Archiwum Diecezjalne w Płocku
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Potrzebuję z ksiąg z parafii Węgra pow. przasnyski informacji nt. urodzeń, zaślubin, zapowiedzi, zgonów dotyczących nazwiska Zaboklicki / Żaboklicki w okresie do 1808 roku. Czy jest ktoś kto indeksował parafię w tym okresie? może posiada skany lub zdjęcia z ksiąg lub mikrofilmów? E wentualnie czy ktoś mógłby sprawdzić w sumariuszach, rejestrach czy to nazwisko występuje i w jakich latach.
Witam,
mam prośbę do osób, które odwiedzają AD w Płocku o pomoc w odszukaniu i skopiowaniu w jakiejkolwiek formie (skan, zdjęcie, ksero) aktów stanu cywilnego z Parafii w Krzynowłodze Małej:
1. Balcer Czaplicki - ur. 1770 (k. 73 - dane z sumariusza),
2. Franciszek Czaplicki - ur. 1730 (k. 87 - dane z sumariusza),
3. Wojciech Czaplicki - ur. 1696 (k. 14 - dane z sumariusza),
4. Wojciech Czaplicki - ur. 1683 (k. 48 - dane z sumariusza).
Powyższe dane pochodzą z geneteki.
W przypadku konieczności wcześniejszego pokrycia ewentualnych kosztów, proszę o wiadomość.
Bardzo dziękuję za każdą pomoc. Niestety z uwagi na odległość w najbliższym czasie nie będę mógł wybrać się do archiwum osobiście.
Pozdrawiam serdecznie
Marek
mam prośbę do osób, które odwiedzają AD w Płocku o pomoc w odszukaniu i skopiowaniu w jakiejkolwiek formie (skan, zdjęcie, ksero) aktów stanu cywilnego z Parafii w Krzynowłodze Małej:
1. Balcer Czaplicki - ur. 1770 (k. 73 - dane z sumariusza),
2. Franciszek Czaplicki - ur. 1730 (k. 87 - dane z sumariusza),
3. Wojciech Czaplicki - ur. 1696 (k. 14 - dane z sumariusza),
4. Wojciech Czaplicki - ur. 1683 (k. 48 - dane z sumariusza).
Powyższe dane pochodzą z geneteki.
W przypadku konieczności wcześniejszego pokrycia ewentualnych kosztów, proszę o wiadomość.
Bardzo dziękuję za każdą pomoc. Niestety z uwagi na odległość w najbliższym czasie nie będę mógł wybrać się do archiwum osobiście.
Pozdrawiam serdecznie
Marek
-
Arek_Bereza

Szanowni Państwo czy jest jakakolwiek szansa na otrzymanie pomocy?
jeżeli mieszka ktoś na tyle blisko że byłoby gotów pojechać to chętnie pokryję koszty dojazdu. Jeżeli ktoś ma poszukiwania w Płocku przed sobą, to również dorzucę się do kosztów związanych z dojazdami, zawsze to jakas oszczędność.
Będę wdzięczny za pomoc.
Błażej Obremski
jeżeli mieszka ktoś na tyle blisko że byłoby gotów pojechać to chętnie pokryję koszty dojazdu. Jeżeli ktoś ma poszukiwania w Płocku przed sobą, to również dorzucę się do kosztów związanych z dojazdami, zawsze to jakas oszczędność.
Będę wdzięczny za pomoc.
Błażej Obremski
Witam serdecznie.
Poszukuję aktu ślubu Józefa Niksińskiego z Jadwigą Kacprzycką ze Słoniaw, par. Maków Mazowiecki.
W 1881 r. urodził się im syn Stanisław.
Oraz aktu małżeństwa Tomasza Niksińskiego z Józefą z d. Sajnóg, Dzierżenin, pow. pułtuski, 1806 rok, akt nr 5.
Dziękuję za pomoc.
janusz.niksinski@neostrada.pl
Poszukuję aktu ślubu Józefa Niksińskiego z Jadwigą Kacprzycką ze Słoniaw, par. Maków Mazowiecki.
W 1881 r. urodził się im syn Stanisław.
Oraz aktu małżeństwa Tomasza Niksińskiego z Józefą z d. Sajnóg, Dzierżenin, pow. pułtuski, 1806 rok, akt nr 5.
Dziękuję za pomoc.
janusz.niksinski@neostrada.pl
Witam.
Bardzo proszę osoby, wybierające się do AD w Płocku o pomoc w uzyskaniu kopii aktów z parafii Wyszków:
- aktu małżeństwa moich pradziadków Walentego Morawskiego i Apolonii Szymańskiej, akt Nr 2/1842
- i aktu urodzenia ich córki Józefy Morawskiej, prawdopodobnie jest to akt Nr 102/1850
Z góry serdecznie dziękuję za pomoc.
Mariola
Bardzo proszę osoby, wybierające się do AD w Płocku o pomoc w uzyskaniu kopii aktów z parafii Wyszków:
- aktu małżeństwa moich pradziadków Walentego Morawskiego i Apolonii Szymańskiej, akt Nr 2/1842
- i aktu urodzenia ich córki Józefy Morawskiej, prawdopodobnie jest to akt Nr 102/1850
Z góry serdecznie dziękuję za pomoc.
Mariola
-
sleepyseven

Re: Muszkiewicz
czy coś wiadomo o tym akcie?2ala030450 pisze:Do Joanny.
Asiu, ten akt ślubu z parafii Szelków 1812 nr aktu 6 - Franciszek Kluczewski i Marianna Pietrzak - to będzie po łacinie, czy to Ci wystarczy? Czy jeszcze coś z parafii Szelków chcesz.
Zdecyduj co jeszcze chcesz i napisz do mnie na pw.
Pozdrawiam Cię serdecznie - Ala
Pozdrawiam
Joanna
Pozdrawiam
Joanna
Nazwiska, które mnie interesują: Kluczewski, Sienicki/Siennicki, Weiss/Wajs, Linke, Schuttke, Cieślak
Joanna
Nazwiska, które mnie interesują: Kluczewski, Sienicki/Siennicki, Weiss/Wajs, Linke, Schuttke, Cieślak
- MDGralewski

Archiwum Diecezjalne w Płocku...
kto byłby tak miły i zrobił dla mnie zdjęcia urodzeń z parafii Gąbin ks. nr 297 zakres lat to 1752-1796. Jeśli nie od razu to częściami. Mam już lata 1791-1792 i 1795. Oczywiście nie za darmo, na priv ustalimy stawkę. Z mikrofilmów od Mormonów wyniknął jakiś błąd i w tym zakresie są tylko śłuby. A wiem, że AD w Płocku ma tą księgę.
Liczę na pomoc stałych bywalców
Mam zamiar to zindeksować bo spotykam tu wielu zaintersowanych tą parafią.
Liczę na pomoc stałych bywalców
Poszukuję Pietrzaków (miejscowości Rybie, Czermno, Tytusin) Białowąsów (Fusów, Łuczyce) Smolarków (Wola Wiązowa, Wielgie, Słajszewo, Ciekocino) Orłów, Bukowców, Matrasów, Pajorów (Kamionka Mała) i Antoszów (Zaborów)
Archiwum Diecezjalne w Płocku...
Na mikrofilmie są urodzenia od sierpnia 1753. Musiałeś coś przeoczyć bo korzystaliśmy z tego samego mikrofilmu.
Pozdrawiam Halina
Pozdrawiam Halina
Sprawdziłem jeszcze raz, urodzenia są tylko na kilku pierwszych stronach. Potem mamy Matrimonium. Albo ja nie umiem czytać tych aktów. Pani Halino, może Pani może mi je udostępnić ?
Poszukuję Pietrzaków (miejscowości Rybie, Czermno, Tytusin) Białowąsów (Fusów, Łuczyce) Smolarków (Wola Wiązowa, Wielgie, Słajszewo, Ciekocino) Orłów, Bukowców, Matrasów, Pajorów (Kamionka Mała) i Antoszów (Zaborów)