Temat: "Nazwisko Płoski okolice Stara Wieś i Opiłki Płoskie"*
Witam
Poszukuję krewnych mojego pradziadka Aleksandra Płoskiego ur.1868r. s. Andrzej i Zuzanna Gołębiewska urodzonego w Stara Wieś parafia Janowo powiat Nidzica , zmarł w 1909r. w Żarnowie parafia Grudusk powiat ciechanowski ślub w 1897 z Pelagia Waleria zd.Grzybowska
Dzieci Aleksandra i Pelagi zd.Grzybowska
Ur.1898 r. Anna Czarzasta zd.Płoska urodzona w Dzierzęga parafia Krzynowłoga Wielka zmarła w Przątalinie parafia Chorzele,
Natalia Sumińska zd.Płoska, zmarła w Żarnowie parafia Grudusk
Ryszard Płoski zm.1939 w Warszawa,
Marianna Pszczółkowska zd.Płoska zmarła w Żarnowie parafia Grudusk (moja babcia)
Kazimiera Humięcka zd.Płoska zmarła w Bobry parafia Krzynowłoga Wielka,
Tadeusz Płoski,
Aurelia Płoska
Pozostałe rodzą się już w Żarnowie parafia Grudusk
Dotąd udało mi się ustalić rodzeństwo Aleksandra;
Ur.1851 Leon Płoski,
Ur.1853 Antonina Płoska zm.1853
Ur.1854 Baltazar Apolinary Płoski
Dzieci Baltazara i Marianna zd.Pszczółkowska
Ur.1881r. Stanisław,
Ur.1882 Antoni
Ur.1888r. Zofia
Ur.1891r. Józef
Ur.1894 Stefan
Ur.1895 i zm.1895 Bronisława Płoska
Ur.1896 zm.1896 Marianna
Ur.1896 Helena zm.1900r.
Ur.1899 Feliks Płoski
Ur.1857 Józef Płoski s.Andrzej i Zuzanna zd.Gołębiewska
Ur.1859 Damazy Płoski s.Andrzej i Zuzanna zd.Gołębiewska
Dzieci Damazego i Marianna zd.Zembrzuska
Ur.1898 zm.1899 1 rok Bonifacy Płoski
Ur.1900 Anastazy zm.1901 rok. Płoski
Ur.1902 Anastazja Płoska c. Damazy i Marianna zd.Zembrzuska
zm.1990.02.24 w Kamienna Góra
ur.1861 Bronisława c. Andrzej i Zuzanna zd.Gołębiewska
ur. 1864 Marianna c. Andrzej i Zuzanna zd.Gołębiewska
ur.1873 i zm.1874 Tytus Płoski s. Andrzej i Zuzanna zd.Gołębiewska
* moderacja tematu [Sianin_1948]
Płoski - okolice Stara Wieś i Opiłki Płoskie
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
-
Izabela_Czaplicka

-
asmolenska

Nazwisko Płoski okolice Stara Wieś i Opiłki Płoskie
Witam!
Natalia Płoska z męża Sumińska(żona Antoniego Sumińskiego )-jej potomkowie mieszkają nadal w Żarnowie par. Grudusk.
Pozdrawiam
Anna Smoleńska domo Sumińska
Natalia Płoska z męża Sumińska(żona Antoniego Sumińskiego )-jej potomkowie mieszkają nadal w Żarnowie par. Grudusk.
Pozdrawiam
Anna Smoleńska domo Sumińska
-
Izabela_Czaplicka

Witam
Z potomkami Natalii Sumińskiej zd.Płoska żony Antoniego Sumińskiego mam kontakt w Żarnowie żyje synowa, wnuczka i prawnuki, wnuk Wiesław mieszka w Płocki, żyje jeszcze jej córka Hanna Chmielewska zd.Sumińska i mieszka w Przywilczu parafia Łysakowo.
Pozdrawiam
Izabela Czaplicka
Z potomkami Natalii Sumińskiej zd.Płoska żony Antoniego Sumińskiego mam kontakt w Żarnowie żyje synowa, wnuczka i prawnuki, wnuk Wiesław mieszka w Płocki, żyje jeszcze jej córka Hanna Chmielewska zd.Sumińska i mieszka w Przywilczu parafia Łysakowo.
Pozdrawiam
Izabela Czaplicka
-
asmolenska

Witam!
Jestem w posiadaniu dwóch fotografii Natalii Ploskiej z różnego okresu jej życia. Jeśli taka dokumentacja Panią interesuje chętnie Pani je prześlę (oczywiście skany)
Halinkę Sawicką poznałam i miałam przyjemność rozmawiać telefonicznie z Hanną Chmielewską.
Pozdrawiam
Anna
Jestem w posiadaniu dwóch fotografii Natalii Ploskiej z różnego okresu jej życia. Jeśli taka dokumentacja Panią interesuje chętnie Pani je prześlę (oczywiście skany)
Halinkę Sawicką poznałam i miałam przyjemność rozmawiać telefonicznie z Hanną Chmielewską.
Pozdrawiam
Anna
-
Izabela_Czaplicka

Witam
Bardzo chętnie proszę o skan zdjęć Natalii Płoskiej , wiem że moja mama posiada zdjęcia Natalii Płoskiej jak się nie mylę na tym zdjęciu również jestem ja będąc dzieckiem oraz moja babcia Marianna . Wiem że Antoni Sumiński był wdowcem z pierwszego małżeństwa miał syna Stanisława on również mieszkał w Żarnowie i miał jednego syna Henryka Sumińskiego.
Pozdrawiam
Izabela Czaplicka
Bardzo chętnie proszę o skan zdjęć Natalii Płoskiej , wiem że moja mama posiada zdjęcia Natalii Płoskiej jak się nie mylę na tym zdjęciu również jestem ja będąc dzieckiem oraz moja babcia Marianna . Wiem że Antoni Sumiński był wdowcem z pierwszego małżeństwa miał syna Stanisława on również mieszkał w Żarnowie i miał jednego syna Henryka Sumińskiego.
Pozdrawiam
Izabela Czaplicka
-
asmolenska

Poproszę na PW adres email. Postaram się jutro zeskanować te fotografie i przesłać.
Historię Stanisława Sumińskiego poznałam będąc w AP w Mławie. Przypadkowa rozmowa podczas poszukiwań z przypadkową osobą.
Przykro mi bardzo było ze względu na jego żonę i syna.
Wawrzyniec Myśliński doniósł mi ,że mieszkami obie w Przasnyszu. Niestety nie kojarzę Pani.
Pozdrawiam
Anna
Historię Stanisława Sumińskiego poznałam będąc w AP w Mławie. Przypadkowa rozmowa podczas poszukiwań z przypadkową osobą.
Przykro mi bardzo było ze względu na jego żonę i syna.
Wawrzyniec Myśliński doniósł mi ,że mieszkami obie w Przasnyszu. Niestety nie kojarzę Pani.
Pozdrawiam
Anna