Jak zapisujecie miejsce ślubu

Wzajemna pomoc w problemach natury genealogicznej. Przed wysłaniem zapytania proszę sprawdzić podforum tematyczne : Tłumaczenia metryk: łacina, niemiecki, rosyjski, ukraiński, angielski, francuski ; także tematy : Poszukiwania lub Stronę Główną Forum

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Awatar użytkownika
Świątek_Katarzyna

Sympatyk

Post autor: Świątek_Katarzyna »

Aga_Brz pisze:Mam na imię Agnieszka :) Chyba nie mówimy o tym samym szablonie, Katarzyno.
Ech, nigdy niczego nie indeksowałam, nie znam się, więc wychodzi na to, że nie powinnam była się wtrącać. Przepraszam. Myślałam, że sprawa jest prosta, bo z punktu widzenia użytkownika w tabeli jest tylko parafia, a inne miejscowości są ewentualnie wpisane w uwagach, np.:
http://geneteka.genealodzy.pl/index.php ... t&lang=pol

Biedny autor wątku. Takie zamieszanie niepotrzebne się zrobiło.
Wracając do tematu:
mimo, że miejscem ślubu jest parafia, odtwarzając drzewo genealoginczne, warto sobie zapisywać również dane o miejscach zamieszkania pary młodej. Koniec kropka z mojej stony.
Poszukuję nazwisk: Bloch i Kopaniarz parafii Długosiodło.
Krystyna_Stanisławska

Sympatyk
Legenda
Kontakt:

Post autor: Krystyna_Stanisławska »

A ja podaję miejscowość urodzenia p.młodego i panny młodej. Jeśli miejscowość byłaby trudna do zlokalizowania podaję parafię, w której się urodzili.Powtarzanie miejsca ślubu tożsamego z parafią uważam za bezsensowne. Zatem podaję 2 miejscowości i oddzielam je przecinkiem. W przypadku gdy młodzi rodzili się w tym samym miejscu - tylko jedną.

Krystyna
ODPOWIEDZ

Wróć do „Potrzebuję pomocy”