Szablon drzewa rodowego

Wszystkie sprawy związane z naszą pasją, w tym: FAQ - często zadawane pytania

Moderatorzy: elgra, maria.j.nie

Awatar użytkownika
razare

Sympatyk
Nowicjusz

Szablon drzewa rodowego

Post autor: razare »

Szukam ładnego szablonu do drzewa rodowego:
Coś jak tutaj:
http://pro-heraldica.de/ahnenforschung- ... hnentafel/

Osoby i daty naniosę np. w photoshopie a całość dam do wydruki w zakładzie poligraficznym.

Dysponuje ktoś czymś takim? Wiem, że można sobie wygenerować różne "drzewka" z MH i nie tylko, jednak forma prezentacji mnie nie zadowala, brak możliwości łatwej edycji "gałęzi", niepotrzebne "loga" itp.

Całościowo powinno się zmieścić "przynajmniej jak do tej pory" - 149 osób, 9 pokoleń, docelowo może i więcej.

Zastanawiam się jeszcze nad dorzuceniem rodzeństwa, jednak wówczas ilość osób wzrosła by to 450.. a to już trochę za dużo jak na wydruk..
--
Radek
gregorian76

Sympatyk
Nowicjusz

Szablon drzewa rodowego

Post autor: gregorian76 »

Również poszukuję czegoś takiego.
WiktorK

Sympatyk
Adept

Szablon drzewa rodowego

Post autor: WiktorK »

Witam,
Wydaje mi się, że trudno znaleźć tego typu szablony, tak rozbudowane i profesjonalne. Pamiętajmy, że przy dużych wydrukach, wszystko co nie jest grafiką wektorową i nie da się bezstratnie powiększać będzie powodować, że wydruki będą słabszej jakości. Chyba że jest rysowane na arkuszu w proporcjach 1:1. Wszystkie które są w załączniku autora wątku wyglądają jakby były rysowane pod konkretne drzewo genealogiczne, są przepiękne. Gdybym na takie natrafił, dam znać.
Pozdrawiam
Wiktor
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ja i Genealogia, wymiana doświadczeń”