Zawiercie
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
Zawiercie
Witajcie
Zastanawiam się jak zabrać się do poszukiwania korzeni w Zawierciu. Moja babcia urodziła się tam w 1911 miała 4 lub 5 rodzeństwa, Jej ojciec Michał Skrzypczyński był kowalem. Niestety ok 1917-19 jej rodzice zmarli a ona i rodzeństwo zostały oddane do domu dziecka (babcia do sióstr pod częstochowę). Jak mam się do tego zabrać?
Asia
Zastanawiam się jak zabrać się do poszukiwania korzeni w Zawierciu. Moja babcia urodziła się tam w 1911 miała 4 lub 5 rodzeństwa, Jej ojciec Michał Skrzypczyński był kowalem. Niestety ok 1917-19 jej rodzice zmarli a ona i rodzeństwo zostały oddane do domu dziecka (babcia do sióstr pod częstochowę). Jak mam się do tego zabrać?
Asia
- Brozek_Oskar

Zawiercie
Zawiercie, wcześniej parafia Kromołów. 
Szukam Domaszewicz, Łosowski, Leszczyłowski, Łomanowski, Betlewicz, Pawłowski i Nowicki z terenów dawnego województwa Nowogródzkiego, konkretniej okolic Lachowicz, Zubielewicz, Baranowicz, Nieświeża, Klecka, Krzywoszyna, Niedźwiedzicy, Słucka
- MajaWojdalski

Wejdź na stronę genealogów z Częstochowy, tam sporo szukających w okolicach Zawiercia.
www.genealodzy.czestochowa.pl
dziadkowie zapisani zostali zapewne w tej parafii:
http://kuriaczestochowa.pl/parafie/deka ... a-i-pawla/
warto tam zadzwonić
pozdrawiam
www.genealodzy.czestochowa.pl
dziadkowie zapisani zostali zapewne w tej parafii:
http://kuriaczestochowa.pl/parafie/deka ... a-i-pawla/
warto tam zadzwonić
pozdrawiam
-
Kasia_Marchlińska

A jak ktoś rodził dzieci w Zawierciu w latach 1904-1912 będąc ewangelikiem augsburskim to gdzie byście szukali? Też w USC?
Kaśka
Kaśka
Kasia Marchlińska
Poszukuję informacji o nazwiskach: Papi, Geysmer, Kimens, Perks, Szwarcenburg-Czerny, Sosnowski, Czerny, Moszczyński-Pętkowski, Rychtarski, de Rozprza Faygel, Lippoman, Sonne, Gotti, Gałęzowski.
Poszukuję informacji o nazwiskach: Papi, Geysmer, Kimens, Perks, Szwarcenburg-Czerny, Sosnowski, Czerny, Moszczyński-Pętkowski, Rychtarski, de Rozprza Faygel, Lippoman, Sonne, Gotti, Gałęzowski.