Budni

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Ivenele

Sympatyk

Budni

Post autor: Ivenele »

Temat: "Rodzina Budnych."*

Witam.

Poszukuję informacji o rodzeństwie mojego pradziadka, Waleriana Budnego. Wiem, iż miał czterech braci oraz jedną siostrę:
- Stanisław Budny ur. w 28 stycznia 1906 r.,
- Michał Budny ur. w 1 września 1908 r., a zm. w 12 marca 1920 r.,
- Józef Budny ur. w 4 października 1910 r.,
- Marian Budny ur. 9 lutego 1913 r.,
- Bronisława Maria Budna ur. 3 września 1923.

Pradziadek zginął od zrzuconej bomby lotniczej w 1945 roku. Najmłodszy z nich Stanisław pozostał razem z matką Karoliną na Ukrainie. Józef z Marianem zamieszkali gdzieś na terenie Śląska. O pozostałym rodzeństwie nie mam żadnych informacji, tylko daty urodzenia i śmierci. Ojciec nazywał się Marcin Budny ur. 28 października 1877 r.

Proszę o pomoc.

* moderacja tematu [Sianin_1948]
Ostatnio zmieniony sob 12 gru 2015, 11:53 przez Ivenele, łącznie zmieniany 1 raz.
Sawicki_Julian

Sympatyk

Rodzina Budnych.

Post autor: Sawicki_Julian »

Witam, na tej obecnej stronie forum jest tu temat ; nazwisko Sawicki i tam kilka stron wstecz podawałem link do dwu stron o ; Sawicki i żona z Budnych ( jak mnie pamięć nie myli ), to jest opis może i o Ukrainie, coś było o zaborach i są tam i zdjęcia ich, to już blisko, tylko poszukać, a może są to Twoi ; Julian
Marie

Sympatyk

Rodzina Budnych.

Post autor: Marie »

ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”