Godni uznania i szacunku

w tym bazy PTG : Geneteka, Metryki .. Nasze bazy, Wyszukiwarki na Genealodzy.pl oraz szukaj w Postach i Tematach.. na Forum

Moderatorzy: elgra, maria.j.nie

Albin_Kożuchowski

Sympatyk
Mistrz

Godni uznania i szacunku

Post autor: Albin_Kożuchowski »

Witam.
Jakiś czas temu poruszyłem wątek wykorzystywania tłumaczy. Zaproponowałem, aby ich w jakiś sposób wynagrodzić za ich wysiłek. Propozycji jakoś za dużo nie było. Nie chodzi o jakieś tam dobra materialne, ale coś satysfakcjonującego. Moja propozycja jest taka: utworzyć na naszym forum coś w rodzaju kącika dla godnych uznania i szacunku i Ich tam umieszczać /nie tylko zasłużonych tłumaczy ale i innych udzielających pomocy w innych wątkach/. Aby tam się znaleźć musieliby mieć np. poparcie pewnej liczby forumowiczów lub spełnienie innych warunków. Myślę, że to jest do przedyskutowania, może będą ciekawsze propozycje. Chyba warto, jak sądzicie?
Pozdrawiam AlbinKoz.
Awatar użytkownika
Virg@

Sympatyk
Otrzymał podziękowania: 3 times

Godni uznania i szacunku

Post autor: Virg@ »

Podziwiani, lubiani oraz szanowani przez Nas
– Genealożki i Genealodzy Forum „genealodzy.pl” godni naśladowania.

Dobry Duszek tego Forum, szczerze podziwiana przeze mnie, i niestety, niedościgniony wzór życzliwości, cierpliwości, wyrozumiałości i pracowitości – Ewa Szczodruch. Spełnia wszelkie, bez wątpienia, warunki jakie byśmy nie wymyślili, aby zająć honorowe i wygodne miejsce w tym „kąciku”, jako i w naszych sercach je zajmuje (których jest tu pewnie niemało).
Serdecznie pozdrawiam Dobrego Duszka i ślę ukłony –
Virg@

P.S.
Albinie,
to bardzo ważne i cenne: zdobyć zdolność dostrzegania zalet u spotykanych ludzi i posiąść umiejętność mówienia Im o tym!
Pozdrawiam –
Virg@
Awatar użytkownika
Młochowski_Jacek

Członek Honorowy
Nowicjusz
Kontakt:

Godni uznania i szacunku

Post autor: Młochowski_Jacek »

Nasza Ewa już dawno zdobyła sobie szacunek i uznanie użytkowników kilku for genealogicznych, między innymi naszego. Co ważne nie była to jednorazowa akcja lecz stała pomoc dla genealogów potrzebujących informacji etymologicznych, ale nie tylko. Jest autorką znakomitej większości indeksów w bazie na http://www.deklaracja.genealodzy.pl i osobą wnoszącą wiele życzliwości do naszych forumowych kontaktów. Należą się jej za to wielokrotne podziękowania.
Pozdrawiam serdecznie
Jacek Młochowski
Awatar użytkownika
Dławichowski

Członek PTG
Ekspert
Kontakt:

Post autor: Dławichowski »

Dzień dobry!
Jednym z wielu pasjonatów wartych zaszczytu jest Leszek Ćwikliński. Ileż od już zjeździł archiwów i parafii fotografując akta metrykalne. Geneteka jest Jego dzieckiem. Pamietam przygodę jaką wspólnie przeżylismy. Będąc w jednym z archiwów nie miałem absolutnie żadnych kłopotów i ograniczeń w fotografowaniu metrykalii. Poprosiłem Leszka, by zabrał swój cały majdan fotograficzny i zawiozłem Go tam. Jakiż się zrobił rejwach, jak Leszek zaczął stawiać te swoje lampy i oczywiście deskę do wałowania ciasta. Ja zdziwiony, Leszek zaskoczony. No - lekko nieprzyjemna atsmosferka się wytworzyła. Efekt: wróciliśmy bez niczego. Tyle kilometrów Go wiozłem na darmo! Myślićie, że mi kiedykolwiek wypomniał zabrany Mu czas? O stresie nie wspomnę.
Krzycho z Koszalina
Awatar użytkownika
Młochowski_Jacek

Członek Honorowy
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Młochowski_Jacek »

Leszek Ćwikliński był jedną z czterech osób nominowanych do tytułu Genealog Roku 2008. Spośród grona czterech osób: Ewy Szczodruch, M.J.Minakowskiego, Leszka Ćwiklińskiego i Waldka Fronczaka wybrać musieliśmy jedną, choć wszystkie kwalifikowały się do nagrody. Za ogrom pracy jaką bezinteresownie wykonuje dla innych, głównie w obszarze digitalizacji i indeksacji ksiąg parafialnych, śmiało możemy nazywać Leszka zasłużonym, godnym uznania i szacunku genealogiem.
Pozdrawiam serdecznie
Jacek Młochowski
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólne”