Nazwisko: Daszuta

Wątki tworzone przez moduł „Nazwiska ” pozycja „Moje konto - Moje nazwiska” (Poszukuję nazwiska..)

Moderatorzy: maria.j.nie, adamgen

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Komentarze

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Komentarze »

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=22975&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
bogdas

Sympatyk

Post autor: bogdas »

Witaj.
Czy aby na pewno interesują Cię potomkowie Mieczysława i Danuty?
Jest ich niewiele (jak sądzę, jedynie rodziny Januara i Jarosława), natomiast przodków... noo, ci zajmują u mnie sześć stron A4. Od gdzieś tak około 1753 roku :)
Pozdrawiam
Bogusław
Awatar użytkownika
Urbańska_Katarzyna

Sympatyk
Adept
Podziękował: 3 times
Otrzymał podziękowania: 4 times
Kontakt:

Post autor: Urbańska_Katarzyna »

Dokładnie tak ... potomków Mieczysława i Danuty mam w swoim drzewie jako boczną gałązkę. Przodkowie o tym nazwisku mnie nie interesują, bowiem Mieczysław wszedł do mojej rodziny jako powinowaty, zresztą ... to nie z Panem wymieniałam jakiś czas temu informacje o Daszutach? Dzięki temu pewne rzeczy się Panu "ułożyły" ;) Nie pamiętam gdzie pisaliśmy - wydaje mi się że tutaj na priv, a teraz nie mogę znaleźć.
Serdecznie pozdrawiam,
Kasia
http://kasiaurbanskaparanoje.blogspot.com
Szukam aktu małżeństwa Mikołaja Tokarka vel Tokarskiego syna Marcina i Katarzyny z Jadwigą Stelmach, lata ok. 1814-1826 (najprawdopodobniej dzisiejsze woj. łódzkie lub wielkopolskie).
bogdas

Sympatyk

Re: Nazwisko: Daszuta

Post autor: bogdas »

Witam serdecznie.
Pani Kasiu, całkiem możliwe, że to właśnie od Pani mam dane o Danucie Antoninie Tokarskiej :P
Niestety, i u mnie brak potwierdzenia nasze korespondencji.

Życzę powodzenia w dociekaniach.
Pozdrawiam
Bogusław
Awatar użytkownika
Urbańska_Katarzyna

Sympatyk
Adept
Podziękował: 3 times
Otrzymał podziękowania: 4 times
Kontakt:

Re: Nazwisko: Daszuta

Post autor: Urbańska_Katarzyna »

Ano, dziwne to ... nigdzie nie mogę znaleźć, a nigdy nie kasuję korespondencji ...
Serdecznie pozdrawiam,
Kasia
http://kasiaurbanskaparanoje.blogspot.com
Szukam aktu małżeństwa Mikołaja Tokarka vel Tokarskiego syna Marcina i Katarzyny z Jadwigą Stelmach, lata ok. 1814-1826 (najprawdopodobniej dzisiejsze woj. łódzkie lub wielkopolskie).
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nazwiska”