Chciałabym zweryfikować, czy Kazimiera miała rodzeństwo. Jakie są możliwe opcje? Szukanie w każdym roku w danej parafii? Gorzej, jak było chrzczone w innej
help
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Olgo,olgaprzyjemska pisze:to będę szukać 5 latdzięki za informację.

Pani Barbaro, dziękuję, dobrze jest utwierdzić się w przekonaniu, że robi się to chociaż dobrzebarbara1947 pisze:Witam. Olga nie bój się. Wszyscy kiedyś zaczynali ja Ty.Jeszcze około 2 lat temu przypominałam sobie litery rosyjskiego alfabetu. Jest już ponad 3 mln skanów czy mało czy dużo ? Cieszymy się, że są i czekamy na dalsze bo jest jak podejrzewam jeszcze sporo. A oto jak ja szukam: wpisuję miejscowość u góry .Wyświetlą się okienka. Szukam poszukiwanego rocznika i klikam. Wyświetla się po lewej stronie lista . Wpisuję po kolei co potrzebuję. zaczynając od roku i dalej do dołu.Tylko trzeba trochę uwagi i pójdzie jak nie za pierwszym razem to za drugim.Rób to wolno i czytaj.W księgach są na początku akty urodzenia poszczególnych osób potem indeks alfabetyczny ,potem akty ślubów indeks alfabetyczny i na końcu akty zgonów i indeks alfabetyczny.Sumariusze są w oddzielnych księgach i mogą obejmować nawet 50 lat.Używaj lewej strony i nie szukaj na ślepo.Poćwicz. Jakby co śmiało pytaj.Zawsze otrzymasz odpowiedź - no może czasem możesz odebrać jako trochę uszczypliwą.Szukaj nie bój się.NApisz konkretnie jakiej miejscowości szukasz - pomogę w miarę moich możliwości.
Barbara