Goździk - z okolic Otwock, Kołbiel
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
T: "Otwock, Kołbiel" *
Witam
poszukuję kontaktu z osobami o nazwisku Goździk zamieszkałych w Otwocku lub okolicy.
pozdrawiam
Piotr Goździk
* moderacja tematu [Sianin_1948]
Witam
poszukuję kontaktu z osobami o nazwisku Goździk zamieszkałych w Otwocku lub okolicy.
pozdrawiam
Piotr Goździk
* moderacja tematu [Sianin_1948]
Witam
Mam Ród Goździków z parafii Dobre, Wiśniew, Stanisławow, Warszawa, Marki, Błonie
Pozdrawiam
Anna
anna1264małpagmail.com
Mam Ród Goździków z parafii Dobre, Wiśniew, Stanisławow, Warszawa, Marki, Błonie
Pozdrawiam
Anna
anna1264małpagmail.com
Gozdzik w parafii kołbielskiej jest już od około 1690 roku
pozdrawiam Tadeusz
pozdrawiam Tadeusz
Parafią kołbielską zajmuję się od kilku lat. Jest to proces wymagający dużo czasu , cierpliwości i walki ze zniechęceniem. Do potrzeb genealogicznych odświeżyłem język rosyjski i nauczyłem się łaciny w zakresie niezbędnym do odczytywania. Wiele tysięcy odczytanych i spisanych wpisów z ksiąg parafii kołbielskiej urodziło we mnie pokorę do tematu GENEALOGIA i szacunek do osób indeksujących.
Wystąpiło też swoiste uczucie do osób wymienianych w księgach.
...
Okolica chociaż mała
Skarbu się dochowała.
Spójrzcie na się i pod stopy ,
Tu Wasze zacne pradziadowe rody.
...
Pozdrawiam Tadeusz
Wystąpiło też swoiste uczucie do osób wymienianych w księgach.
...
Okolica chociaż mała
Skarbu się dochowała.
Spójrzcie na się i pod stopy ,
Tu Wasze zacne pradziadowe rody.
...
Pozdrawiam Tadeusz
Witam
z rosyjskim nie mam większego problemu, chyba , że jest pisana niedbale. Z łaciną nigdy nie miałem do czynienia więc stanowi największy problem.
W moim drzewie występuję nazwisko Papis. Syn mojego pppdziadka Tomasza, Antonii Goździk ur. 1866 ożenił się w 1886 z Katarzyną Papis córką Jana i Ewy zd.Kępińska.
pozdrawiam
Piotr
z rosyjskim nie mam większego problemu, chyba , że jest pisana niedbale. Z łaciną nigdy nie miałem do czynienia więc stanowi największy problem.
W moim drzewie występuję nazwisko Papis. Syn mojego pppdziadka Tomasza, Antonii Goździk ur. 1866 ożenił się w 1886 z Katarzyną Papis córką Jana i Ewy zd.Kępińska.
pozdrawiam
Piotr