Szanowni Państwo,
może ktoś z Państwa posiada skany z ksiąg metrykalnych z parafii w Dzierzgowie (świętokrzyskie, gmina Radków) z lat 1800 - 1808? Lub czy mógłby takie skany (fotografie) wykonać. Poszukuję z tej parafii 5 aktów urodzenia.
Dziękuję za odpowiedź
Sławomir
Poszukuję aktów urodzenia z parafii w Dzierzgowie
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
-
slawomir_p

- Kaczmarek_Aneta

- Podziękował: 1 time
- Otrzymał podziękowania: 7 times
Witam,
w zasobach mormonów są księgi metrykalne od XVII wieku, ale zmikrofilmowane, więc można je przeglądać w Centrum Historii Rodziny (Warszawa lub Wrocław):
https://familysearch.org/search/catalog ... %20Library
Pozdrawiam
Aneta
w zasobach mormonów są księgi metrykalne od XVII wieku, ale zmikrofilmowane, więc można je przeglądać w Centrum Historii Rodziny (Warszawa lub Wrocław):
https://familysearch.org/search/catalog ... %20Library
Pozdrawiam
Aneta
Z lat 1800 – 1808 chyba nie ma metryk nigdzie. Są tylko Rejestry zarówno u mormonów jak i w AP a także w parafii.
Rejestry z Dzierzgowa są w Genbazie i można sprawdzić szukane nazwiska .
Pozdrawiam .Lina
Rejestry z Dzierzgowa są w Genbazie i można sprawdzić szukane nazwiska .
Pozdrawiam .Lina
-
slawomir_p

Witam,
do tych rejestrów, o których wspominasz dotarłem. Najbardziej zależy mi na "oryginalnych" metrykach (uniknięcie pomyłki). Chciałem napisać do parafii, ale piszesz, że w parafii też ich nie mają. Czy jesteś pewny/a, że w parafii tez ich nie ma? Może tam sprawdzałeś/aś?
Dziękuję za odpowiedź
do tych rejestrów, o których wspominasz dotarłem. Najbardziej zależy mi na "oryginalnych" metrykach (uniknięcie pomyłki). Chciałem napisać do parafii, ale piszesz, że w parafii też ich nie mają. Czy jesteś pewny/a, że w parafii tez ich nie ma? Może tam sprawdzałeś/aś?
Dziękuję za odpowiedź