Proszę o tłumaczenie aktu ślubu
http://www.fotosik.pl/zdjecie/fee3c9691c1a5ff7
Pozdrawiam Ewa
Prosba o tłumaczenie aktu
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
-
Drzymała_Jerzy

Dnia 3 lutego ja jak wyżej pobłogosławiłem związek małżeński między pracowitym kawalerem Tomaszem Kęmpką i pracowitą panną Justyną Szczesnianką poprzedziwszy trzema zapowiedziami i żadnych przeszkód kanonicznych nie znajdując w obecności zaś świadków pracowitych Wojciecha Szczesnego, Wawrzyna Kępki, Seweryna Rądziaka wszyscy z wyżej wspomnianej wsi.
Pozdrawiam
Jurek Drzymała
Jurek Drzymała
-
Drzymała_Jerzy

Rysie.
Tego samego dnia ja jak wyżej pobłogosławiłem związek małżeński między pracowitym kawalerem Józefem Jackowiczem ze wsi Rysie i pracowitą panną Marianną Gniadowną ze wsi Cyganka poprzedziwszy trzema zapowiedziami i żadnych przeszkód kanonicznych nie znajdując w obecności zaś świadków pracowitego Józefa Kanowrockiego ze wsi Rysie, pracowitego Kacpra Książka ze wsi Cyganka, pracowitego Antoniego Jackowicza ze wsi Rysie.
Tego samego dnia ja jak wyżej pobłogosławiłem związek małżeński między pracowitym kawalerem Józefem Jackowiczem ze wsi Rysie i pracowitą panną Marianną Gniadowną ze wsi Cyganka poprzedziwszy trzema zapowiedziami i żadnych przeszkód kanonicznych nie znajdując w obecności zaś świadków pracowitego Józefa Kanowrockiego ze wsi Rysie, pracowitego Kacpra Książka ze wsi Cyganka, pracowitego Antoniego Jackowicza ze wsi Rysie.
Pozdrawiam
Jurek Drzymała
Jurek Drzymała