Kanibród, gm. Lubień Kujawski

Pomoc w poszukiwaniu zasobów i informacji o parafiach i miejscowościach

Moderatorzy: elgra, maria.j.nie

PrzemysławPujer

Sympatyk

Post autor: PrzemysławPujer »

Kłaniam się.
Mam problem z poszukiwaniami dotyczącymi przodków z terenów Kujaw - napotykam na trudności w momencie, kiedy prapradziadowie przenoszą się do Kanibrodu po 1880 roku. Dziś to gmina Lubień Kujawski, tamtejszy USC i chyba parafia.
A wówczas? Aktu ich małżeństwa i urodzin ich dzieci szukałem w dokumentach z Lubienia, Kłóbki, częściowo Chodecza i Kowala - i bieda.
Czy powinienem szukać gdzie inadziej, czy odpowiednie dokumenty winny znajdować się tam, gdzie wskazałem?
Pozdrawiam, Przemek
Pujer, Puir, Puirak, Puer, Winczewski, Grabowski, Wołyniec, Przygoda, Bubrowiecki, Duszak, Jagiełło, Nasiadka - Długosiodło i okolice
Sułkowski, Jastrzębski - Kujawy, Bydgoskie
PrzemysławPujer

Sympatyk

Ponawiam pytanie. Może jest tu ktoś z tych stron, kto nie zauważył wątku?
Pozdrawiam, Przemek
Pujer, Puir, Puirak, Puer, Winczewski, Grabowski, Wołyniec, Przygoda, Bubrowiecki, Duszak, Jagiełło, Nasiadka - Długosiodło i okolice
Gawroński_Zbigniew

Sympatyk

Post autor: Gawroński_Zbigniew »

Tu Pan już przeglądał?:

https://www.genealogiawarchiwach.pl/arc ... ?locale=pl#

Strona- portal jest piekielnie mułowaty ostrzegam, że trzeba nie lada cierpca by na nim coś znaleźć ale jest praktycznie wszystko na czym łapę trzyma włocławska biblioteka seminaryjna.
Awatar użytkownika
Barbara_Lendzion

Sympatyk
Adept

Post autor: Barbara_Lendzion »

Pozdrawiam Barbara
-------------------------------------------------------
Poszukuję: Włocławek - Wilczyńscy,Kulińscy Kowal - Cytaccy ,Baruchowo i okolice: Lewandowscy, Gizińscy,Prusy i Mazowsze - Lendzion
PrzemysławPujer

Sympatyk

Zbigniewie, Barbaro - w księdze meldunkowej mój prapradziadek z familią widnieje, ale właśnie w bazie GWA szukam i doszukać się nie mogę żadnego z aktów urodzeń jego dzieci.
Pozdrawiam, Przemek
Ochocka_Magda

Sympatyk

Post autor: Ochocka_Magda »

Sąsiedni Beszyn należał na pewno do parafii w Białotarsku, być może Kanibród podobnie.Pozdrawiam, Magdalena.
Awatar użytkownika
Barbara_Lendzion

Sympatyk
Adept

Post autor: Barbara_Lendzion »

Raczej parafia Lubień - obecnie Lubień Kujawski. W Lubieniu występują podane przez Ciebie nazwiska ale też w Kłóbce i w Grabkowie,i w Białotarsku.Może wędrowali za pracą ,więc nie trzymaj się tylko tego Kanibrodu bo tam nie było parafii. Trochę za mało danych podajesz.Skoro są w meldunkowych to tam masz informacje o datach i miejscu urodzenia i jeszcze inne. Baza GWA jest cały czas powiększana więc trzeba cierpliwości skoro są w meldunkowych.
Barbara
Pozdrawiam Barbara
-------------------------------------------------------
Poszukuję: Włocławek - Wilczyńscy,Kulińscy Kowal - Cytaccy ,Baruchowo i okolice: Lewandowscy, Gizińscy,Prusy i Mazowsze - Lendzion
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję parafii, miejscowości”