Archiwum Diecezjalne w Płocku

Pomogę lub potrzebuję pomocy w Archiwum ; Archiwa .. gdzie szukać zasoby (inwentarze) Archiwów w Internecie

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

chetman

Sympatyk

Post autor: chetman »

Potrzebuję z ksiąg z parafii Węgra pow. przasnyski informacji nt. urodzeń, zaślubin, zapowiedzi, zgonów dotyczących nazwiska Zaboklicki / Żaboklicki w okresie do 1808 roku. Czy jest ktoś kto indeksował parafię w tym okresie? może posiada skany lub zdjęcia z ksiąg lub mikrofilmów? E wentualnie czy ktoś mógłby sprawdzić w sumariuszach, rejestrach czy to nazwisko występuje i w jakich latach.
umix

Sympatyk

Post autor: umix »

Witam,
mam prośbę do osób, które odwiedzają AD w Płocku o pomoc w odszukaniu i skopiowaniu w jakiejkolwiek formie (skan, zdjęcie, ksero) aktów stanu cywilnego z Parafii w Krzynowłodze Małej:
1. Balcer Czaplicki - ur. 1770 (k. 73 - dane z sumariusza),
2. Franciszek Czaplicki - ur. 1730 (k. 87 - dane z sumariusza),
3. Wojciech Czaplicki - ur. 1696 (k. 14 - dane z sumariusza),
4. Wojciech Czaplicki - ur. 1683 (k. 48 - dane z sumariusza).
Powyższe dane pochodzą z geneteki.
W przypadku konieczności wcześniejszego pokrycia ewentualnych kosztów, proszę o wiadomość.

Bardzo dziękuję za każdą pomoc. Niestety z uwagi na odległość w najbliższym czasie nie będę mógł wybrać się do archiwum osobiście.

Pozdrawiam serdecznie
Marek
Arek_Bereza

Sympatyk
Ekspert

Post autor: Arek_Bereza »

Witam,
Jeśli ktoś będzie w Archiwum Diecezjalnym w Płocku uprzejmie proszę o skan aktu ślub Antoniego Mostowskiego i Petroneli Berkau (Chociszewo 1760). Zobowiązuję się pokryć ewentualne koszty wykonania skanu (koszty opłaty)
pozdrawiam,
Arek Bereza
błażejo

Post autor: błażejo »

Szanowni Państwo czy jest jakakolwiek szansa na otrzymanie pomocy?
jeżeli mieszka ktoś na tyle blisko że byłoby gotów pojechać to chętnie pokryję koszty dojazdu. Jeżeli ktoś ma poszukiwania w Płocku przed sobą, to również dorzucę się do kosztów związanych z dojazdami, zawsze to jakas oszczędność.

Będę wdzięczny za pomoc.

Błażej Obremski
winnicka

Sympatyk

Post autor: winnicka »

Witam .Mam serdeczną prośbę.Może ktoś ma w swoich zbiorach lub mógłby sfotografować akt zgonu z parafii Klukowo ;Rozalia Fijewska 1827 r akt 37 . Za każdą pomoc będę bardzo wdzięczna , Ania Winnicka
jjnix

Post autor: jjnix »

Witam serdecznie.
Poszukuję aktu ślubu Józefa Niksińskiego z Jadwigą Kacprzycką ze Słoniaw, par. Maków Mazowiecki.
W 1881 r. urodził się im syn Stanisław.
Oraz aktu małżeństwa Tomasza Niksińskiego z Józefą z d. Sajnóg, Dzierżenin, pow. pułtuski, 1806 rok, akt nr 5.
Dziękuję za pomoc.
janusz.niksinski@neostrada.pl
marjolena

Sympatyk
Ekspert

Post autor: marjolena »

Witam.
Bardzo proszę osoby, wybierające się do AD w Płocku o pomoc w uzyskaniu kopii aktów z parafii Wyszków:
- aktu małżeństwa moich pradziadków Walentego Morawskiego i Apolonii Szymańskiej, akt Nr 2/1842
- i aktu urodzenia ich córki Józefy Morawskiej, prawdopodobnie jest to akt Nr 102/1850
Z góry serdecznie dziękuję za pomoc.

Mariola
sleepyseven

Sympatyk

Post autor: sleepyseven »

sleepyseven pisze:Witam,
bardzo proszę o pomoc, poszukuję aktu urodzenia Marianny Zakrzewskiej - Purzyckiej, matka Kunegunda (zapewne Zakrzewska), Żarnowo, parafia Grudusk. Z aktu ślubu wychodziłoby, że urodziła się w 1796 roku

Pozdrawiam i dziękuję,
Paulina
Awatar użytkownika
szczesna

Sympatyk
Ekspert

Re: Muszkiewicz

Post autor: szczesna »

2ala030450 pisze:Do Joanny.

Asiu, ten akt ślubu z parafii Szelków 1812 nr aktu 6 - Franciszek Kluczewski i Marianna Pietrzak - to będzie po łacinie, czy to Ci wystarczy? Czy jeszcze coś z parafii Szelków chcesz.
Zdecyduj co jeszcze chcesz i napisz do mnie na pw.
Pozdrawiam Cię serdecznie - Ala
czy coś wiadomo o tym akcie?
Pozdrawiam
Joanna
Pozdrawiam
Joanna

Nazwiska, które mnie interesują: Kluczewski, Sienicki/Siennicki, Weiss/Wajs, Linke, Schuttke, Cieślak
Awatar użytkownika
MDGralewski

Sympatyk

Post autor: MDGralewski »

Mam prośbę do osób, które bywają w ADP. Jeżeli ktoś znalazłby chwilę to prosiłbym o zrobienie zdjęcia dwóch aktów urodzenia:

1. Jan Gralewski ur. grudzień 1868 Sierpc
2. Maciej Krośkiewicz ur. 1826 Szwelice, Akt nr 12

Bardzo proszę o pomoc, Daniel
Awatar użytkownika
valdeq

Sympatyk
Adept
Kontakt:

Archiwum Diecezjalne w Płocku...

Post autor: valdeq »

kto byłby tak miły i zrobił dla mnie zdjęcia urodzeń z parafii Gąbin ks. nr 297 zakres lat to 1752-1796. Jeśli nie od razu to częściami. Mam już lata 1791-1792 i 1795. Oczywiście nie za darmo, na priv ustalimy stawkę. Z mikrofilmów od Mormonów wyniknął jakiś błąd i w tym zakresie są tylko śłuby. A wiem, że AD w Płocku ma tą księgę.
Liczę na pomoc stałych bywalców :D Mam zamiar to zindeksować bo spotykam tu wielu zaintersowanych tą parafią.
Poszukuję Pietrzaków (miejscowości Rybie, Czermno, Tytusin) Białowąsów (Fusów, Łuczyce) Smolarków (Wola Wiązowa, Wielgie, Słajszewo, Ciekocino) Orłów, Bukowców, Matrasów, Pajorów (Kamionka Mała) i Antoszów (Zaborów)
kulsob

Sympatyk
Ekspert

Archiwum Diecezjalne w Płocku...

Post autor: kulsob »

Na mikrofilmie są urodzenia od sierpnia 1753. Musiałeś coś przeoczyć bo korzystaliśmy z tego samego mikrofilmu.
Pozdrawiam Halina
Awatar użytkownika
valdeq

Sympatyk
Adept
Kontakt:

Ja tam widze same śluby. Sprawdzę to raz jeszcze. Chyba ze są pomieszane
Poszukuję Pietrzaków (miejscowości Rybie, Czermno, Tytusin) Białowąsów (Fusów, Łuczyce) Smolarków (Wola Wiązowa, Wielgie, Słajszewo, Ciekocino) Orłów, Bukowców, Matrasów, Pajorów (Kamionka Mała) i Antoszów (Zaborów)
kulsob

Sympatyk
Ekspert

Post autor: kulsob »

Mikrofilm 1417673 Item 8 - wg opisu zawiera urodzenia 1752 -1796.
W rzeczywistości na początku jest trochę ślubów (1751-55) dopiero po nich zaczynają się urodzenia.
Halina
Awatar użytkownika
valdeq

Sympatyk
Adept
Kontakt:

Sprawdziłem jeszcze raz, urodzenia są tylko na kilku pierwszych stronach. Potem mamy Matrimonium. Albo ja nie umiem czytać tych aktów. Pani Halino, może Pani może mi je udostępnić ?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomoc w Archiwum”