Z dziejów mławskiego rzemiosła
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
Kubiak_Urszula

- Dławichowski

- Kontakt:
dzień dobry!
naprzeciw AP Mława jest maleńki park. którego zwieńczeniem jest od wielu lat remontowana kamienica. W niej to właśnie mój rodzony dziadek ze strony mamy miał przed wojną warsztat szewski. Ponieważ jest to tuż przy samym rynku, podejrzewam, że warsztat miał jakąś tam renomę. Właścicielem był: GALIŃSKI. Jest wzmianka, pyta:
Krzycho z Koszalina
naprzeciw AP Mława jest maleńki park. którego zwieńczeniem jest od wielu lat remontowana kamienica. W niej to właśnie mój rodzony dziadek ze strony mamy miał przed wojną warsztat szewski. Ponieważ jest to tuż przy samym rynku, podejrzewam, że warsztat miał jakąś tam renomę. Właścicielem był: GALIŃSKI. Jest wzmianka, pyta:
Krzycho z Koszalina
O mnie:
http://www.dlawich.pl/
http://www.dlawich.pl/
-
Missagent0

-
Kubiak_Urszula

Do Krzycha.
Niestety brak nazwiska Galiński
Justyno,jest Koprowski Aleksander daty: 30/12/1873 - 12/01/1874 zapisany na okres 5 lat i 6 m-c majster Dioklecjan Wierzbowski,zapisany na ucznia. Majster przyjmuje go bez żadnego wynagrodzenia i odzieży. Na swój rachunek go zapisuje. w 1878 wyzwolony na czeladnika.Tylko że ten szkoli się na stelmacha.
Ula
Justyno,jest Koprowski Aleksander daty: 30/12/1873 - 12/01/1874 zapisany na okres 5 lat i 6 m-c majster Dioklecjan Wierzbowski,zapisany na ucznia. Majster przyjmuje go bez żadnego wynagrodzenia i odzieży. Na swój rachunek go zapisuje. w 1878 wyzwolony na czeladnika.Tylko że ten szkoli się na stelmacha.
Ula
-
Missagent0

Dziękuję ślicznie za sprawdzenie.Kubiak_Urszula pisze:Do Krzycha.
Ula
To nie jest osoba, której poszukuję, ale Koprowskich nie było zbyt wielu, więc to na pewno jakiś krewny
Pozdrawiam
Justyna Szulc
-
Kubiak_Urszula

Niestety , nie znam zawodów, a znane mi imiona to:Kubiak_Urszula pisze:Jest 13 Zakrzewskich i pani Zakrzewska,jakieś imię,zawód ??tiga84 pisze:Czy mogę poprosić o informacje o Zakrzewskich? Pochodzą z okolic Mławy, większość Koziebrody.
Pozdrawiam,Ula
Władysław
Leokadia
Antoni
Ludwika
Florentyna
Józefa
Stanisława
Agnieszka
Paweł
Tomasz
Jadwiga