AGAD wtorki genealogiczne

Realizowane i pożądane inicjatywy genealogiczne

Moderatorzy: elgra, maria.j.nie, adamgen

Awatar użytkownika
piotr_nojszewski

Sympatyk
Nowicjusz
Podziękował: 3 times
Kontakt:

Post autor: piotr_nojszewski »

Przypadkiem i troche po niewczasie natrafiłem na taką informację.

Archiwalne wtorki genealogiczne
miejsce: Archiwum Główne Akt Dawnych, Warszawa, ul. Długa 7, Sala balowa pałacu Raczyńskich)
czas: wtorki, godzina 17.00

terminarz i tematyka spotkań:

• 29 września 2015 r. – Dorota Lewandowska, Księgi metrykalne w zasobie AGAD źródłem do prowadzenia poszukiwań genealogicznych.
• 27 października 2015 r. – Jarosław Zawadzki, Dokumenty z zespołów i zbiorów o proweniencji prywatnej przydatne do badań genealogicznych.
• 24 listopada 2015 r. – dr Michał Kulecki, Staropolska dokumentacja sądowa jako źródło do badań genealogicznych.

http://agad.gov.pl/?page_id=2278
pozdrawiam
Piotr
Awatar użytkownika
Dławichowski

Członek PTG
Ekspert
Kontakt:

Post autor: Dławichowski »

Dzięki Piotrze!
Przy okazji sadzę, że jeżeli jakiś urząd urządza jakieś spotkania, prelekcje, odczyty chciałby, by te spotkania, prelekcje odczyty cieszyły się frekwencją. Jeżeli te spotkania, prelekcje, odczyty dotyczą braci genealogicznej - urząd winien wiedzieć o forach na których brać genealogiczna szuka informacji i wręcz wiedzy. I urzędnik odpowiedzialny za ten projekt winien napisać zaproszenie. gdybym to ja miał być prelegentem ogromnie bym się cieszył, gdybym nie musiał mówić do czterech ścian.
Krzycho z Koszalina
Dubiczyńska_Maria

Sympatyk
Adept

Post autor: Dubiczyńska_Maria »

Krzysztofie masz rację, na spotkaniu 27 października w AGAD, b. ciekawym, było w porywach osób 6.
Niestety takich informacji o spotkaniach trzeba szukac na stronach konkretnych instytucji.
M.
Awatar użytkownika
piotr_nojszewski

Sympatyk
Nowicjusz
Podziękował: 3 times
Kontakt:

Post autor: piotr_nojszewski »

Mogę powiedzieć tyle, że gdybym wiedział to zapewne 27.10 byłoby 7 osób a może nawet wiecej.
Też troszkę mnie dziwi brak publikacji tej informacji na forach genealogicznych.
pozdrawiam
Piotr
Awatar użytkownika
Markowski_Maciej

Członek PTG
Adept
Kontakt:

Post autor: Markowski_Maciej »

Piotr,
jak byś był na facebooku to byś wiedział z dużym wyprzedzeniem.
Na stronie facebookowej Warszawskiego Towarzystwa Genealogicznego staramy się informować o wszystkich takich wydarzeniach w Warszawie i okolicach
Pozdrawiam
Maciej
Pozdrawiam
Maciej

http://KimOnibyli.pl
ODPOWIEDZ

Wróć do „Inicjatywy genealogiczne”