Witam wszystkich !!!
Jestem tutaj po raz pierwszy,ale mam nadzieję, nie ostatni....
Poszukuję kontaktu z osobami powiązanymi z nazwiskami MIERZWA i DYNIA a wywodzących się z terenów Polski południowej, podkarpacia i lubelszczyzny a szczególnie interesują mnie okolice Rzeszowa -........
Otóż w swoich poszukiwaniach , doszedłem do lat ok. 1730-50 kiedy to urodził sie w miejscowości ZACZERNIE k/Rzeszowa mój pra,pra.... dziadek ADALBERTUS MIERZWA (MIRZWA), który ok 1786 r. ożenił sie z MARIANNĄ PASIERB...
ich syn GRZEGORZ MIERZWA ożenił się z AGNIESZKĄ CIEŚLA ...
ich syn JAN MIERZWA ożenił się z KATARZYNĄ RZĄSA...
ich syn JACENTY MIERZWA ożenił się z KATARZYNĄ DYNIA...
ich syn a mój ojciec WŁADYSŁAW MIERZWA ożenił się z KATARZYNĄ WOŹNY
itd,itd..... ponad 720 osób i ponad 250 małżeństw - jeżeli ktoś byłby zainteresowany, to zapraszam na :
http://www.kaem2004.republika.pl
oraz
http://k_mierzwa.republika.pl/GreatFamily/index.html
Ponieważ moję dalsze poszukiwania ,wymagają jeszcze wielu uzupełnień -dlatego poszukuję osób związanych z wymienionymi nazwiskami o kontakt i pomoc w dalszym budowaniu tego drzewa....!!!.
A może ktoś , podczas swoich poszukiwań ,spotkał się z takimi nazwiskami..???
Czekam na kontakt !!!
Pozdrawiam : Kazimierz Mierzwa
Poszukuję Mierzwa i Dynia
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
- Ewa_Szczodruch

Witaj Kazimierzu!
Na GenPol - co najmniej 3 osoby prócz Ciebie są zainteresowane tym nazwiskiem ( jedna zdaje się je nosi ). Wiem, bo prosiły mnie o etymologię nazwiska Mierzwa.
Możesz je łatwo znaleźć ( opcja "Szukaj w GenPol- u" ) i nawiązać z nimi kontakt, o ile wcześniej tego nie zrobiłeś
Pozdrawiam cieplutko, Ewa Szczodruch
Na GenPol - co najmniej 3 osoby prócz Ciebie są zainteresowane tym nazwiskiem ( jedna zdaje się je nosi ). Wiem, bo prosiły mnie o etymologię nazwiska Mierzwa.
Możesz je łatwo znaleźć ( opcja "Szukaj w GenPol- u" ) i nawiązać z nimi kontakt, o ile wcześniej tego nie zrobiłeś
Pozdrawiam cieplutko, Ewa Szczodruch
- Grochowicki_Andrzej

Witaj Kazimierzu,
pewnie niewiele Ci to pomoże, ale u mnie w rodzinie miałem ciocię o tym nazwisku panieński, jej ojciec Józef Mierzwa urodził się na początku XX w. Mieszkali w dawnym woj. tarnobrzeskim.
Spotkałem też ks. Mareka Mierzwę, który skontaktował mnie z Polską Misją w Gelsenkirchen. Ks. Marek jest proboszczem w parafii Gorawino w diecezji koszalińsko-kołobrzeskiej.
Pozdrawiam serdecznie
Andrzej-Maciej
pewnie niewiele Ci to pomoże, ale u mnie w rodzinie miałem ciocię o tym nazwisku panieński, jej ojciec Józef Mierzwa urodził się na początku XX w. Mieszkali w dawnym woj. tarnobrzeskim.
Spotkałem też ks. Mareka Mierzwę, który skontaktował mnie z Polską Misją w Gelsenkirchen. Ks. Marek jest proboszczem w parafii Gorawino w diecezji koszalińsko-kołobrzeskiej.
Pozdrawiam serdecznie
Andrzej-Maciej
Witam serdecznie
Na przełomie wieków 19 i 20 sporo Mierzwów mieszkało w Prawnie miejscowości w gm.Józefów n/Wisłą woj.lubel.Obecnie linia męska tu zaginęła .Prawdopodobnie w samym Józefowie jeszcze mieszkają jacyś.Jeśli Cię to interesuje daj znać poszukam w książce telef.Czy potomkinie tego rodu też Cię interesują?Danka-
danishamałpawp.pl
Na przełomie wieków 19 i 20 sporo Mierzwów mieszkało w Prawnie miejscowości w gm.Józefów n/Wisłą woj.lubel.Obecnie linia męska tu zaginęła .Prawdopodobnie w samym Józefowie jeszcze mieszkają jacyś.Jeśli Cię to interesuje daj znać poszukam w książce telef.Czy potomkinie tego rodu też Cię interesują?Danka-
danishamałpawp.pl
Ostatnio zmieniony śr 22 maja 2013, 05:53 przez danisha, łącznie zmieniany 1 raz.
- Młochowski_Jacek

- Kontakt:
Re: Mierzwa Family....
Znam osoby w Radomiu i tym nazwisku. Jak zwykle w takiej sytuacji niezawodna jest http://ksiazka-telefoniczna.com .mierzwa pisze:Poszukuję kontaktu z osobami powiązanymi z nazwiskami MIERZWA ...
W samym mazowieckim wpisując nazwisko Mierzwa i miasto % znalazłem kontakt (numer tel.) do ponad 50 osób o tym nazwisku.
Pozdrawiam serdecznie
Jacek Młochowski
Jacek Młochowski