Pleśniak - Rzeszów

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Kublik_Anna

Sympatyk

Pleśniak - Rzeszów

Post autor: Kublik_Anna »

i okolice - podobno pra-pradziadek Michał był fornalem w majątku Zalesie pod Rzeszowem, dziadek - Aleksander - podszedł robić karierę u Marszałka w 17PP, ożenił się , owdowiał i wyjechał do Warszawy już jako odznaczony kombatant. Dalej wszystko wiem, szukam Michała i innych przodków.

pozdrawiam,
a.kublik
Kublik_Anna

Sympatyk

Pleśniak - Rzeszów

Zalesie rzymskokatolickie podlegało pod parafię Słocina. Skany dostępne kończą mi się za szybko :(
Pozdrawiam,
Anka K.
Kublik_Anna

Sympatyk

Pleśniak - Rzeszów

A w grecko-katolickich znalazłam 3 dziewczyny - Zofię i Katarzynę, córki Michała (syn Stanisława i Wiktorii Rybka) i Marii z Puców (córki Grzegorza i Marii z Wrzochów) i Stanisławę, tez córkę Michała i Marii, ale dziadkowie się nie zgadzają.
Aleksandra nie ma. A powinien być 7.10.1891 (ew.1894, w niektórych dokumentach jest 4 nie 1)
Znaczy - albo w rzymskich katolikach, albo nie w Zalesiu. A w dokumentach jest "urodzony w Zalesiu"
Pozdrawiam,
Anka K.
thajdasz

Pleśniak - Rzeszów

Post autor: thajdasz »

Trochę Pleśniaków jest we wsi Błażowa. Stamtąd pochodził ojciec teściowej. Skany koniec XVIII wieku i do połowy XiX w są dostępne na stronach AP Przemyśl.
Kublik_Anna

Sympatyk

Pleśniak - Rzeszów

Są i w innych wsiach blisko Rzeszowa (w Chmielniku), ale to nie ci. Potrzebuję Michała (syn Stanisława i Wiktorii Rybka) i Marii z Puców (córki Grzegorza i Marii z Warzochów) - to rodzice dziadka Aleksandra i reszty rodzeństwa (okazuje się, ze było jeszcze 3 młodszych braci - Jan, Emil i Józef), szkoda, że AP Rzeszów nie udostępnia on line :(
Pozdrawiam,
Anka K.
Awatar użytkownika
Różyński_Szymon

Sympatyk
Kontakt:

Pleśniak - Rzeszów

Post autor: Różyński_Szymon »

W Hyżnem spora populacja Pleśniaków występuje... Skany tej parafii dostępne są na szukajwarchiwum
Awatar użytkownika
HubertP

Sympatyk

Post autor: HubertP »

Znam rodzinę Pleśniak mieszkającą na Mazurach w gminie Świętajno. Wiem, że dziadek tej gałęzi pochodził właśnie z okolic Rzeszowa.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”