Wykaz osób z akt parafialnych Diecezji Łuckiej Ks. Żurka

Mam listę, wykaz i pomogę w odszukaniu osób z tej listy, tego wykazu

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Maria_Klimas

Sympatyk

Post autor: Maria_Klimas »

Miktok pisze:Witam,
Bardzo prosiłabym o sprawdzenie, czy w wykazie występują informacje o rodzinie Dąbrowskich. Zaznaczam, że interesują mnie zwłaszcza nazwiska Leon Dąbrowski i Józef Dąbrowski.

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam,
Agata
Mam prośbę Agato jakoś bliżej mi opisz swoich Dąbrowskich. Może to być, gdzie mieszkali, ich rodzice lub współmałżonkowie po prostu podaj jakieś bliższe szczegóły.
Pozdrawiam Maria
Maria_Klimas

Sympatyk

Stachu to jeszcze poza skanami;;

Spis Łuck 1922-1924
Ostapowicz z Teodorowiczów Julia,wdowa zam. ul Monopolowa 1.

Fiedorowicz z Bielskich Maria, mąż od 26 lat w Ameryce. Iwancze Nowe.

Przytuła Ignacy 1869 (1923 śl) Marią Fiedorowicz. Iwańcze Nowe.

Fiedorowicz Rozalia z Huńków żona Jana zam. w Łucku ur.ok. 1858r zmarła 23.09.1936 w Łucku z powodu osłabienia starczego.Pogrzeb 25.09.1936/150 w Łucku.

Kolenda Mieczysław Józef s. Józefa ii Zofii Trochimowicz zam. Mataszówka gm. Kniahininek, zawód ojca rolnik
ur. w Mataszówce 23.??.1936,ochrz. 8.11.1936/344, chrzestni Jan Gudewicz i Albina Trochimowicz.

Zobacz jeszcze w w Mataszówce nazwisko Ryszkiewicz.

Pozdrawiam Maria.
Awatar użytkownika
stachoo

Sympatyk

Post autor: stachoo »

Bardzo dziękuję Mario za wszystkie materiały i informacje.
Jest tego naprawdę sporo i będę miał teraz nad czym pracować.
Ponownie mi Pani pomogła.

Serdecznie pozdrawiam,
Stanisław
Miktok

Sympatyk

Post autor: Miktok »

Maria_Klimas pisze:Mam prośbę Agato jakoś bliżej mi opisz swoich Dąbrowskich. Może to być, gdzie mieszkali, ich rodzice lub współmałżonkowie po prostu podaj jakieś bliższe szczegóły.
Mario, oba nazwiska związane są z parafią Aleksandria. Józef Dąbrowski urodził się prawdopodobnie 19 marca 1880 roku w Hłażowskim Majdanie i był synem również wspomnianego w moim poprzednim poście Leona Dąbrowskiego i jego żony, Apolonii zd. Łoś.

Pozdrawiam,
Agata
Maria_Klimas

Sympatyk

Agato tylko to znalazłam.

Dąbrowski Leon (1879/4) Apolonia z Łosiów Żarczyńska, r.Michał i Magdalena z Kopijów./Aleksandria/

Żarczyński Gaspar (1863/11) Apolonia Łoś r. Stanisław ii Marianna Siedlecka./Aleksandria/

Dąbrowski Władysław(1906/21) Teofila Urbanowicz,r. Leon i Apolonia Łoś. /Kazimierka/

Dąbrowski Michał(1851/4) Magdalena Kopiejówna,.r.Ludwik i Marianna z Domalewskich./Aleksandria/

Dąbrowski Józef ((1850/1) Małgorzata Babińska,.r.Ludwik i Marianna Dumalewska./Niewiarków/

Dąbrowski Józef, wdowiec (1866/7) Józefa z Murawskich Łosiowa wdowa, r. Ludwik i Marianna z Domalewskich,/Niewiarków/

Jeszcze są akta ślubu synów Jozefa i Józefy z Murawskich jeżeli będą potrzebne to proszę dać znać.

Pozdrawiam Maria.
Miktok

Sympatyk

Post autor: Miktok »

Bardzo dziękuję za pomoc, Mario.
Akta jak najbardziej dotyczą mojej rodziny i z pewnością pomogą w dalszych badaniach.

Pozdrawiam,
Agata
Jan_Cze

Sympatyk

Post autor: Jan_Cze »

Witam,
czy mógłbym prosić o sprawdzenie nazwiska Wołodkiewicz?
Dziękuję i pozdrawiam
Janek
Maria_Klimas

Sympatyk

Agato to jeszcze dla Ciebie.

Dąbrowski Antoni (1900/4) Franciszka Suchodolska,r Jozef i Józefa z Murawskich. /Korytnica/

Dąbrowski Edward (1896/1) Michalina Kondracka. r. Józef i Józefa Morawska./Niewiarków/

Dąbrowski Emeryk (1892/16) Aniela Żygadło,r. Józef i Józefa z morawskich./Niewiarków/

Dąbrowski Grzegorz (1885/25) Aleksandra Chorążyczewska, r.Józef i Jozefa Murawska./Niewiarków/

Dąbrowski Grzegorz, wdowiec ,lat 40 (1910/49) Aniela Czerwińska,r. Józef i Józefa z Murawskich./Korytnica/

To by było tyle. Pozdrawiam Maria
Maria_Klimas

Sympatyk

Jan_Cze pisze:Witam,
Dziękuję i pozdrawiam
Janek
Janku proszę o podanie jakiś szczegółów dla nazwiska Wołodkiewicz, może to być imię jego, imiona rodziców miejscowość lub przynależność do parafii.

Pozdrawiam Maria.
Jan_Cze

Sympatyk

Maria_Klimas pisze:
Dziękuję i pozdrawiam
Janek
Janku proszę o podanie jakiś szczegółów dla nazwiska Wołodkiewicz, może to być imię jego, imiona rodziców miejscowość lub przynależność do parafii.

Pozdrawiam Maria.
Informacji mam niestety mało. Tropy to imiona Walenty i Florentyna i ich dzieci: Maria, Karol, Stanisław i Krystyna. Parafia zapewne Połonne. Ewentualnie mogą być pod nazwiskiem Wołodkowski.
Bardzo dziękuję.
Janek
Maria_Klimas

Sympatyk

Jan_Cze pisze:
Maria_Klimas pisze:
Dziękuję i pozdrawiam
Janek

Pozdrawiam Maria.
Informacji mam niestety mało. Tropy to imiona Walenty i Florentyna i ich dzieci: Maria, Karol, Stanisław i Krystyna. Parafia zapewne Połonne. Ewentualnie mogą być pod nazwiskiem Wołodkowski.
Bardzo dziękuję.
Janek
Janku brak parafii Połonne /Połonna/

Wołodkiewicz Aniela,dz; Franciszek 1903/80./Kowel/

Wołodkiewicz /Wołotkiewicz/ Józef lat 38 (1904/120) Jadwiga Łukomska, r. Aleksander i Aleksandra./Tuczyn/

To wszystko co znalazłam. Maria.
Jan_Cze

Sympatyk

Maria_Klimas pisze:
Jan_Cze pisze:
Maria_Klimas pisze: Janku proszę o podanie jakiś szczegółów dla nazwiska Wołodkiewicz, może to być imię jego, imiona rodziców miejscowość lub przynależność do parafii.

Pozdrawiam Maria.
Bardzo dziękuję.
Janek
Janku brak parafii Połonne /Połonna/

Wołodkiewicz Aniela,dz; Franciszek 1903/80./Kowel/

Wołodkiewicz /Wołotkiewicz/ Józef lat 38 (1904/120) Jadwiga Łukomska, r. Aleksander i Aleksandra./Tuczyn/

To wszystko co znalazłam. Maria.
Serdecznie dziękuję za pomoc i czas!
Pozdrawiam przedświątecznie.
Janek
Piotr_Pizoń

Sympatyk

Post autor: Piotr_Pizoń »

Witam
czy mógłbym prosić o sprawdzenie nazwiska Jaroszyński.
W szczególności Paweł, Józef, Wojciech, Apolonia.
Pozdrawiam Piotr
Awatar użytkownika
Andrzej_Dmytryszyn

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Andrzej_Dmytryszyn »

Witam,
Bardzo proszę o sprawdzenie nazwiska Smoliński (prawdopodobnie Stanisław). Wg przekazu rodzinnego "miał majątek na Wołyniu i wyemigrował do Francji jeszcze przed I Wojna Światową".
Pozdrawiam
Andrzej Dmytryszyn
---------------------------------
Poszukuję:
Samulski, Samul, Samuel - Cieciory, par. Turośl i Kolno, Grudusk, Ciechanów
Maria_Klimas

Sympatyk

Dmytryszyn pisze:Witam,
Bardzo proszę o sprawdzenie nazwiska Smoliński (prawdopodobnie Stanisław). Wg przekazu rodzinnego "miał majątek na Wołyniu i wyemigrował do Francji jeszcze przed I Wojna Światową".
Takie zapisy znalazłam

Smoliński Antoni -patrz Smolak.

Smolak Antoni(w a. śl. Smoliński) 1907(1928/104) Olga Mironiku r.Józef i Marianna z Lewickich./Łuck/

Smolak Stanisław 1905 (1926/34) Bronisława Misiak r. Józef i Marianna z Lewickich dz;Stanisław 4.05.1927/158 Smolak, Feliksa 6.11.1930/368./Łuck/

Jeżeli to jest to ten trop proszę dać znać coś o tej rodzinie jest napisane jeszcze.

Pozdrawiam Maria.
Zablokowany

Wróć do „Posiadam listę, wykaz”