Pani Aneto,Kaczmarek_Aneta pisze:Witam,
nazwisko Gajda występuje - proszę podać imię osoby poszukiwanej.
Pozdrawiam,
Aneta
chodzi mi o Franciszka.A może są jeszcze inne osoby o nazwiski Gajda z Kamionki Strumiłowej?
Pozdrawiam
Hanna
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Pani Hanno, otóż w książce tej nie podano miejsc urodzenia / zamieszkania. W niektórych przypadkach są tylko daty urodzeń.Pani Aneto,
chodzi mi o Franciszka.A może są jeszcze inne osoby o nazwiski Gajda z Kamionki Strumiłowej?
Pozdrawiam
Hanna
Moniko,Witam!
Czy mogę prosić o sprawdzenie nazwiska MAKUCH (Jan) i KRAJEWSKA(STEFANIA)
Pozdrawiam
Monika

Sugeruję założyć nowy wątek w tej sprawie, gdyż nie dotyczy ona tematu Indeksu (na marginesie - nazwisko w książce nie występuje).janus_daniel pisze:Józef Podwiązka osadzony w Obermedig (Mayen). Nie znam danych rodziców Józefa i miejsca urodzenia. Uwolniony, Ma córkę Sonię z matki Nadzieżda. Dalsze losy nieznane.
\Moje możliwości poszukiwania Józefa i jego córki Soni wyczerpałem. O losach Nadzieżdy nawet nie próbowałem się dowiedzieć!
może ktoś wskaże mi dalsze możliwości. Pisałem do NCK i do Obermendig!
Pozdrawiam
Aniu, żadne z wymienionych przez Ciebie nazwisk nie występuje.Witaj Aneto
Czy możesz sprawdzić czy występuje nazwisko Moch, Skap i Zień?
Z wymienionych osób występuje jedynie Piotr Szlachetko - jego nazwisko umieszczone zostało na liście 108 mężczyzn, których w dniu 15 października 1941 r. wywieziono z Pawiaka do Oświęcimia.Proszę o sprawdzenie nazwiska Szlachetko ( Piotr i Marceli ) oraz Tchorzewski Piotr, a także Narzymska Hanna.

Indeks nie zawiera nazwiska Janiny z Pyszkowskich Grajewskiej. Inni wymienieni Grajewscy i Pyszkowscy nie posiadają wzmianek o jakimkolwiek związku z Janiną.Pajak_Barbara pisze:Czy można prosić o sprawdzenie Janiny z Pyszkowskich Grajewskiej, zmarłej w 1941 roku? Ewentualnie innych Grajewskich i Pyszkowskich wymienionych w związku z nią?
Waldku,waldi59 pisze:Witaj Aneto.
Czy możesz sprawdzić czy występuje nazwisko Sołdaczuk Jan ?
Pozdrawiam
Waldek

Witaj Aniu,annhof pisze:Witaj Aneto!
Dnia 25.3.2012r. odpowiedziałaś mi : "...Indeks zawiera również nazwisko Marii Hoffman, która wymieniona jest na częściowej liście kobiet wywiezionych z Pawiaka w styczniu i marcu 1943 r." Dzisiaj wracam do tematu. Dowiedziałam się od rodziny, że poszukiwana przeze mnie Hofman, miała na imię Maria i zginęła w Pawiaku w 1943r. Często to nazwisko zapisywane było przez 2 " f ". Mam wielką prośsbę do Ciebie, czy oprócz tej informacji, którą mi podałaś, jest jeszcze coś więcej...
Bardzo dziękuję i pozdrawiam
Anna
Witaj Andrzeju,Aneto,
Czy znajdujesz w indeksie Kazimierę Smolińską, rozstrzelaną w publicznej egzekucji we Lwowie prawdopodobnie w 1943 roku?