Prośba o .. MyHeritage ... cz.1

Informacje genealogiczne dostępne w Internecie – linki do zasobów, których nie ma w Bibliotece cyfrowej w Katalog linków lub w wątkach tematycznych na tym podforum. Przed wysłaniem zapytania o nazwisko lub parafię, proszę sprawdzić wątki na podforum tematycznym: Poszukuję osób, rodzin oraz Poszukuję parafii, miejscowości

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen

a.brodowicz

Sympatyk
Nowicjusz

myheritage - kontakt z zarządzającym Czesław Kamiński

Post autor: a.brodowicz »

Janusz_Brodowicz pisze:Witam,
Zauważyłem nazwisko Brodowicz w Pani nicku. Mogę prosić o jakieś szczegóły?

pozdrawiam
J. B.
Witam,
tym nazwiskiem obdarował mnie mąż :) Jeszcze nie zgłębiałam koligacji tej rodziny, ale namawiałam do tego szwagra (nawiasem mówiąc Michała Brodowicza) i wiem, że co nieco ustalał. Zorientuję się u niego. Teść pochodził z Włocławka.

pozdrawiam A.B.
KamilK

Sympatyk
Nowicjusz

Re: myheritage - kontakt z zarządzającym Czesław Kamiński

Post autor: KamilK »

a.brodowicz pisze:Witam,
czy ktoś mógłby mi pomóc w skontaktowaniu się z zarządzającym witryną rodzinną Czesławem Kamińskim.
Prośba wysłana. Byłoby łatwiej jakbyś podała namiary na siebie (myHeritage lub email) bo zarządający witryna MH niekoniecznie musi miec konto na tym forum:)
Pozdrawiam,
Kamil
Awatar użytkownika
dorocik133

Sympatyk
Ekspert

Maria Zielenkiewicz

Post autor: dorocik133 »

Witam!

Mam prośbę o kontakt z administratorem drzewa Czarnomski Web Site, zarządzana przez Tomasz Czarnomski, interesuja mnie dzieci Aleksandra Czarnomskiego rodzone w okilicach Radomska. Adres podam na priv.
Pozdrawiam

Dorota
Awatar użytkownika
Stanikowski

Sympatyk
Adept

Re: Maria Zielenkiewicz

Post autor: Stanikowski »

dorocik133 pisze:Witam!

Mam prośbę o kontakt z administratorem drzewa Czarnomski Web Site, zarządzana przez Tomasz Czarnomski, interesuja mnie dzieci Aleksandra Czarnomskiego rodzone w okilicach Radomska. Adres podam na priv.
Dzieci: Piotr Czarnomski, Antoni Czarnomski, Łukasz Czarnomski, Józef Gabriel Czarnomski, Franciszek Czarnomski

//Przemek
Awatar użytkownika
dorocik133

Sympatyk
Ekspert

Stanikowski pisze:

Dzieci: Piotr Czarnomski, Antoni Czarnomski, Łukasz Czarnomski, Józef Gabriel Czarnomski, Franciszek Czarnomski

//Przemek

Witam i dziękuję. Wychodzi mi na to, że rodzice to Aleksander i Nepomucena Skąpska. Mnie bardziej interesują dzieci po Aleksandrze, ale synu Józefa Gabriela i jego żony Anieli Dzwonkowskiej, a szczególne synowie (było ich chyba pięciu)
Pozdrawiam

Dorota
Awatar użytkownika
Stanikowski

Sympatyk
Adept

dorocik133 pisze:
Stanikowski pisze:

//Przemek

Witam i dziękuję. Wychodzi mi na to, że rodzice to Aleksander i Nepomucena Skąpska. Mnie bardziej interesują dzieci po Aleksandrze, ale synu Józefa Gabriela i jego żony Anieli Dzwonkowskiej, a szczególne synowie (było ich chyba pięciu)
Józef Gabriel Czarnomski

Urodziny: 1780
Rodzice: Aleksander Czarnomski, Nepomucyna Czarnomski (z d. Skąpska)
Rodzeństwo: Piotr Czarnomski, Antoni Czarnomski, Łukasz Czarnomski, Franciszek Czarnomski
Żona: Maria Czarnomski (z d. Lizak)
Dzieci: Władysław Czarnomski, Józef Czarnomski, Emilia Koch (z d. Czarnomski), Lucyna Czarnomski

Tu żona to nie Aniela... może inna żona tego Józefa...?

//Przemek
Awatar użytkownika
dorocik133

Sympatyk
Ekspert

Witam!

Może trochę źle sprecyzowałam pytanie. Józef Gabriel i Maria Lizak mieli na 100% syna Aleksandra Mateusza Czarnomskiego, który to (ALEKSANDER) ożenił się w 1842 roku z Anielą z Dzwonkowskich. Interesują mnie dzieci tej właśnie pary, bo są oni przodkami dalszej rodziny. Na razie znalazłam 7-ro, a było chyba 12. Szczególnie synowie - znalazłam Antoniego Bolesława i Aleksandra Franciszka, brakuje mi jeszcze chyba trzech.
Pozdrawiam

Dorota
Awatar użytkownika
Stanikowski

Sympatyk
Adept

Może trochę źle sprecyzowałam pytanie. Józef Gabriel i Maria Lizak mieli na 100% syna Aleksandra Mateusza Czarnomskiego, który to (ALEKSANDER) ożenił się w 1842 roku z Anielą z Dzwonkowskich. Interesują mnie dzieci tej właśnie pary, bo są oni przodkami dalszej rodziny. Na razie znalazłam 7-ro, a było chyba 12. Szczególnie synowie - znalazłam Antoniego Bolesława i Aleksandra Franciszka, brakuje mi jeszcze chyba trzech.
No to jeszcze raz :) Wydaje mi się że w tym drzewie jest troch inaczej:
Aleksander jest synem Władysława który jest synem Józefa Gabriela...

Aleksander Czarnomski

Rodzice:
Władysław Czarnomski,
Józefa Czarnomski (z d. Masłowska)

Brat: Wojciech Czarnomski

Żona:
Aniela Czarnomski (z d. Dzwonkowska)

Dzieci:
Aleksander Czarnomski,
Władysław Czarnomski,
Stanisław Czarnomski,
Antoni Czarnomski,
Zdzisław Czarnomski,
Maria Ratajewicz (z d. Czarnomski),
Józefa Góbałowska (z d. Czarnomski),
Aleksandra Wróblewska (z d. Czarnomski),
Kazimiera Małachowska (z d. Czarnomski),
Tekla Raciborska (z d. Czarnomski),
Helena Karczewska (z d. Czarnomski),
Emilia Bielińska (z d. Czarnomski)

Mam nadzieję że o to chodziło. Proszę napisać PM jeżeli coś więcej potrzeba.

//Przemek
Kubusia210

Sympatyk

Post autor: Kubusia210 »

Witam!
Proszę o skontaktowanie mnie z osobą https://www.myheritage.pl/member-7260779_1/carol-dunn Karol Dunn, ponieważ mamy wspólnych przodków Laurentego Mastyja i Ewę Agatę z d. Furmanek. (email jakub-musial4@wp.pl)
Pozdrawiam i dziękuję,
Jakub Józef Musiał
Jakub Józef Musiał
Awatar użytkownika
IrminaWiderska

Sympatyk
Kontakt:

Re: Prośba o wyszukanie w MyHeritage.

Post autor: IrminaWiderska »

Witam wszystkich,
proszę o pomoc w skontaktowaniu się z Panem Jarosławem Tobieszewskim, który prowadzi stronę genealogiczną Tobiszewskich na My Heritage. Może jest tam jakiś mail do niego podany? Ja nie mam doświadczenia z My Heritage więc nie wiem czy istnieją takie dane kontaktowe:)
Podaję dokładniejszy link do poszukiwanej przeze mnie osoby - chodzi o Helenę Tobiszewską z domu Rybicką, urodzoną w 1906 roku, strona prowadzona przez Jarosława Tobiszewskiego
Z góry dziękuję za pomoc

PS: Proszę pisać na priv o ile to możliwe

http://www.myheritage.gr/research?formI ... ln.Rybicka
warminiak

Myheritage/Moikrewni - prośba

Post autor: warminiak »

Gorąca prośba. Czy któryś z życzliwych internautów/genealogów mógłby mi sprawdzić (i ewentualnie pobrać) czy pod wskazanymi linkami znajduje się więcej danych na temat następujących osób:

Ignacy Zajdziński
https://www.myheritage.pl/research?s=22 ... i%C5%84ski

Maria Ogrodowczyk
https://www.myheritage.pl/names/maria_zajdzi%C5%84ska

Apolonia Zajdzińska
Ignacy Zajdziński
http://www.moikrewni.pl/search/index/la ... ?page=1583

Będę wdzięczny za wszelką pomoc.
kotodie

Sympatyk

Post autor: kotodie »

Dzień dobry
Nie jestem zarejestrowana na stronie My Heritage, ale przez google trafiłam na interesujące mnie nazwisko:
Marianna Maciejewska z domu Janeczek urodzona w 1869. Jeśli ktoś z Państwa byłby tak miły, żeby zajrzeć, jakie inne dane są jeszcze podane, a zwłaszcza, czy jest jakiś kontakt do osoby, która te informacje zamieściła, będę niezmiernie wdzięczna. Przesyłam pozdrowienia - Ania
Kasia_Marchlińska

Sympatyk
Mistrz

Post autor: Kasia_Marchlińska »

Marianna Maciejewska (z d. Janeczek)
1869 - 1932
Urodziny: 1869
Śmierć: 1932
Członkowie rodziny
Rodzice:
Mathias Janeczek
1827 - 1868
Regina Julianna Janeczek (z d. Ornas)
1842 - 1932
Mąż:
Józef Maciejewski
1866 - ?
Dzieci:
Jadwiga Tomaszewska (z d. Maciejewska)
1906 - 1981
Józef Maciejewski
1911 - ?
Józef Maciejewski
1910 - 1910

Kontakt nie podany, ale jak dasz mi na pw swój e-mail. moge go przesłać do właścicielki drzewa.
Kaśka
Kasia Marchlińska
Poszukuję informacji o nazwiskach: Papi, Geysmer, Kimens, Perks, Szwarcenburg-Czerny, Sosnowski, Czerny, Moszczyński-Pętkowski, Rychtarski, de Rozprza Faygel, Lippoman, Sonne, Gotti, Gałęzowski.
warminiak

Post autor: warminiak »

Gorąca prośba. Czy któryś z życzliwych internautów/genealogów mógłby mi sprawdzić (i ewentualnie pobrać) czy pod wskazanymi linkami znajduje się więcej danych na temat następujących osób:

Ignacy Zajdziński
https://www.myheritage.pl/research?s=22 ... i%C5%84ski

Maria Ogrodowczyk
https://www.myheritage.pl/names/maria_zajdzi%C5%84ska

Apolonia Zajdzińska
Ignacy Zajdziński
http://www.moikrewni.pl/search/index/la ... ?page=1583

Będę wdzięczny za wszelką pomoc.
kotodie

Sympatyk

Post autor: kotodie »

Kasia_Marchlińska pisze:Marianna Maciejewska (z d. Janeczek)
1869 - 1932
Urodziny: 1869
Śmierć: 1932
Członkowie rodziny
Rodzice:
Mathias Janeczek
1827 - 1868
Regina Julianna Janeczek (z d. Ornas)
1842 - 1932
Mąż:
Józef Maciejewski
1866 - ?
Dzieci:
Jadwiga Tomaszewska (z d. Maciejewska)
1906 - 1981
Józef Maciejewski
1911 - ?
Józef Maciejewski
1910 - 1910
Kontakt nie podany, ale jak dasz mi na pw swój e-mail. moge go przesłać do właścicielki drzewa.
Kaśka
Kaśka, ogromnie Ci dziękuję za tak szybko udzieloną odpowiedź. Faktycznie, dane rodziców wskazują, że to dobry trop. Bardzo się cieszę! Przesyłam Ci e-mail na pw, może uda się nawiązać kontakt.
Pozdrawiam - Ania
Zablokowany

Wróć do „Zasoby internetowe”