Sochocin
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
-
Kasia_Marchlińska

Sochocin
Dzień dobry wszystkim,
Z różnych informacji zrozumiałam, że jak jakaś parafia jest zaindeksowana, to skany są dostępne w metryki.genbaza. Widzę w indeksie urodzenia z 1808, 1817 dokładnie zindeksowane z komentarzami świadczącymi, że to nie z indeksów a w genbazie skany zaczynają się od 1826. Gdzie szukać skanów?
pozdrawiam,
Kaśka
Z różnych informacji zrozumiałam, że jak jakaś parafia jest zaindeksowana, to skany są dostępne w metryki.genbaza. Widzę w indeksie urodzenia z 1808, 1817 dokładnie zindeksowane z komentarzami świadczącymi, że to nie z indeksów a w genbazie skany zaczynają się od 1826. Gdzie szukać skanów?
pozdrawiam,
Kaśka
- Andrzej_Dmytryszyn

Sochocin
Kasiu,
Indeksy nie są tożsame ze skanami. Bardzo często wolontariusze sporządzają indeksy w trakcie wizyt w archiwach, nie mając przy tym, z różnych względów, możliwości zrobienia fotokopii. Polecam www.szukajwarchiwach.pl. Tam dowiesz się gdzie mogą znajdować się księgi z "jakiejś" parafii. Czasami wraz ze skanami.... A poza tym: http://metryki.genbaza.pl/genbaza,list,164047,1
Indeksy nie są tożsame ze skanami. Bardzo często wolontariusze sporządzają indeksy w trakcie wizyt w archiwach, nie mając przy tym, z różnych względów, możliwości zrobienia fotokopii. Polecam www.szukajwarchiwach.pl. Tam dowiesz się gdzie mogą znajdować się księgi z "jakiejś" parafii. Czasami wraz ze skanami.... A poza tym: http://metryki.genbaza.pl/genbaza,list,164047,1
Pozdrawiam
Andrzej Dmytryszyn
---------------------------------
Poszukuję:
Samulski, Samul, Samuel - Cieciory, par. Turośl i Kolno, Grudusk, Ciechanów
Andrzej Dmytryszyn
---------------------------------
Poszukuję:
Samulski, Samul, Samuel - Cieciory, par. Turośl i Kolno, Grudusk, Ciechanów
-
kosinska_karolina

Sochocin
Polecam przeglądać bazę metryki wraz z poczekalnią:
http://poczekalnia.genealodzy.pl/pliki/ ... chocin_gm/
Pozdrawiam
Karolina
http://poczekalnia.genealodzy.pl/pliki/ ... chocin_gm/
Pozdrawiam
Karolina
-
Kasia_Marchlińska

Sochocin
Dzięki, nie wiem czemu nie zajrzałam do Sochocin_gm.
Przepraszam i pozdrawiam,
Kaśka
Przepraszam i pozdrawiam,
Kaśka
Kasia Marchlińska
Poszukuję informacji o nazwiskach: Papi, Geysmer, Kimens, Perks, Szwarcenburg-Czerny, Sosnowski, Czerny, Moszczyński-Pętkowski, Rychtarski, de Rozprza Faygel, Lippoman, Sonne, Gotti, Gałęzowski.
Poszukuję informacji o nazwiskach: Papi, Geysmer, Kimens, Perks, Szwarcenburg-Czerny, Sosnowski, Czerny, Moszczyński-Pętkowski, Rychtarski, de Rozprza Faygel, Lippoman, Sonne, Gotti, Gałęzowski.
- piotr_nojszewski

- Podziękował: 2 times
- Kontakt:
Re: Sochocin
Trzeba jasno powiedzieć, że taka zależność nie istnieje i nie istniała.Kasia_Marchlińska pisze:Dzień dobry wszystkim,
Z różnych informacji zrozumiałam, że jak jakaś parafia jest zaindeksowana, to skany są dostępne w metryki.genbaza.
Jest wiele miejsc gdzie metryki są z tego wiele nie jest (i nie będzie w skończonym czasie) dostepnych online.
pozdrawiam
Piotr
Piotr
-
Kasia_Marchlińska

Re: Sochocin
Dzięki za informację, za wszystkie informacje,
ukłony
Kaśka
ukłony
Kaśka
Kasia Marchlińska
-
Piotr_Romanowski

Indeksacja z zasobu AP Mława
Witam
Chciałbym zapytać osoby mające wiedze w tym temacie czy będą fotografowane księgi stanu cywilnego z par. Sochocin po 1912 roku?
Chciałbym zapytać osoby mające wiedze w tym temacie czy będą fotografowane księgi stanu cywilnego z par. Sochocin po 1912 roku?
Indeksacja z zasobu AP Mława
Piotrze też jestem zainteresowany, księgi z 1914 i 1915 można zobaczyć na FS po zalogowaniu.
Doszło przez te kilka lat odnośnie Sochocina trochę dokumentów pozametrykalnych z AGAD, dostępne po wyszukaniu na szwa.
Doszło przez te kilka lat odnośnie Sochocina trochę dokumentów pozametrykalnych z AGAD, dostępne po wyszukaniu na szwa.
Kamil Tetkowski
Zbieram informacje o wszystkich Tetkowskich!
Zbieram informacje o wszystkich Tetkowskich!
-
Piotr_Romanowski

Re: Indeksacja z zasobu AP Mława
Z zasobu AP Mława jest dostępnych sporo skanów ksiąg do 1920 a Sochocina brak. Dlatego pytam. Nie wiem z jakiej przyczyny nie został sfotografowany?...xtedek pisze:Piotrze też jestem zainteresowany, księgi z 1914 i 1915 można zobaczyć na FS po zalogowaniu.