The search for the Szymkiewicz's

General discussion about genealogy (po angielsku); Diskussion über Genealogie (po niemiecku);
Parlons généalogie (po francusku); Дискуссии о генеалогии (po rosyjsku)

Moderatorzy: elgra, maria.j.nie

os2hugh

Sympatyk

The search for the Szymkiewicz's

Post autor: os2hugh »

Hello my friends, I apologize to those who dont speak English on the forum but some very helpful people on here have replied in English so I guess I'll take my chances. As I have said before after hitting many dead ends on the trail to find my 2nd great grandfather Adolf Szymkiewicz, and his parents Konstanty and Julia, I have employed a skilled genealogist in Wilno to help me try to find them. He has many years of expereince and many resources at his disposal so here's hoping for the best.

The update however is that he found some information on 2 siblings of Adolf. Firstly that he had a sister Zofia who was born on 15 May 1860 in the village of Wiciuny (haven't found it on map yet) in and baptized in the parish church of Szyrwinty (which is north of Kozakiszki). Unfortunately he did not find Adolf's birth certificate or his parents marriage records.

The other tidbit found was a brother Wladyslaw who married Paulina Orlowska in Wilno in 1904 (Will send email to get more info). So hopefully he can find the elusive relatives, it appears they were fairly mobile people (ie moved quite a bit) unlike my Michalkiewicz/Subotowicz ancestors who are in the same parish as far back as I can go.

Thanks so much.

Hugh
Sawicki_Julian

Sympatyk

The search for the Szymkiewicz

Post autor: Sawicki_Julian »

Witam, to jest tłumaczenie za pomocą translatora, kolega prosi o pomoc pewnie z za wielkiej wody, może ktoś z genealogów ma takie nazwiska u siebie wśród swoich dziadków, pradziadków - Julian
----------------
Witam moi przyjaciele, przepraszam tych, którzy nie mówią po angielsku na forum, ale niektóre bardzo pomocni ludzie tutaj nie odpowiedział w języku angielskim, więc chyba będę zaryzykować. Jak już mówiłem po uderzeniu wiele ślepych zaułków na szlaku, by znaleźć swoje 2nd pradziadka Adolf Szymkiewicz i jego rodziców Konstantego i Julia, mam zatrudniony wykwalifikowany genealog w Wilnie, aby pomóc mi spróbować je znaleźć. Ma wieloletnie expereince i wielu zasobów do jego dyspozycji, więc o to nadzieję na najlepsze.

Jednak aktualizacja jest, że znalazł jakieś informacje na 2 rodzeństwa Adolfa. Po pierwsze, że ma siostrę Zofię, która urodziła się w dniu 15 maja 1860 roku w miejscowości Wiciuny (nie znalazłem go na mapie jeszcze) i ochrzczony w kościele parafialnym Szyrwinty (która jest na północ od Kozakiszki). Niestety, nie znaleźliśmy akt urodzenia Adolfa lub jego rodzice rekordy małżeństwa.

Drugi smakołyk znaleźć był brat Władysław, który poślubił Paulina Orłowska w Wilnie w 1904 roku (Will wysłać e-mail, aby uzyskać więcej informacji). Więc mam nadzieję, że może on znaleźć nieuchwytny krewnych, wydaje się, że były dość ludzi mobilnych (tj przeniósł całkiem sporo), w odróżnieniu od moich przodków Michalkiewicz / Subotowicz, którzy są w tej samej parafii już w mogę iść.

Dziękuję bardzo.
ODPOWIEDZ

Wróć do „General Discussion ( English, German, French, Russian .. inne )”