Sobków
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
TomaszWichary
Sobków
"Parafia Sobków"
Witam wszystkich.Interesuję się skanami z parafii Sobków.Podobno są sfotografowane.Część jest w genbazie.Są niekompletne brak lat 1870-1881 i po 1885.Zgłaszałem się do indeksacji ale Pani Kornelia nie odpowiada na e-maile.Może ktoś to indeksuje.Interesuje mnie też parafia Mokrsko dolne pozostałe lata.
Witam wszystkich.Interesuję się skanami z parafii Sobków.Podobno są sfotografowane.Część jest w genbazie.Są niekompletne brak lat 1870-1881 i po 1885.Zgłaszałem się do indeksacji ale Pani Kornelia nie odpowiada na e-maile.Może ktoś to indeksuje.Interesuje mnie też parafia Mokrsko dolne pozostałe lata.
Ostatnio zmieniony czw 14 sty 2016, 22:37 przez TomaszWichary, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Sawicki_Julian

Parafia Sobków
Witam Tomasz, co do Sobkowa to nie wiem, przeglądałem tylko te w Gen-bazie, a w Mokrsku Dolnym ( kościół z lat po 1200 ) w parafii byłem dwa razy, metryki są tam bodajże od 1760 roku. I co ciekawe, niektóre księgi są te wąskie i po łacinie, a na końcu jest spis po polsku już w tych łacińskich księgach. A jeśli jest jeszcze ten sam ksiądz Kazimierz, to szukanie metryk nawet przez pół dnia jest możliwe, tylko umówić się telefonicznie. Do sąsiedniego Sobkowa też spróbować osobiście, jak dla mnie to luksus czytać samemu te księgi z przed trzystu lat i patrzeć jak pradziad sie podpisał ( tam też mieszkali od 1782 r. ), pozdrawiam - Julian
- Kornelia_Major

- Kontakt:
Re: Parafia Sobków
Nie otrzymałam Twojego maila z informacja,że chcesz indeksować.TomaszWichary pisze:Witam wszystkich.Interesuję się skanami z parafii Sobków.Podobno są sfotografowane.Część jest w genbazie.Są niekompletne brak lat 1870-1881 i po 1885.Zgłaszałem się do indeksacji ale Pani Kornelia nie odpowiada na e-maile.Może ktoś to indeksuje.Interesuje mnie też parafia Mokrsko dolne pozostałe lata.
Sobków jest do indeksacji, ale brakuje wielu ksiąg. Mokrsko tez jest,
przygotowane.
Przypominam wszystkim ,że chęć indeksacji ksiąg metrykalnych ze świętokrzyskiego zgłaszamy na adres :
swietogen.kielce@op.pl
Zapraszam do indeksacji.
Kornelia Major
Ostatnio zmieniony sob 09 sty 2016, 00:14 przez Kornelia_Major, łącznie zmieniany 2 razy.
- Brozek_Oskar

Kornelia_Major pisze:Chyba Kornelio literówkę zrobiłaś.TomaszWichary pisze:
www.genealodz.kielce@op.pl
Kornelia Major
genealodzy.kielce@op.pl
Kopiując można by nie zauważyć.
Pozdrawiam,
Oskar Brożek
Szukam Domaszewicz, Łosowski, Leszczyłowski, Łomanowski, Betlewicz, Pawłowski i Nowicki z terenów dawnego województwa Nowogródzkiego, konkretniej okolic Lachowicz, Zubielewicz, Baranowicz, Nieświeża, Klecka, Krzywoszyna, Niedźwiedzicy, Słucka
- Kornelia_Major

- Kontakt:
Brozek_Oskar pisze:Dziękuję Oskar za poprawkę - przepraszamKornelia_Major pisze:Chyba Kornelio literówkę zrobiłaś.TomaszWichary pisze:
www.genealodz.kielce@op.pl
Kornelia Major
genealodzy.kielce@op.pl
Kopiując można by nie zauważyć.
Pozdrawiam,
Oskar Brożek
Kornelia Major
-
TomaszWichary
Proszę państwa na ten adres genealodzy.kielce@op.pl to raczej nikt się nie zgłosi.Nie ma takiej możliwości.
- Kornelia_Major

- Kontakt:
TomaszWichary pisze:Proszę państwa na ten adres genealodzy.kielce@op.pl to raczej nikt się nie zgłosi.Nie ma takiej możliwości.
Tak nie działa.
Proszę zgłaszać chęć indeksowania na adres :
swietogen.kielce@op.pl
Kornelia Major