Geneteka - nasze wspólne dzieło

Tematy - indeksacja i digitalizacja metryk, projekty PTG

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Awatar użytkownika
aerbert

Sympatyk
Ekspert

Post autor: aerbert »

Ja też podłączam się pod to pytanie, bo ok. 3 tygodnie temu wysłałam zindeksowany Książ Wielki i cisza. Nie wiem, czy to z powodu wakacji, czy maile nie docierają.

Pozdrawiam,
Ola Erbert
Awatar użytkownika
Jol_Kla

Sympatyk
Legenda

Post autor: Jol_Kla »

Wiem od Leszka, że jest jakas awaria silnika geneteki i jak tylko naprawią wszystkie indeksy uzupełni. Prawdopodobnie nie działa tez poczta geneteki, trzy wpisy wyżej prosił, by przesylać indeksy na jego pryw. adres mailowy
pozdrawiam
Jolanta
Sobieraj_Ewa

Sympatyk
Legenda

Post autor: Sobieraj_Ewa »

Witam.Wszystko się zgadza z ta awarią skrzynki geneteki ale wysyłam na adres prywatny Pana Leszka i tez nic! Nie ma potwierdzenia otrzymania wiadomości.Chyba to troszkę dziwne? Wydaje mi się, że należy się jakieś wytłumaczenie zaistniałej sytuacji i poinformowanie indeksujących co się dzieje ? Czy wysyłać indeksy w ciemno na obie skrzynki pocztowe ,czy też poczekać na informacje co dalej ? Proszę Pana Leszka o wyjaśnienie zaistniałej sytuacji i poinformowanie indeksujących co mamy robić ? Czekać, czy wysyłać ? Pozdrawiam.Ewa Sobieraj.
Awatar użytkownika
aerbert

Sympatyk
Ekspert

Post autor: aerbert »

Ja też wysłałam na prywatny adres pana Leszka i nic!

Pozdrawiam,
Ola
sarna215

Sympatyk
Ekspert

Post autor: sarna215 »

Mam ten sam problem.Jakis m-c temu wysłałam na prywatny adres ,potem się przypominałam i tez nic.
Dobrze było by wiedzieć co się dzieje.
Jolka
Madzialena_KB

Sympatyk
Ekspert

Post autor: Madzialena_KB »

Sobieraj_Ewa pisze:Proszę Pana Leszka o wyjaśnienie zaistniałej sytuacji i poinformowanie indeksujących co mamy robić ?
spokojnie poczekać, ja też indeksuję, i wiem, że wracają maile.
Być może Pan Leszek po prostu nie może odebrać maili, z bardzo różnych przyczyn (choroba - odpukać!, popsuty komputer, zerwane łącze internetowe, natłok spraw osobistych).

Kiedy tylko Pan Leszek pojawi się na forum, na pewno powie (napisze), że możemy już wysyłać indeksy.

pozdrawiam
Magda
Awatar użytkownika
Młochowski_Jacek

Członek Honorowy
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Młochowski_Jacek »

Nasze skrzynki mailowe: admin, ptg i geneteka były przez pewien czas uszkodzone i nie odbierały maili. Na szczęście już są sprawne i można indeksy wysyłać. Jeśli mail był bez odpowiedzi, proszę przesłać go ponownie. Wczoraj o 22-giej rozmawiałem z Leszkiem gdy wracał ze Świętokrzyskiego gdzie fotografował jakąś parafię. Wspominał też, że wyjeżdża na 2 tygodnie do Szwecji czy Norwegii i jakiś czas będzie nieobecny ciałem (tylko duchem).
Pozdrawiam serdecznie
Jacek Młochowski
Sobieraj_Ewa

Sympatyk
Legenda

Post autor: Sobieraj_Ewa »

Witam.Serdecznie dziękuję w swoim imieniu jak i zapewne pozostałych indeksujących osób za wyjaśnienie przestoju w dodawaniu do geneteki nowych wpisów. Po prostu pan Leszek ciągle pracuje! Życzę owocnych wypadów i udanych wakacji.Pozdrawiam.Ewa Sobieraj.
Awatar użytkownika
Ćwikliński_Leszek

Nieaktywny
Mistrz
Kontakt:

Post autor: Ćwikliński_Leszek »

Przepraszamy wszystkich za chwilowy zastój w GENETECE. Przez prawie miesiąc nie działała skrzynka
jak też nie mogłem uzupełniać danych w Bazie (jakaś awaria serwera).
W tej chwili wszystko wróciło do normy i odrabiam zaległości.
Do jutra chyba się z tym uporam. Jak ogłoszę co zostało wprowadzone to proszę o sprawdzenie
i ewentualne uzupełnienia gdy coś pominę.

pozdrowienia

Leszek
zdzislaw15

Sympatyk

Post autor: zdzislaw15 »

Witam!W AP w Lesznie są mikrofilmy ksiąg metrykalnych parafii Łuków pow.Siedlce.Będą do 31 lipca,póżniej zostaną odesłane do AP w Lublinie.Może znajdzie się osoba która podjęła by się indeksacji.Ja ze względu na nagły wyjazd nie jestem w stanie tego zrobić.Kontakt-668035706.Pozdrawiam Zdzisław.
Awatar użytkownika
Miazek

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Miazek »

zdzislaw15 pisze:Witam!W AP w Lesznie są mikrofilmy ksiąg metrykalnych parafii Łuków pow.Siedlce.Będą do 31 lipca,póżniej zostaną odesłane do AP w Lublinie.Może znajdzie się osoba która podjęła by się indeksacji.Ja ze względu na nagły wyjazd nie jestem w stanie tego zrobić.Kontakt-668035706.Pozdrawiam Zdzisław.

Na stronie Lubelskiego Towarzystwa Genealogicznego są indeksy urodzeń z lat 1811-1920 i zgonów z 1811r.
Pozdrawiam Czarek
Sroczyński_Włodzimierz

Członek PTG
Nowicjusz

Post autor: Sroczyński_Włodzimierz »

jakiśproblem jest z Wsz. Świeci Chrzty 84-89, nie podłączone ew. brak dostępu? dane za te lata są niedostępne
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
Sroczyński_Włodzimierz

Członek PTG
Nowicjusz

1884 jest OK
1885-1889 niestety nie.
Leszku napisz mi na PW czy przesłany plik jest źle sformatowany?
Awatar użytkownika
Ćwikliński_Leszek

Nieaktywny
Mistrz
Kontakt:

Post autor: Ćwikliński_Leszek »

Sroczyński_Włodzimierz pisze:1884 jest OK
1885-1889 niestety nie.
Leszku napisz mi na PW czy przesłany plik jest źle sformatowany?
Indeksujący wprowadził między podwójnymi nazwiskami jakieś dziwne myślniki (na pewno nie wprowadzane z klawiatury), które powodowały blokowanie wyświetlania indeksów.
Po usunięciu chyba jest dobrze.

pozdrowienia

Leszek
Sroczyński_Włodzimierz

Członek PTG
Nowicjusz

z klawiatury..sam wprowadzałem... nowa wersja oppen office pewnie jakieś zmiany robi:( poprzednio tego nie było
przepraszam..przydąłby się jakiś moduł kontrolny - programik który umołżiwiłby podejrzenia jak to będzie w genetece wyglądało PRZED przesłaniem plików Tobie. Kazdy indkesujący mógłby "swój" plik przetestowac przed przesłaniem..Ty miałbys mniej pracy (za przysporzenie której przepraszam) i byłoby mniej błędów...
chyba trzeba Jacka pomęczyć:)
pozdrawiam, dziękuję
Zablokowany

Wróć do „Indeksacja metryk - projekty PTG”