Archiwum Kurii Metropolitalnej w Krakowie

Pomogę lub potrzebuję pomocy w Archiwum ; Archiwa .. gdzie szukać zasoby (inwentarze) Archiwów w Internecie

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

gienia

Sympatyk

Post autor: gienia »

Witam cię Vasquez,
od września otwierają podwoje Archiwum, to jeżeli to prawda, że mają tę parafię Jaworzno, to sprawdzę ci tę Agnieszkę Kotyla.
Zaznaczę kartką, to potem poprosisz fotografa z archiwum, aby ci przesłał akt meilem.
Pozdrawiam cię.
Gienia
Awatar użytkownika
Apis

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Apis »

witam,
może ktoś kojarzy czy archiwum dysponuje księgami parafii Nowa Góra k. Krzeszowic?

Robert Kuczara
Genealogia rodzin regionu Ziemi Krzeszowickiej: Krzeszowice, Czatkowice, Tenczynek, Morawica, Nowa Góra, Zalas, Paczółtowice i okolic.
Vasquez

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Vasquez »

gienia pisze:Witam cię Vasquez,
od września otwierają podwoje Archiwum, to jeżeli to prawda, że mają tę parafię Jaworzno, to sprawdzę ci tę Agnieszkę Kotyla.
Zaznaczę kartką, to potem poprosisz fotografa z archiwum, aby ci przesłał akt meilem.
Pozdrawiam cię.
Gienia
Ogromnie dziękuję, Gieniu!
Pozdrawiam,

Karol.
gienia

Sympatyk

Apis pisze:witam,
może ktoś kojarzy czy archiwum dysponuje księgami parafii Nowa Góra k. Krzeszowic?

Robert Kuczara
Witam,
będziesz musiał zadzwonić we wrześniu. Siostry zakonne są bardzo sympatyczne i chętnie odpowiedzą, czy mają te księgi metrykalne.
Telefon: /12/628 81 32 i /12/628 81 33 , archiwum kurii metropolitalnej.
Gienia
Vasquez

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Vasquez »

Droga Gieniu,

Niestety, okazało się - a raczej powtórnie się okazało, gdyż już kiedyś o tym pamiętałem - że księgi metrykalne z Jaworzna w zasobie Archiwum Archidiecezjalnego w Krakowie zaczynają się dopiero od 1817r., więc nie znajdziemy tam Agnieszki z.d. Kotyla. W każdym razie i tak ogromnie dziękuję za chęć pomocy. :)
Pozdrawiam,

Karol.
mantua1

Sympatyk

Post autor: mantua1 »

Witam.Mam olbrzymią prośbę do osób które wybierają się w najbliższym czasie do Archiwum Krakowskiego.Dzwoniłem do miłych pań które potwierdziły iż na miejscu znajdują się interesujące mnie księgi.
Czy ktoś mógłby zamówić księgę chrztu z parafii Nowa Góra i odnaleźć w roku 1885 chrzest Józefa Dyba(urodził się w Filipowicach)??Interesują mnie wszystkie informacje na jego temat a najbardziej info o jego rodzicach i dziadkach.
Pozdrawiam serdecznie
Marek
gienia

Sympatyk

mantua1 pisze:Witam.Mam olbrzymią prośbę do osób które wybierają się w najbliższym czasie do Archiwum Krakowskiego.Dzwoniłem do miłych pań które potwierdziły iż na miejscu znajdują się interesujące mnie księgi.
Czy ktoś mógłby zamówić księgę chrztu z parafii Nowa Góra i odnaleźć w roku 1885 chrzest Józefa Dyba(urodził się w Filipowicach)??Interesują mnie wszystkie informacje na jego temat a najbardziej info o jego rodzicach i dziadkach.
Pozdrawiam serdecznie
Marek
Witam cię,
jeżeli nikt inny nie zaproponuje ci tego szperania w księgach metrykalnych, to czy mogę poszukać dopiero w listopadzie 2015? Trochę jestem zawalona zamówieniami.
Albo zamów sobie kwerendę w archiwum. Daj znać co postanowiłeś.
Gienia.
mantua1

Sympatyk

Post autor: mantua1 »

Jasne pani Gieniu będę wdzięczny za pani pomoc;)Kilka tygodni czekania nie robi dla mnie różnicy także gdyby miała pani sposobność sprawdzenia to będzie super:0
Pozdrawiam
Marek
gienia

Sympatyk

OK Marek,
to do 20 listopada 2015 roku. Poszukam na pewno chrztu Józefa i td.
Gienia
geomorfina

Sympatyk

Post autor: geomorfina »

Witam,
chciałabym prosić o pomoc w odnalezieniu 2 aktów urodzeń.
Prosiłam o kwerendę w archiwum, ale otrzymałam maila zwrotnego od księdza, że nie przeprowadzają kwerend, a zainteresowani sami szukają w zasobach archiwum.
Niestety, mieszkam w innej części kraju i nie mam możliwości zrobienia sobie wycieczki do krakowskiego archiwum.
Pozdrawiam,
Joanna
gienia

Sympatyk

geomorfina pisze:Witam,
chciałabym prosić o pomoc w odnalezieniu 2 aktów urodzeń.
Prosiłam o kwerendę w archiwum, ale otrzymałam maila zwrotnego od księdza, że nie przeprowadzają kwerend, a zainteresowani sami szukają w zasobach archiwum.
Niestety, mieszkam w innej części kraju i nie mam możliwości zrobienia sobie wycieczki do krakowskiego archiwum.
Pozdrawiam,
Joanna
Witam cię,
ja będę w archiwum po 20 listopada 2015 rok.
Mam nadzieję, że masz jakieś konkretne daty, jeśli tak to napisz.
Gienia.
dorotabil

Sympatyk

Archiwum Kurii Metropolitalnej w Krakowie

Post autor: dorotabil »

Czy może ktoś wybiera się do Archiwum Kurii Metropolitalnej w Krakowie? Potrzebuje sprawdzenia kilku informacji.
kikoo1978

Re: Archiwum Kurii Metropolitalnej w Krakowie

Post autor: kikoo1978 »

dorotabil pisze:Czy może ktoś wybiera się do Archiwum Kurii Metropolitalnej w Krakowie? Potrzebuje sprawdzenia kilku informacji.
witam, ja tez jestem zainteresowana odnalezieniem 2 aktow urodzenia poniewaz mieszkam za granica i nie mam mozliwosci. Wiec jesli jest ktos z forumowiczow chetny i zyczliwy to z gory dziekuje.

Ola
Meduza

Sympatyk

Archiwum Archidiecezjalne w Krakowie cennik zdjęć

Post autor: Meduza »

Witam , mam prośbę o odnalezienie aktu urodzenia Bazyl Zieliński około roku 1778 w Krakowie , syn Jana i Katarzyny Zielińskich a może istnieje akt ślubu Jana i Katarzyny Zielińskich ,a może Jan i Katarzyna mieli więcej dzieci .Jeśli jest ktoś chętny i życzliwy to ja z góry serdecznie dziękuje i serdecznie pozdrawiam Anna :D :k:
gienia

Sympatyk

Archiwum Archidiecezjalne w Krakowie cennik zdjęć

Witam,
a nie ma tej parafii on-line? Sześć kościołów jest zeskanowane i są w sieci: parafia p. w. św. Szczepana, św. Florian, św. Anna, Wszystkich Świętych, św. Wacława i Najś. Marii Panny.
Parafia św. Szczepana nawet jest trochę zindeksowana na stronie MTG http://www.mtg-malopolska.org.pl/ksiegimetrykalne.html
Powodzenia
Gienia
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomoc w Archiwum”