Jasło, parafia Wniebowzięcia NMB

Wątki tworzone z pozycji Moduł Katalog Zasobów Metrykalnych > Dodaj Parafię ... ; pozycja „Nasze parafie” (Poszukuję w Parafii..)

Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen

ODPOWIEDZ
mmaziarski

Sympatyk
Tytan

Post autor: mmaziarski »

W Jaśle nie ma.Wiele osób z nazwiskiem Szetela jest w Grodzisko pow.Strzyżów.Dawniej należało Grodzisko do parafii Dobrzechów.
MM
MMaziarski
Multan_Grzegorz

Sympatyk

Post autor: Multan_Grzegorz »

Szanowny Panie Mieczysławie,

czy mógłbym prosić o sprawdzenie czy w parafii w Jaśle występują nazwiska: Mikowski / Mikowska, Marmula i Ochałek?
mmaziarski

Sympatyk
Tytan

Mikowski jest W Jaśle,Osobnicy ,Góra Ropczycka
Ochałek w Jasło Krosno,Biezdziedza,Kołaczyce,Sanok,Bukowsko.
MM
MMaziarski
Maślanek_Joanna

Sympatyk
Legenda

Post autor: Maślanek_Joanna »

Dziękuję za Szetelów, a ci z Grodziska to też moi, chociaż zależy w jakim okresie. Czy z Grodziska, ew Strzyżowa też posiada Pan spisy, ew dostęp do aktów? Bo tam mam spore "dziury" w wiedzy, a zwłaszcza w dokumentach (część informacji mam pośrednio, niepotwierdzonych aktami metrykalnymi).
Pozdrawiam
Joanna
mmaziarski

Sympatyk
Tytan

Indeks z Grodziska jest u proboszcza w Dobrzechowie.
Proboszcz ks.Figura bardzo życzliwy.Nie odmówi.
MM
MMaziarski
Multan_Grzegorz

Sympatyk

Mikowski jest W Jaśle,Osobnicy ,Góra Ropczycka
Ochałek w Jasło Krosno,Biezdziedza,Kołaczyce,Sanok,Bukowsko.
Bardzo dziękuję. Poszukuję Józefa Mikowskiego urodzonego prawdopodobnie ok. 1840 r., syna Piotra Mikowskiego i Antoniny Czapnik. Czy ktoś taki znajduje się w Pana indeksach?
xyz93

Post autor: xyz93 »

szukam informacji nt. rodziców Władysława Lipki zmarłego w 1972 oraz miejsca jego urodzenia
Albertinio

Sympatyk

Post autor: Albertinio »

Do Multan_Grzegorz W Osobnicy znalazłem tylko córkę Piotra i Antoniy Czapnik czyli Apolonię. Apolonia wyszła za mąż za Stanisława Dłuskiego i miała troje dzieci: Michął ur 1882, Ludwik ur 1884, Aniela ur 1886. Pozdrawiam.
Patryk
Multan_Grzegorz

Sympatyk

Albertinio pisze:Do Multan_Grzegorz W Osobnicy znalazłem tylko córkę Piotra i Antoniy Czapnik czyli Apolonię. Apolonia wyszła za mąż za Stanisława Dłuskiego i miała troje dzieci: Michął ur 1882, Ludwik ur 1884, Aniela ur 1886. Pozdrawiam.
Bardzo dziękuję za informację. Jeszcze tylko doprecyzujmy: czy Apolonia była córką Piotra MIKOWSKIEGO i Antoniny Czapnik?
Albertinio

Sympatyk

Post autor: Albertinio »

Tak. Przy urodzeniu dzieci jako rodzice Apolonii występują Piotr i Antonia Czapnik.
Patryk
Multan_Grzegorz

Sympatyk

A czy informacja o rodzicach Apolonii z d. Mikowskiej pochodzi tylko z metryk urodzeń jej dzieci czy też w Osobnicy znajduje się również jej akt ślubu lub urodzenia?
mmaziarski

Sympatyk
Tytan

xyz93 pisze:szukam informacji nt. rodziców Władysława Lipki zmarłego w 1972 oraz miejsca jego urodzenia
Rodzicami byli ojciec X,matka Y,zamieszkali w Z na Ukrainie.
Władysław ur.w Z w 1915.
Jaki pytajacy taka odpowiedź dla XYZ 93
MMaziarski
evanita

Sympatyk

Post autor: evanita »

Dzień Dobry,
prośba o informację, czy akta metrykalne parafii w Jaśle udostępniane są dla osób szukających korzeni w kancelarii parafialnej, czy są jakieś określone reguły w tym zakresie.
Bardzo dziękuję za wskazówkę.
Marta
xyz93

Post autor: xyz93 »

Dziękuję. Rodzicami byli Karolina (nie mam danych dot. nazwiska panieńskiego) i Jan. Brakuje mi jedynie miejsca urodzenia. Ale i to dam rady ustalić. A co do drobnych złośliwości to przedmówcy cytuję:

3. Zasady dotyczące pseudonimu (nick, login).
Należy ograniczyć długość wybieranego pseudonimu do rozsądnego minimum. Dobrym pomysłem na stronach genealogicznych jest wybór nazwy Użytkownika (loginu): Nazwisko_Imię. Nazwa Użytkownika (login) nie może składać się z dwu oddzielnych wyrazów. Dopuszczalne jest połączenie ich znakiem [ _ . ].

Jestem osobą publiczną i niestety nie mogę pozwolić sobie na podawanie swoich danych.

Pozdrawiam
JarekK

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: JarekK »

Do xyz93:
*Moderacja: Regulamin: Na tym Forum każdy post podpisujemy: imieniem, lub imieniem i nazwiskiem. Jeżeli każdorazowe podpisywanie postu jest kłopotliwe, wtedy można ustawić automatyczny podpis, który jest widoczny pod każdym wysłanym postem jak wstawić podpis. . Podanie imienia chyba aż tak nie boli a w przypadku notorycznego łamania regulaminu możesz zostać usunięty/a z forum
Kolega MMaziarski równiez proszony jest, po praz kolejny, o przestrzeganie ww. punktu regulaminu
Ostatnio zmieniony ndz 17 lip 2016, 18:44 przez JarekK, łącznie zmieniany 2 razy.
Pozdrawiam
Jarek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Katalog Zasobów Metrykalnych - Nasze Parafie”