prosze o przetłumaczenie aktu ślubu

Tłumaczenia dokumentów napisanych w łacinie, proszę sprawdzić Jak napisać prośbę o tłumaczenie metryki

Moderatorzy: elgra, maria.j.nie

Mariok

Sympatyk

prosze o przetłumaczenie aktu ślubu

Post autor: Mariok »

Witam,

prosze o przetłumaczenie aktu ślubu Józefa Wolneg i Agaty Słodkiej z 1777r w Skoczykłodach parafia wysokienice. Ten akt znajduje się na prawej stronie księgi, w dolnym lewym rogu tej strony..

http://metryki.genealodzy.pl/metryka.ph ... 133&y=2456

Dziękuję

Mariusz
Gawroński_Zbigniew

Sympatyk

Post autor: Gawroński_Zbigniew »

Roku co wyżej, dnia 26 stycznia, ten sam co wyżej, po poprzedzeniu trojgiem zapowiedzi ...(formułka) połączyłem małżeństwo Mikołaja Wolnego i Katarzyny Płóciennikówny w obecności świadków Jakuba Fryca i Józefa Guzka (Guzek).
Mariok

Sympatyk

Chidzulo mi o akt Jozefa, lee ok..ten bedzie jako wrzozec.

Dziekuje
Mariusz

Poszukuję rodzin
Kaczmarek vel Karczmarczyk, Magiera, Lawendowski, Stępnik, Ostałowski, Idzikowski, Jezierski, Włostowski, Męcina par. Krzemienica; Płocki, Luch, Susik, Bala Reszka par. Żelechlinek; Gromek, Wolny, Słodki par. Wysokienice
Drzymała_Jerzy

Sympatyk

Post autor: Drzymała_Jerzy »

Skoczykłody
Roku jak wyżej dnia drugiego lutego ja jak wyżej poprzedziwszy trzema zapowiedziami i nie znajdując żadnych przeszkód kanonicznych połączyłem małżeństwem Józefa Wolnego i Agatę Słodczonkę w obliczu kościoła i w obecności świadków Michała Wolnego i Józefa Guzka.
Pozdrawiam
Jurek Drzymała
Mariok

Sympatyk

Pięknie wszystkim dziekuje
Mariusz

Poszukuję rodzin
Kaczmarek vel Karczmarczyk, Magiera, Lawendowski, Stępnik, Ostałowski, Idzikowski, Jezierski, Włostowski, Męcina par. Krzemienica; Płocki, Luch, Susik, Bala Reszka par. Żelechlinek; Gromek, Wolny, Słodki par. Wysokienice
Gawroński_Zbigniew

Sympatyk

Post autor: Gawroński_Zbigniew »

MARIOK pisze:Chidzulo mi o akt Jozefa, lee ok..ten bedzie jako wrzozec.

Dziekuje
:D :D :D Miało być na dole, to na dole! 8) :lol:
Pozdrawiam pięknie.
Mariok

Sympatyk

Dziękuję bardzo.

Mariusz
Mariusz

Poszukuję rodzin
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tłumaczenia - łacina”