Archiwum Diecezjalne w Płocku
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
Sobczyńska_Katarzyna

Uważam, że to uczciwe (przynajmniej z mojego punktu widzenia). Gdybym miała sama jechać do Płocka i znaleźć to, co jest mi potrzebne, to przede wszystkim musiałabym wziąć w pracy wolny dzień, a że pracuję bez umowy, to mam wtedy 100zł do tyłu. Do tego koszty podróży z Warszawy do Płocka też byłyby nie małe. Do tego wszystkiego nigdy tam nie byłam, więc zorientowanie się, gdzie co jest, też by m zajęło trochę czasu.
Jeśli ktoś może mi pomóc i pojechać tam za mnie, to chętnie skorzystam. Gdyby nie mówił nic o kosztach podróży, pewnie sama bym się dorzuciła.
Jeśli ktoś może mi pomóc i pojechać tam za mnie, to chętnie skorzystam. Gdyby nie mówił nic o kosztach podróży, pewnie sama bym się dorzuciła.
- Hanna_Iwona

Pozdrawiam
Hanna-Iwona
Hanna-Iwona
Ostatnio zmieniony czw 25 lut 2016, 07:40 przez Hanna_Iwona, łącznie zmieniany 1 raz.
Z mojego nie bardzo. Zauważ że to nie jest sprawa incydentalna skierowana tylko do Ciebie, a oferta (odpłatnej jak sie okazuje) pomocy o dużym zasięgu (tzn adresowana do każdego).Sobczyńska_Katarzyna pisze:Uważam, że to uczciwe (przynajmniej z mojego punktu widzenia).
Pomoc, nawet odpłatna, jest cenna - tak.
Bo jeśli ktoś nie ma czasu to skorzysta - tak.
Bo koszt samodzielnej wyprawy mógłby być większy (bo np. można jechać z poza Polski) - oczywiście.
Ale ciekawym czy oferent prowadzi zarejestrowaną działalność gosp., i czy odprowadza podatki. Hobby to fajna sprawa, ale może dlatego gminy nie mają kasy na żłobki i przedszkola?
A przecież wystarczyło napisać coś w stylu "pomogę w zamian za udział w kosztach" czy coś podobnego (dac znać że to nie jest za darmo).
Ja, osobiście i w swojej własnej ocenie, nie miał bym chyba zaufania do takiej osoby - no chyba że rzeczywiście chodziłoby mi o konkretne dokumenty (tzn. wiem że istnieją, wskazuję dokładnie itd.) - bo opłacanie jakiegokolwiek poszukiwania -w tej sytuacji - to chyba słaby pomysł.
pozdrawiam
Artur
Poszukuję rodzin: Jastrzębski, Olbryś, Pskiet – par. Jasienica; Sitko/Sitek lub Młynarczyk, Pych – par. Długosiodło; Łaszcz, Świercz, Szczęsny, Ciach, Kapel – par. Wyszków; te nazwiska także w par. Jelonki
Artur
Poszukuję rodzin: Jastrzębski, Olbryś, Pskiet – par. Jasienica; Sitko/Sitek lub Młynarczyk, Pych – par. Długosiodło; Łaszcz, Świercz, Szczęsny, Ciach, Kapel – par. Wyszków; te nazwiska także w par. Jelonki
Będę bardzo wdzięczny za sprawdzenie:
1. Aktu ślubu Jan Chorchos + Magdalena Ziemek; Parafia Goworowo; 1813; księga łacińska, nr karty 234.
2. Aktu ślubu Stanisław Chorchos + Franciszka Podlasin; parafia Goworowo; 1773; księga łacińska, akt nr 15.
Pozdrawiam,
Paweł
1. Aktu ślubu Jan Chorchos + Magdalena Ziemek; Parafia Goworowo; 1813; księga łacińska, nr karty 234.
2. Aktu ślubu Stanisław Chorchos + Franciszka Podlasin; parafia Goworowo; 1773; księga łacińska, akt nr 15.
Pozdrawiam,
Paweł
Pozdrawiam,
Paweł
--------------------------------
Buczyńscy - Skalnik, Nowy Żmigród, Ożomla, USA ; Trojanowscy, Borczonowie, Kempscy - Różan, Gąsewo ; Sabatowie i Partykowie - Jeżowe, Kamień
Paweł
--------------------------------
Buczyńscy - Skalnik, Nowy Żmigród, Ożomla, USA ; Trojanowscy, Borczonowie, Kempscy - Różan, Gąsewo ; Sabatowie i Partykowie - Jeżowe, Kamień
-
poldecorwin

Archiwum Diecezjalne Płock-pomoc
Witam, Zwracam się z wielką prośbą o pomoc o odczytanie aktów z Nasielska . Jestem poza krajem i raczej nie prędko będę , pisałem do Archiwum ale zapraszali mnie osobiście.....
Chodzi mi o akt ślubu 3/1774 Bartłomiej Świderski i Marianna Kowalska oraz o akty chrztu 26/1754 i 77/1754 Marianny Kowalskiej któraś to ta moja .)
i ostatni akt to akt ślubu 8/1807 Mateusz Rudziński i Antonina Swiderska ...
Bardzo proszę o pomoc
dziękuję Pol
Chodzi mi o akt ślubu 3/1774 Bartłomiej Świderski i Marianna Kowalska oraz o akty chrztu 26/1754 i 77/1754 Marianny Kowalskiej któraś to ta moja .)
i ostatni akt to akt ślubu 8/1807 Mateusz Rudziński i Antonina Swiderska ...
Bardzo proszę o pomoc
dziękuję Pol
- Świątek_Katarzyna

Czy mogłąbym prosić dobrą duszę odwiedzającą AD w Płocku o zdjęcie choć jednego z tych ślubów z parafii Długosiodło:
- 1865 r. akt nr 6
- 1859 r. akt nr 19
- 1846 r. akt nr 13
- 1836 r. akt nr 8?
Nie wiem, jak wygląda pobyt w takim archiwum, więc nie wiem, o ile zdjęć wypada mi prosić... Wytłuściłam te, na których najbardziej mi zależy, choć prawda taka, że wszystkie cztery są dla mnie ważne.
Jeśli ktoś akurat ma zamiar przeglądać którąś z tych ksiąg, czy z innych względów nie stanowi to problemu, byłabym niezmiernie wdzięczna za pomoc w uzyskaniu zdjęcia chociaż jednego aktu.
- 1865 r. akt nr 6
- 1859 r. akt nr 19
- 1846 r. akt nr 13
- 1836 r. akt nr 8?
Nie wiem, jak wygląda pobyt w takim archiwum, więc nie wiem, o ile zdjęć wypada mi prosić... Wytłuściłam te, na których najbardziej mi zależy, choć prawda taka, że wszystkie cztery są dla mnie ważne.
Jeśli ktoś akurat ma zamiar przeglądać którąś z tych ksiąg, czy z innych względów nie stanowi to problemu, byłabym niezmiernie wdzięczna za pomoc w uzyskaniu zdjęcia chociaż jednego aktu.
Poszukuję nazwisk: Bloch i Kopaniarz parafii Długosiodło.
- Skrzypczak_Bogumiła

- kinga_jakubiak

Witam serdecznie jeśli ktoś byłby w stanie pomóc mi z Aktami znajdującymi się w Archiwum w Płocku byłabym wdzięczna . Poszukuję
-AKTU ŚLUBU 1855 akt 19 parafia Winnica powiat Pułtuski ślub KAROLA WIŚNIEWSKIEGO I KATARZYNY CIBOROWSKIEJ
-AKTU URODZENIA akt 22 1861 WALENTY WIŚNIEWSKI parafia Winnica powiat Pułtuski
Może jest ktoś kto bywa w AP w Płocku? Lub może posiada skany w swoich zbiorach?
-AKTU ŚLUBU 1855 akt 19 parafia Winnica powiat Pułtuski ślub KAROLA WIŚNIEWSKIEGO I KATARZYNY CIBOROWSKIEJ
-AKTU URODZENIA akt 22 1861 WALENTY WIŚNIEWSKI parafia Winnica powiat Pułtuski
Może jest ktoś kto bywa w AP w Płocku? Lub może posiada skany w swoich zbiorach?
-
Sobczyńska_Katarzyna

- kinga_jakubiak

- kinga_jakubiak

- kinga_jakubiak