Nazwisko: Godlewska
Moderatorzy: maria.j.nie, Galinski_Wojciech, adamgen
Józefa z Godlewskich była żoną Konstantego Pętkowskiego i matką Karoliny Pętkowskiej po mężu Łapińskiej ur. 1842 r. Rodzice Józefy to Mikołaj Godlewski i Marianna Kietlińska a dziadkowie to Paweł Godlewski i Marianna Skłodowska.
pozdrawiam
Basia
pozdrawiam
Basia
Ostatnio zmieniony czw 26 lis 2015, 11:51 przez Nowinka, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Węgrzyn_Ania

Warto się czasami przypominać, bo przez czas nieobecności wiele się może zmienić. Ja niestety tę gałąź rodziny mam bez zmian.
Pozdrawiam Ania
Skap Chawłowscy Kamińscy Zień Popowicz Przybylscy Jakubowscy Dworzyńscy Moch Sawicz Wrześniewscy Milczarek Łuczkowscy Moch Ciurapińscy Godlewscy Mączyńscy Okraszewscy Pampuch Malonek
Skap Chawłowscy Kamińscy Zień Popowicz Przybylscy Jakubowscy Dworzyńscy Moch Sawicz Wrześniewscy Milczarek Łuczkowscy Moch Ciurapińscy Godlewscy Mączyńscy Okraszewscy Pampuch Malonek
Ja podobnie, z tego co ustaliłam (doszłam do początku XVIII w.) wszyscy moi Godlewscy są ze wsi Godlewo Milewek 
Szukam:
Piętków, Sienickich, Godlewskich, Tymińskich i Krystosiaków z okolic Czyżewa i Godlewa Wlk.; Karczów i Połogów z ok. Sokołowa Podl.; Kacprzewskich, Szymańskich z ok. Ceranowa
Pozdrawiam, Emilia Borowicz
Piętków, Sienickich, Godlewskich, Tymińskich i Krystosiaków z okolic Czyżewa i Godlewa Wlk.; Karczów i Połogów z ok. Sokołowa Podl.; Kacprzewskich, Szymańskich z ok. Ceranowa
Pozdrawiam, Emilia Borowicz
-
Rutar

- Podziękował: 1 time
- Otrzymał podziękowania: 1 time
Witaj Anno,Węgrzyn_Ania pisze:Ja również mam gałąź Godlewskich a swoim drzewie. Praprababcią była Katarzyna Milczarek żona Walentego z którym wzięła ślub w Kampinosie w 1865. Była córką Kazimierza Godlewskiego i Antoniny z d. Staniszewskiej. Część dzieci urodziła już w Warszawie i tam zmarła. Ponieważ nie mam aktu ślubu to nie wiem gdzie się urodziła. To tyle co wiem, przynajmniej na razie.
Jak indeksowałem Wiskitki Z 1847
,to jeden Godlewski urodził się w Kampinosie jest dwóch Godlewskich w tym roku zmarlych , ale nie wiem który to.
Pozdrawiam
Artur Godlewski
-
Węgrzyn_Ania

Bardzo dziękuję za podpowiedź. Sprawdzę te informacje jak będę miała czas. Na razie genealogia jest na dalszym miejscu.
Pozdrawiam Ania
- Waleria_kowalewska

W moim drzewie pojawiło się nazwisko Godlewski wiec może to komuś pomoże :
Franciszek Godlewski mąż Marianny Godlewskiej z domu Kamińskiej, zmarł w miejscowości Godlewo Mierniki i tutaj tez urodziły się jego dzieci ;
Kajetan Onufry
Mikołaj
Agnieszka
Anastazja
Eleonora Tekla
Anastazja Godlewska jest moja 3 razy pra babcią.
Franciszek Godlewski mąż Marianny Godlewskiej z domu Kamińskiej, zmarł w miejscowości Godlewo Mierniki i tutaj tez urodziły się jego dzieci ;
Kajetan Onufry
Mikołaj
Agnieszka
Anastazja
Eleonora Tekla
Anastazja Godlewska jest moja 3 razy pra babcią.
Witam!
Moja rodzina Godlewskich pochodzi z Wąsewa-Osada Króle-Jaszczułty-Bosewo parafia Długosiodło.Ostatni przodek, którego akty odnalazłem to Jan Godlewski z Bosewa (1714-1787) rodzice to Stanisław i Barbara a żona to Petronela z d. Roman. Ciekaw jestem skąd wywodzą się korzenie moich przodków i czy mają jakieś powiązania z rodzinami z Godlewa.
Za wszelkie informacje i wskazówki gdzie dalej szukać będę bardzo wdzięczny.
Pozdrawiam.
Zbigniew Godlewski.
Moja rodzina Godlewskich pochodzi z Wąsewa-Osada Króle-Jaszczułty-Bosewo parafia Długosiodło.Ostatni przodek, którego akty odnalazłem to Jan Godlewski z Bosewa (1714-1787) rodzice to Stanisław i Barbara a żona to Petronela z d. Roman. Ciekaw jestem skąd wywodzą się korzenie moich przodków i czy mają jakieś powiązania z rodzinami z Godlewa.
Za wszelkie informacje i wskazówki gdzie dalej szukać będę bardzo wdzięczny.
Pozdrawiam.
Zbigniew Godlewski.
-
Węgrzyn_Ania

Sprawdziłam i faktycznie to jest moja rodzina. Znalazłam jeszcze więcej Godlekich na tym terenie i w Warszawie. Dzięki za bodziec do szukania. Warto było.Rutar pisze: Witaj Anno,
,to jeden Godlewski urodził się w Kampinosie jest dwóch Godlewskich w tym roku zmarlych , ale nie wiem który to.
Pozdrawiam
Artur Godlewski
Pozdrawiam Ania
-
Rutar

- Podziękował: 1 time
- Otrzymał podziękowania: 1 time
Cieszę się, że mogłem pomócWęgrzyn_Ania pisze:Sprawdziłam i faktycznie to jest moja rodzina. Znalazłam jeszcze więcej Godlekich na tym terenie i w Warszawie. Dzięki za bodziec do szukania. Warto było.Rutar pisze: Witaj Anno,
Pozdrawiam
Artur Godlewski
Pozdrawiam serdecznie,
Artur