Miktok pisze:Witam,
Bardzo prosiłabym o sprawdzenie, czy w wykazie występują informacje o rodzinie Dąbrowskich. Zaznaczam, że interesują mnie zwłaszcza nazwiska Leon Dąbrowski i Józef Dąbrowski.
Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam,
Agata
Mam prośbę Agato jakoś bliżej mi opisz swoich Dąbrowskich. Może to być, gdzie mieszkali, ich rodzice lub współmałżonkowie po prostu podaj jakieś bliższe szczegóły.
Pozdrawiam Maria
Fiedorowicz Rozalia z Huńków żona Jana zam. w Łucku ur.ok. 1858r zmarła 23.09.1936 w Łucku z powodu osłabienia starczego.Pogrzeb 25.09.1936/150 w Łucku.
Kolenda Mieczysław Józef s. Józefa ii Zofii Trochimowicz zam. Mataszówka gm. Kniahininek, zawód ojca rolnik
ur. w Mataszówce 23.??.1936,ochrz. 8.11.1936/344, chrzestni Jan Gudewicz i Albina Trochimowicz.
Zobacz jeszcze w w Mataszówce nazwisko Ryszkiewicz.
Maria_Klimas pisze:Mam prośbę Agato jakoś bliżej mi opisz swoich Dąbrowskich. Może to być, gdzie mieszkali, ich rodzice lub współmałżonkowie po prostu podaj jakieś bliższe szczegóły.
Mario, oba nazwiska związane są z parafią Aleksandria. Józef Dąbrowski urodził się prawdopodobnie 19 marca 1880 roku w Hłażowskim Majdanie i był synem również wspomnianego w moim poprzednim poście Leona Dąbrowskiego i jego żony, Apolonii zd. Łoś.
Jan_Cze pisze:Witam,
czy mógłbym prosić o sprawdzenie nazwiska Wołodkiewicz?
Dziękuję i pozdrawiam
Janek
Janku proszę o podanie jakiś szczegółów dla nazwiska Wołodkiewicz, może to być imię jego, imiona rodziców miejscowość lub przynależność do parafii.
Pozdrawiam Maria.
Informacji mam niestety mało. Tropy to imiona Walenty i Florentyna i ich dzieci: Maria, Karol, Stanisław i Krystyna. Parafia zapewne Połonne. Ewentualnie mogą być pod nazwiskiem Wołodkowski.
Bardzo dziękuję.
Janek
Jan_Cze pisze:Witam,
czy mógłbym prosić o sprawdzenie nazwiska Wołodkiewicz?
Dziękuję i pozdrawiam
Janek
Janku proszę o podanie jakiś szczegółów dla nazwiska Wołodkiewicz, może to być imię jego, imiona rodziców miejscowość lub przynależność do parafii.
Pozdrawiam Maria.
Informacji mam niestety mało. Tropy to imiona Walenty i Florentyna i ich dzieci: Maria, Karol, Stanisław i Krystyna. Parafia zapewne Połonne. Ewentualnie mogą być pod nazwiskiem Wołodkowski.
Bardzo dziękuję.
Janek
Janku brak parafii Połonne /Połonna/
Wołodkiewicz Aniela,dz; Franciszek 1903/80./Kowel/
Wołodkiewicz /Wołotkiewicz/ Józef lat 38 (1904/120) Jadwiga Łukomska, r. Aleksander i Aleksandra./Tuczyn/
Maria_Klimas pisze:
Pozdrawiam Maria.
Bardzo dziękuję.
Janek
Janku brak parafii Połonne /Połonna/
Wołodkiewicz Aniela,dz; Franciszek 1903/80./Kowel/
Wołodkiewicz /Wołotkiewicz/ Józef lat 38 (1904/120) Jadwiga Łukomska, r. Aleksander i Aleksandra./Tuczyn/
To wszystko co znalazłam. Maria.
Serdecznie dziękuję za pomoc i czas!
Pozdrawiam przedświątecznie.
Janek
Witam,
Bardzo proszę o sprawdzenie nazwiska Smoliński (prawdopodobnie Stanisław). Wg przekazu rodzinnego "miał majątek na Wołyniu i wyemigrował do Francji jeszcze przed I Wojna Światową".
Pozdrawiam
Andrzej Dmytryszyn
---------------------------------
Poszukuję:
Samulski, Samul, Samuel - Cieciory, par. Turośl i Kolno, Grudusk, Ciechanów
Dmytryszyn pisze:Witam,
Bardzo proszę o sprawdzenie nazwiska Smoliński (prawdopodobnie Stanisław). Wg przekazu rodzinnego "miał majątek na Wołyniu i wyemigrował do Francji jeszcze przed I Wojna Światową".
Takie zapisy znalazłam
Smoliński Antoni -patrz Smolak.
Smolak Antoni(w a. śl. Smoliński) 1907(1928/104) Olga Mironiku r.Józef i Marianna z Lewickich./Łuck/
Smolak Stanisław 1905 (1926/34) Bronisława Misiak r. Józef i Marianna z Lewickich dz;Stanisław 4.05.1927/158 Smolak, Feliksa 6.11.1930/368./Łuck/
Jeżeli to jest to ten trop proszę dać znać coś o tej rodzinie jest napisane jeszcze.