Parafia Krzemienica - poszukuje aktów

Pomoc w poszukiwaniach informacji

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Mariok

Sympatyk

Post autor: Mariok »

Witam,

poszukuję aktów z w/w parafi, ale po kolei:

- aktu urodzenia Maciej Kaczmarek vel Kaczmarczyk ur w 1874/1875 w Lipiu s. Walentego Kaczmarka vel Kaczmarczyka i Heleny z Jezierskich - Maciej Kaczmarek umiera w 1947 w parafii Żelechlinek i jest moim pradziadkiem.

- aktu urodzenia Walenetgo Kaczmarczyka vek Karczmarczyka ur 1828 w Lipiu s. Macieja Karczmarczyka i Anny z Idzikowskich, zmarłego w 1878 (aktu zgonu też poszukuje).

- aktu urodzenia Macieja ur w Lipiu w 1806 s. Ludwika i Heleny z Ostałowskich, w 1828 ślub z Anną Idzikowską (aktu zgonu też poszukuje).

- aktu urodzenia Anny Idzikowskiej (o niej nie wiem nic), tyle że jest matką mojego prapradziadka w prostej lini, żoną praprapradziadka Macieja (ślb w 1828) (aktu zgonu też poszukuje)

- Ludwika Karczmarczyka ur w Strzemesznej w 1774 lub 1771 s. Łukasz Karczmarczyka i Konstancji ze Skrzyńskich(aktu zgonu też poszukuje)

- aktu urodzenia Heleny Ostałowskiej ur 1777 i zmarłej w Lipiu w 1817 (aktu zgonu też poszukuje) - brak mi innych danych, była żoną Ludwika Karczmarczyka

- aktu urodzenia Łukasza Karczmarczyka ur 1695 w Strzemesznej s. Bartłomieja Karczmarczyka i Apoloni ze Stępników i jego drugiej żony Konstancji Karczmarczyk primo voto Bartczak de domo Skrzyńskiej - o której nic więcej nie wiem.

Aktów ślubów powyższych par też nie mam...

Wiem że o dużo proszę ale szukam i szukam i nic, za wszelką pomoc będę bardzo wdzięczny..

Korzystając z okazji wszystkim życzę sczęśliwego Nowego Roku.

Dziękuję

Mariusz
Nagórski_Bogusław

Sympatyk
Mistrz
Otrzymał podziękowania: 1 time

Post autor: Nagórski_Bogusław »

Witam Noworocznie z Krakowa !
Zawartość AP dot. Krzemienicy podaje baza Pradziad:
http://baza.archiwa.gov.pl/sezam/pradzi ... rch=szukaj
Życzę sukcesów!
Bogusław
Mariok

Sympatyk

Post autor: Mariok »

Dziekuje za informację. Liczyłem, że ktoś przypadkowo może nimi dysponować bądź gdzieś w necie gdzie nie zaglądałam wcześniejsze lata będą, no nic trudno... Dziekuje

Pozdrowienia z Myszkowa

Mariusz
Mariusz

Poszukuję rodzin
Kaczmarek vel Karczmarczyk, Magiera, Lawendowski, Stępnik, Ostałowski, Idzikowski, Jezierski, Włostowski, Męcina par. Krzemienica; Płocki, Luch, Susik, Bala Reszka par. Żelechlinek
Gromek, Wolny, Słodki par. Wysokienice
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję zasobów, informacji”