Krzemienica pow. Rawa Mazowiecka
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
-
poldecorwin

witam, czy może ktoś pomógłby mi w odnalezieniu i odczytaniu aktu zgonu nr 16 za rok 1809 Piotr Włostowski Krzemienica ?! Odtwarzam dzieje rodziny Włostowskich i utknąłem na 1809 roku. Wszyscy pochodzili z w.w parafii.
dzięki
dzięki
Witam,
mieszkam w tej parafii, ale księgi z niej trafiły do AD Łowicz. Wybieram się tam w wolnej chwili. Postaram się mieć ten zgon na uwadze. Rodzina Włostowskich była ze mną skoligacona. Znam kilka osób, które mają przodków Włostowskich z Chociwia i też próbują odtworzyć rodzinną historię. Myślę, że kiedyś się ze mną kontaktowałeś, ale nie na tym forum.
Pozdrawiam,
Dominik
mieszkam w tej parafii, ale księgi z niej trafiły do AD Łowicz. Wybieram się tam w wolnej chwili. Postaram się mieć ten zgon na uwadze. Rodzina Włostowskich była ze mną skoligacona. Znam kilka osób, które mają przodków Włostowskich z Chociwia i też próbują odtworzyć rodzinną historię. Myślę, że kiedyś się ze mną kontaktowałeś, ale nie na tym forum.
Pozdrawiam,
Dominik
Piotr Wlostowski jest też moim praprzodkiem zmarl w 1809 mając 50lat. Zona jego to Marianna Bystrzanowska (1758 1812). Dominiku ja tez poprosilbym o taki akt, to pradziadek Heleny z Jezierskich.☺
Piotr i Marianna Włostowscy to moi 5xpradziadkowie w prostej lini. Ich syn Paweł to mój 4xpradziadek w prostej lini.
Pozdrawiam
Mariusz
Piotr i Marianna Włostowscy to moi 5xpradziadkowie w prostej lini. Ich syn Paweł to mój 4xpradziadek w prostej lini.
Pozdrawiam
Mariusz
-
poldecorwin

Witam czy chodzi o Pawła ur.1789 zm. przed 1842 ożeniony z Agnieszką Łękowską? Ja jestem prapotomkiem Kacpra ur. 1797 w Chociwiu i zm. 1848 rok był synem Piotra . Mam też oprócz Marianny B inna, zonę Piotra Agnieszkę Jaszsowska? Albo to jakas pomyłka w akcie.
Reasumując Piotr miał syna Kacpra , Kacper syna Wawrzyńca ten syna Stanisława zm. 1944 a ożenionego z Franciszką Kaczmarczyk.
pozdrawiam
Reasumując Piotr miał syna Kacpra , Kacper syna Wawrzyńca ten syna Stanisława zm. 1944 a ożenionego z Franciszką Kaczmarczyk.
pozdrawiam
Dokładnie ten Paweł. Miał córkę Katarzynę po mężu Jeziorska. Katarzyna miała córkę Helenę moja praprababke. Karczmarczyki to moja rodzina. Ja tez utknalem przy Piotrze, wiecjakbys mial coscwiecej daj znac.
Dzieki
Pozdrawiam
Mariusz
Dzieki
Pozdrawiam
Mariusz
Ostatnio zmieniony czw 24 gru 2015, 23:03 przez Mariok, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Włodzimierz

MARIOK napisał "Piotr Wlostowski jest też moim praprzodkiem zmarl w 1809 mając 50lat. Zona jego to Marianna Bystrzanowska (1758 1812)."
Moim zdaniem nazwisko żony Piotra brzmi Bystrowska
Pozdrawiam
Włodzimierz
Moim zdaniem nazwisko żony Piotra brzmi Bystrowska
Pozdrawiam
Włodzimierz
Ostatnio zmieniony czw 24 gru 2015, 23:13 przez Włodzimierz, łącznie zmieniany 1 raz.
Mozliwe. Znalzem zatem dalekiego kuzyna
Innej żony Piotra nie mogę potwierzdzic bede sprawdzal choć powino być raczej Jasnowska
Pozdrawiam
Mariusz
Innej żony Piotra nie mogę potwierzdzic bede sprawdzal choć powino być raczej Jasnowska
Pozdrawiam
Mariusz
-
poldecorwin

Witam raz jeszcze, moja rodzina opuściła Chociw w 1945 roku wyjeżdzając do Łodzi.
kacper wlostowski zawarl 13.01.1820 roku śłub w Krzemienicy z katarzyna Stefanska. Piotr Wlostowski byl synem Kacpra ur. 1746 zm. 02.05.1819 i Zuzanny Matuszczak zm. 07.02.1819 . Przekopałem owego czasu archiwa i to odnalazłem. Twój Paweł miał syna także Józefa, karola,Szymona,jan. Ich akty sa w AP w łodzi.Fajnie odnaleść kuzyna i to w Wigilie!!!1
Rodzenstwo Pawła to Kajetan,Barbara,Ignacyi moj Kacper
pozdrawiam
kacper wlostowski zawarl 13.01.1820 roku śłub w Krzemienicy z katarzyna Stefanska. Piotr Wlostowski byl synem Kacpra ur. 1746 zm. 02.05.1819 i Zuzanny Matuszczak zm. 07.02.1819 . Przekopałem owego czasu archiwa i to odnalazłem. Twój Paweł miał syna także Józefa, karola,Szymona,jan. Ich akty sa w AP w łodzi.Fajnie odnaleść kuzyna i to w Wigilie!!!1
Rodzenstwo Pawła to Kajetan,Barbara,Ignacyi moj Kacper
pozdrawiam
-
Nagórski_Bogusław

- Otrzymał podziękowania: 1 time
Coś mi się tu nie zgadza, Piotr urodził się w 1758, więc jego ojciec urodzony w 1746 miałby 12 lat w chwili urodzenia Piotra.. chyba ze piszesz o rodzeństwie Piotra, ale brat jego Kacper rodzic się miał w 1748 czyli Plus pinulus się zgadza. Dziękuję za ibformacje, rozkosze jevsobue jutro i Podwale moje ustalenia. Pozdrawiam
Mariusz
Mariusz
Ostatnio zmieniony pt 25 gru 2015, 10:06 przez Mariok, łącznie zmieniany 2 razy.
-
poldecorwin

-
Nagórski_Bogusław

- Otrzymał podziękowania: 1 time
Kuzynie prosze doprecyzuj kim byli Kacper ur. 1746 zm. 02.05.1819 i Zuzanna Matuszczak zm. 07.02.1819. Kacper bardzo mi psuje jako brat Piotra... jeśli chodzi o wiek. W chwili urodzenia Piotra ów Kacper miał około 12 lat
Dziękuję
Mariusz
Boguslawuie dziekuje za cenne informacje. Jeśli chodzi o Krzeminice, bardzo interesuje mnie akt małżeństwa Bartłomieja Kaczmarczyka z Apolonia ze Stępnikow w 1718 Strzemeszna. Jeśli masz jakąś wiedzę na ten temat byłbym zobowiązany.
Dziękuję Mariusz
Dziękuję
Mariusz
Boguslawuie dziekuje za cenne informacje. Jeśli chodzi o Krzeminice, bardzo interesuje mnie akt małżeństwa Bartłomieja Kaczmarczyka z Apolonia ze Stępnikow w 1718 Strzemeszna. Jeśli masz jakąś wiedzę na ten temat byłbym zobowiązany.
Dziękuję Mariusz
-
poldecorwin

Ja jestem potomkiem Lukasza, syna Bartłomieja w prostej lini. Według Dominika, Bartłomiej zmarł w 1758 r. Dominik jest tez po Lukaszu i jego synu Ludwiku. Nasi 3xpradziadkowie byli bracmi.
Podaj namiary na
Antoniego? wiedziałem, że miał syna Józefa i córkę Mariannę, bez danych szczegółowych ale że Antoni?
Pozdrawiam
Mariusz
Podaj namiary na
Antoniego? wiedziałem, że miał syna Józefa i córkę Mariannę, bez danych szczegółowych ale że Antoni?
Pozdrawiam
Mariusz
Ostatnio zmieniony sob 26 gru 2015, 20:43 przez Mariok, łącznie zmieniany 2 razy.