wlodek
Archiwum Państwowe w Lublinie
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
włodzimiest

AP w Lublinie
Witam.
Bardzo proszę o pomoc w/w archiwóm jest tam jednostka aktowa
35/884/03/269/ z powództwa Marianny Żelkowskiej o dział spadku po Joannie Paulinie i Jakubie Gnyszyńskich vel Gnyś.
Rok powstania 1897.
W/w publikacja jest dostępna.
Za okazaną pomoc będę bardzo wdzięczny.
Pozdrawiam Andrzej.
Bardzo proszę o pomoc w/w archiwóm jest tam jednostka aktowa
35/884/03/269/ z powództwa Marianny Żelkowskiej o dział spadku po Joannie Paulinie i Jakubie Gnyszyńskich vel Gnyś.
Rok powstania 1897.
W/w publikacja jest dostępna.
Za okazaną pomoc będę bardzo wdzięczny.
Pozdrawiam Andrzej.
AP Lublin
witam
szukam osoby która odwiedza archiwum w Lublinie i przy okazji mogłaby mi sprawdzić 3 akty urodzenia, lata1866-1870
--Jakub Halicki (po rosyjsku może być Galicki)--prawosławny
-Anna Nizio ur. chyba 1867
-Władysław Kowalik ur 1866-1870
oraz akt ślubu Franciszek PAtro i Maryanna Kołcon--1866-1870
będę bardzo wdzięczna, ponieważ mieszkam pod Wrocławiem i trochę mam daleko
Ania
szukam osoby która odwiedza archiwum w Lublinie i przy okazji mogłaby mi sprawdzić 3 akty urodzenia, lata1866-1870
--Jakub Halicki (po rosyjsku może być Galicki)--prawosławny
-Anna Nizio ur. chyba 1867
-Władysław Kowalik ur 1866-1870
oraz akt ślubu Franciszek PAtro i Maryanna Kołcon--1866-1870
będę bardzo wdzięczna, ponieważ mieszkam pod Wrocławiem i trochę mam daleko
Ania
- jarymi

AP Lublin
A wiesz jaka parafia?
Pozdrawiam Ryszard Jankielewicz
W kręgu moich zainteresowań nazwiska: Biedrzycki , Sobolewski, (okolice Brzezin, Piotrkowa, Częstochowy) Mirosław (Lubelskie) , Stożek (Myślenice, Kraków), Jankielewicz, Stabeusz, Garbacz (Warszawa, Wilno, Kowno)
W kręgu moich zainteresowań nazwiska: Biedrzycki , Sobolewski, (okolice Brzezin, Piotrkowa, Częstochowy) Mirosław (Lubelskie) , Stożek (Myślenice, Kraków), Jankielewicz, Stabeusz, Garbacz (Warszawa, Wilno, Kowno)
AP Lublin
Tak oczywiście że wiem ,zapomniałam m napisać--parafia Szczebrzeszyn
Ania
Ania
- jarymi

AP Lublin
szukałaś tutaj : http://lubgens.eu/
Pozdrawiam Ryszard Jankielewicz
AP Lublin
tak, ale tych lat nie ma w internecie
-
Sawicki_Julian

AP Lublin
Witam Ania, patrzyłem te nazwiska które podałaś do szukania w parafii Szczebrzeszynie, tam z tej parafii w ogóle jest niewiele, ale te nazwiska są w innych parafiach i też w starszych latach, są nawet niektóre skany. Jeśli czegoś nie ma, to nie czekam bezczynnie na śmierć ( bo na emeryturce już 14 lat ), tylko innymi sposobami szukam, albo w tył szukam dalej po nazwisku. Przecież ludzie się przenosili z miejsca na miejsce, najczęściej przez ożenek, a w metryce można wypatrzeć szukanych osób, np. są za świadków z innej parafii. Podaję swój link do lubelskiego, wpisz tam szukane nazwisko, tylko powoli i dokładnie, a zawsze się coś znajdzie, pozdrawiam - Julian ;
http://regestry.lubgens.eu/viewpage.php?page_id=766
http://regestry.lubgens.eu/viewpage.php?page_id=766
AP Lublin
witam
szukam osoby która odwiedza archiwum w Lublinie i mogłaby mi sprawdzić 2 akty urodzenia
Barszczak Stanisław Sobieszyn Akt 58 - 1896
Barszczak Stanisław Sobieszyn Akt 119 - 1898
Rodzice to Kajetan i Aniela Piotrowska
Pozdrawiam Michał
szukam osoby która odwiedza archiwum w Lublinie i mogłaby mi sprawdzić 2 akty urodzenia
Barszczak Stanisław Sobieszyn Akt 58 - 1896
Barszczak Stanisław Sobieszyn Akt 119 - 1898
Rodzice to Kajetan i Aniela Piotrowska
Pozdrawiam Michał
Archiwum w Lublinie
Witam
Szukam osoby która odwiedza archiwum w Lublinie i mogłaby mi sprawdzić 2 akty urodzenia
Barszczak Stanisław - Sobieszyn Akt 58 - 1896
Barszczak Stanisław - Sobieszyn Akt 119 - 1898
Rodzice to Kajetan Barszczak i Aniela Piotrowska
Pozdrawiam Michał
Szukam osoby która odwiedza archiwum w Lublinie i mogłaby mi sprawdzić 2 akty urodzenia
Barszczak Stanisław - Sobieszyn Akt 58 - 1896
Barszczak Stanisław - Sobieszyn Akt 119 - 1898
Rodzice to Kajetan Barszczak i Aniela Piotrowska
Pozdrawiam Michał
Ostatnio zmieniony czw 25 lut 2016, 20:12 przez Musiej_M, łącznie zmieniany 1 raz.
Archiwum w Lublinie
ano i nie ma 
dzięki
dzięki
Archiwum w Lublinie
Dobry wieczór panie i panowie! Szukasz informacji o jego rodzinie. Szukam informacji o swojej babci, urodziłem się w miejscowości Tudorkovichi Grubeshovskogo povit (miejscowość: Tudorkowice). Może ktoś idzie w archiwach Lublinie i widzę te informacje? 
Archiwum w Lublinie
Witam,
Jeżeli ktoś wybierałby się do archiwum w Lublinie to będę bardzo wdzięczna za sprawdzenie wieku i rodziców państwa młodych - Roberta Kunkiela i Konstancyi Mejcher (Majcher) numer aktu - 34/1855
Pozdrawiam
Gosia
Jeżeli ktoś wybierałby się do archiwum w Lublinie to będę bardzo wdzięczna za sprawdzenie wieku i rodziców państwa młodych - Roberta Kunkiela i Konstancyi Mejcher (Majcher) numer aktu - 34/1855
Pozdrawiam
Gosia
- Krzysztof_Wasyluk