Bozenna pisze:dla "vonklinkoff" - wolalabym nazwac Cie po imieniu.
Na przyszlosc podpisuj Twoje posty.
Radzislaw Marian Jan Starnawski
Leon Cyriak Starnawski
Izaslaw Piotr Jan Starnawski
synowie Leona, a prawnuki Mikolaja, podsedka grodzkiego piotrowskiego w 1729r. wylegitymowali sie ze szlachectwa w 1850-tym roku.
Uprzejmie proszę o wypisanie informacji na temat Wszeborowskich h. Rawicz (o ile mi wiadomo z ogłoszenia w Gazecie Warszawskiej wylegitymowali się w 1855 roku, ale są tam tylko podane imiona wylegitymowanych bez informacji o ojcu czy dalszych przodkach).
Wszeborowscy herbu Rawicz:
Aleksander Seweryn,
Edward Kleofas,
Karol Teodor,
Kazimierz Franciszek,
prawnuki Macieja Wszeborowskiego, dziedzica dobr Wszebory Brzoski w 1729 roku, wylegitymowani ze szlachectwa w 1855 roku.
Nie ma innych informacji.
Serdecznie pozdrawiam,
Bozenna
Czy można prosić o sprawdzenie SOLNICKI (zapewne Walenty, urzędnik Wydziału Wyznań ale inni też mnie interesują)?
Szukam!
ewangelicy nazwiskiem Radzikowski
Marcin Kaczmarek i Franciszka Chatlińska
Paweł Pająk z Wiktorią Walkiewicz - Łagów
Prachnio z Wyłazów par. Niwiski
Gotlib/Bogumił Jagodziński przed 1840
Mam gorącą prośbę do posiadaczy książki o sprawdzenie danych o osobach Bagiński herbu Ślepowron :Ludwik wylegiymowany w1842,Franciszek 1857,AUGUSTYN I STANISŁAW z synem IGNACYM1840,Wawrzyniec w 1845 wszyscy pięciu synowie Andrzeja.Dużymi literami oznaczyłem osoby które szczególnie mnie interesują.Bardzo dziękuję , Arkadiusz.
Solnicki Walenty, szef wydzialu KRSWDiOP, syn Franciszka i Elzbiety Krzyzanowskiej, ur. 13.02.1798r w Kielcach.
otrzymal prawo nowego szlachectwa w 1837 roku z racji posiadania orderu Sw. Wlodzimierza IV kl.
Poslubil 2° voto Aniele Krahnass w Warszawie 17.10.1826 roku.
Aniela corka Fryderyka i Heleny Bochynskiej.
Ich dzieci:
Julian Wlodzimierz ur. 06.02.1828r. Warszawa
Cesary Maurycy ur. 22.05.1836r. Warszawa
Waleria Matylda ur. 05.07.1829r. Warszawa
Szukam!
ewangelicy nazwiskiem Radzikowski
Marcin Kaczmarek i Franciszka Chatlińska
Paweł Pająk z Wiktorią Walkiewicz - Łagów
Prachnio z Wyłazów par. Niwiski
Gotlib/Bogumił Jagodziński przed 1840
dla Katarzyny:
Hornowski herbu Korczak
Jozef Gabriel Walenty syn Tadeusza i Jozefy Sobieskiej, wylegitymowany w 1843 roku
Kazimierz Wojciech syn Jozefa, rachmistrz w KRPiS wylegitymowany w 1845 roku
Konstanty Maurycy syn Wincentego, a prawnuk Aleksandra, skarbnika ziemi mielnickiej w 1723 roku, wylegitymowany w 1856 roku
Budziszewskich jest duzo, nie moge przepisac. Podaj herb i imie, ktorego szukasz.
Pozdrawiam,
Bozenna
Jeżeli nie był by to kłopot to proszę sprawdzenie nazwisk Włoczewski i Niklas, lub konkretniej Maciej Włoczewski ur. ok. 1780 i Jan Niklas ur. ok. 1800 i jego ojciec Karol.
Szlachta wylegitymowana w Królestwie Polskim w latach 1836-1861 Wykaz nazwisk wg ksążki pod tym samym tytułem opracowanym przez Elżbietę Sęczys (Warszawa 2000) w serii Szlachta polska pod red. Sławomir Górzyńskiego. Publikacja wydana we współpracy Wydawnictwa DiG, Polskiego Towarzystwa Heraldycznego i Naczelnej Dyrekcji Archiwów Państwowych.
Pozdrawiam Marcin - syn Remigiusza, wnuk Eugeniusza, prawnuk Konstantego, 2xprawnuk Józefa, 3xprawnuk Ignacego, 4xprawnuk Jana(?)...