Nazwisko: Szczerba
Moderatorzy: maria.j.nie, adamgen
- Komentarze

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=11874&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
-
Gość
Witam. Moja rodzina wywodzi się z rodu Szczerbów. Dotyczy miejscowości Dołhinowa i okolic. Teresa Szczerba ur. 1850 c. Kazimierza zm. 1943r Dołhinów wyszła za mąż za Ignacego Sawickiego ur.1827r w Dołhinowie.Mieli 5-cioro dzieci : c.Aleksandrę ur. 1890 zm. 1980rktura wyszła za Józefa Leszkowicza , s.Jan, c.Konstancja Woronkowicz z d. Sawicka, c. Zofia s. Julian.Pozdreawiam i oczekuję odpowiedzi. J. B.
Witam. Moja rodzina wywodzi się z rodu Szczerbów. Dotyczy miejscowości Dołhinowa i okolic. Teresa Szczerba ur. 1850 c. Kazimierza zm. 1943r Dołhinów wyszła za mąż za Ignacego Sawickiego ur.1827r w Dołhinowie.Mieli 5-cioro dzieci : c.Aleksandrę ur. 1890 zm. 1980rktura wyszła za Józefa Leszkowicza , s.Jan, c.Konstancja Woronkowicz z d. Sawicka, c. Zofia s. Julian.Pozdreawiam i oczekuję odpowiedzi. J. B.
-
Sawicki_Julian

Witam nowy przyjacielu, podaj swe imię, bo na migi nie umiem się porozumiewać. Domyślam się też, ze ten Dołhinów jest gdzieś na wschodzie, napisz jaśniej o co chodzi. Jak widać mnie nazwisko Sawicki interesuje i wszystko to co w dawnej wschodniej Polsce, ale najlepiej lata przed 1800 r., pozdrawiam - Julian