Kanibród, gm. Lubień Kujawski
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
-
PrzemysławPujer

Kłaniam się.
Mam problem z poszukiwaniami dotyczącymi przodków z terenów Kujaw - napotykam na trudności w momencie, kiedy prapradziadowie przenoszą się do Kanibrodu po 1880 roku. Dziś to gmina Lubień Kujawski, tamtejszy USC i chyba parafia.
A wówczas? Aktu ich małżeństwa i urodzin ich dzieci szukałem w dokumentach z Lubienia, Kłóbki, częściowo Chodecza i Kowala - i bieda.
Czy powinienem szukać gdzie inadziej, czy odpowiednie dokumenty winny znajdować się tam, gdzie wskazałem?
Mam problem z poszukiwaniami dotyczącymi przodków z terenów Kujaw - napotykam na trudności w momencie, kiedy prapradziadowie przenoszą się do Kanibrodu po 1880 roku. Dziś to gmina Lubień Kujawski, tamtejszy USC i chyba parafia.
A wówczas? Aktu ich małżeństwa i urodzin ich dzieci szukałem w dokumentach z Lubienia, Kłóbki, częściowo Chodecza i Kowala - i bieda.
Czy powinienem szukać gdzie inadziej, czy odpowiednie dokumenty winny znajdować się tam, gdzie wskazałem?
Pozdrawiam, Przemek
Pujer, Puir, Puirak, Puer, Winczewski, Grabowski, Wołyniec, Przygoda, Bubrowiecki, Duszak, Jagiełło, Nasiadka - Długosiodło i okolice
Sułkowski, Jastrzębski - Kujawy, Bydgoskie
Pujer, Puir, Puirak, Puer, Winczewski, Grabowski, Wołyniec, Przygoda, Bubrowiecki, Duszak, Jagiełło, Nasiadka - Długosiodło i okolice
-
PrzemysławPujer

Ponawiam pytanie. Może jest tu ktoś z tych stron, kto nie zauważył wątku?
Pozdrawiam, Przemek
-
Gawroński_Zbigniew

Tu Pan już przeglądał?:
https://www.genealogiawarchiwach.pl/arc ... ?locale=pl#
Strona- portal jest piekielnie mułowaty ostrzegam, że trzeba nie lada cierpca by na nim coś znaleźć ale jest praktycznie wszystko na czym łapę trzyma włocławska biblioteka seminaryjna.
https://www.genealogiawarchiwach.pl/arc ... ?locale=pl#
Strona- portal jest piekielnie mułowaty ostrzegam, że trzeba nie lada cierpca by na nim coś znaleźć ale jest praktycznie wszystko na czym łapę trzyma włocławska biblioteka seminaryjna.
- Barbara_Lendzion

-
PrzemysławPujer

Zbigniewie, Barbaro - w księdze meldunkowej mój prapradziadek z familią widnieje, ale właśnie w bazie GWA szukam i doszukać się nie mogę żadnego z aktów urodzeń jego dzieci.
Pozdrawiam, Przemek
-
Ochocka_Magda

- Barbara_Lendzion

Raczej parafia Lubień - obecnie Lubień Kujawski. W Lubieniu występują podane przez Ciebie nazwiska ale też w Kłóbce i w Grabkowie,i w Białotarsku.Może wędrowali za pracą ,więc nie trzymaj się tylko tego Kanibrodu bo tam nie było parafii. Trochę za mało danych podajesz.Skoro są w meldunkowych to tam masz informacje o datach i miejscu urodzenia i jeszcze inne. Baza GWA jest cały czas powiększana więc trzeba cierpliwości skoro są w meldunkowych.
Barbara
Barbara
Pozdrawiam Barbara
-------------------------------------------------------
Poszukuję: Włocławek - Wilczyńscy,Kulińscy Kowal - Cytaccy ,Baruchowo i okolice: Lewandowscy, Gizińscy,Prusy i Mazowsze - Lendzion
-------------------------------------------------------
Poszukuję: Włocławek - Wilczyńscy,Kulińscy Kowal - Cytaccy ,Baruchowo i okolice: Lewandowscy, Gizińscy,Prusy i Mazowsze - Lendzion