Misja archiwów a utrudnienia i komercjalizacja (komentarz)

Komentarze artykułów opublikowanych na stronie PTG

Moderator: maria.j.nie

Awatar użytkownika
Komentarze

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Komentarze »

Skomentuj <A HREF="modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=86&ez=2 target=_top">ten artykuł</A> w tym wątku
Awatar użytkownika
Pieniążek_Stanisław

Nieaktywny
Mistrz

Post autor: Pieniążek_Stanisław »

Myślę Jacku, że z omówionym problemem, po konsultacjach prawniczych mamy pełne prawo by zwrócic sie do Trybunału Konstytucyjnego o rozstrzygnięcie na naszą korzyść powyższego problemu dotyczącego USC.
Podobna niedawno była sprawa z innej beczki a chodziło o urzędzenia fotografujące przekraczających szybkość kierowców wystawiane przez Straż Miejską niektórych miejscowości. Miałem to szczęście , że ten śliczny aparacik uwiecznił moją podobiznę w Nowem na Pomorzu. A że było to w tym czasi gdy już miało być posiedzenie Trybunału w tej sprawie więc odwlekałem i w końcu po orzeczeniu Trybunału z wielką satysfakcją odesłałem im żadanie zapłaty mandatu z dopiskiem "Nieprawne! Wyrzucić do Kosza!"
Przepraszam za odejście od tematu.
Stanisław Pieniążek.
slawek_k64

Post autor: slawek_k64 »

popieram całkowicie państwa zdanie na temat karygodnego, komercyjnego podejścia władzy do sprawy udostępniania nam wiedzy o naszych przodkach. przecierz te wszystkie usc i inne archiwa żyją z naszych podatków i nie mogą na nas zarabiać bo to skandal !!!!
S.K.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Komentarze artykułów”