu to 1888-1903.
Jadwiga w 1903 jeszcze żyła taką mam również informację.
Ola
Pozdrawiam
Aleksandra
Aleksandra
-
Sroczyński_Włodzimierz

z okresu 1866-1871 brak?
a czego dokładnie brak?
Biała Rawska M i Z z okresu pomiędzy urodzeniem dziecka w 1866, a zawarciem małżeństwa przez wdowca - są
Rawa:
M 1868
Aneksy M 1867, 1871
jeśli w Białej piszesz, że nie ma tzn że są nieprzeszukane przez Ciebie
może być tam i zgon i małżeństwo
jeśli nie ma małżeństwa, to może w Rawie w 1867, 1868, 1871..pozostałe "?" przy 1869 i 1870 to raptem dwa z dwunastu
plus jak wyżej: meldunkowe, potem ew inne (własnościowe, sądowe)
PS fragmentu o znanym ale szukanym urodzeniu - nadal nie rozumiem:)
a czego dokładnie brak?
Biała Rawska M i Z z okresu pomiędzy urodzeniem dziecka w 1866, a zawarciem małżeństwa przez wdowca - są
Rawa:
M 1868
Aneksy M 1867, 1871
jeśli w Białej piszesz, że nie ma tzn że są nieprzeszukane przez Ciebie
może być tam i zgon i małżeństwo
jeśli nie ma małżeństwa, to może w Rawie w 1867, 1868, 1871..pozostałe "?" przy 1869 i 1870 to raptem dwa z dwunastu
plus jak wyżej: meldunkowe, potem ew inne (własnościowe, sądowe)
PS fragmentu o znanym ale szukanym urodzeniu - nadal nie rozumiem:)
Włodku pisząc, że aktów brak chodzi mi o to, że sprawdziłam i nic nie znalazłam na ich temat, żadnych aktów.
Włodku napisz proszę o tych aktach meldunkowych gdzie to mogę znaleźć...jestem jeszcze trochę zielona w tym wszystkim na to wychodzi. Będę wdzięczna.
A Twojego P.s. To ja nie rozumiem, przepraszam
Ola
Włodku napisz proszę o tych aktach meldunkowych gdzie to mogę znaleźć...jestem jeszcze trochę zielona w tym wszystkim na to wychodzi. Będę wdzięczna.
A Twojego P.s. To ja nie rozumiem, przepraszam
Ola
Pozdrawiam
Aleksandra
Aleksandra