Dzień dobry,
Proszę o tłumaczenie aktu zgonu Józef Raida
https://familysearch.org/ark:/61903/3:1 ... cc=2207717
Pozdrawiam
Piotr Sułek
Prośba o tłumaczenie akt zgonu niemiecki 1906
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
Prośba o tłumaczenie akt zgonu niemiecki 1906
Szukam informacji o rodzinach:
Sułek (powiat bocheński: Nowy Wiśnicz - Łomna), Bojanek (powiat zawierciański: Podlesice, Kroczyce; powiat myszkowski: Żarki, Myszków), Pawluk (Ukraina, powiat bóbrecki: Stare Sioło; i Lwów)
Sułek (powiat bocheński: Nowy Wiśnicz - Łomna), Bojanek (powiat zawierciański: Podlesice, Kroczyce; powiat myszkowski: Żarki, Myszków), Pawluk (Ukraina, powiat bóbrecki: Stare Sioło; i Lwów)
-
Drzymała_Jerzy

Nr 21
Sudice, dnia 28 września 1906 roku
Przed niżej podpisanym urzędnikiem stanu cywilnego stawiła się dzisiaj znana co do osoby córka dożywotnika teresa Raida, zamieszkała w m. Sudice i zgłosiła, ze Józef Raida chałupnik-dożywotnik i szewc, lat 91, wyznania katolickiego, zamieszkały w m. Sudice, wdowiec, urodzony w m. Sudice, syn chałupnika Mateusza(Macieja?) Raida i jego żony Teresy z domu Wurno(?), obojga zmarłych i obojga ostatnio zamieszkałych w m. Sudice, zmarł w m. Sudice we własnym mieszkaniu dnia 28 wrzesnia 1906 roku przed południem o godzinie drugiej.
Zgłaszająca wyjaśniła, że była osobiście obecna przy zgonie Józefa Raidy.
Przeczytano, zatwierdzono i podpisano
(-) Theresia Raida
Urzędnik Stanu Cywilnego
(-) Petruschke
Dopisek na marginesie
Urodzony 21 marca 1815 roku
Uwiąd starczy
Sudice, dnia 28 września 1906 roku
Przed niżej podpisanym urzędnikiem stanu cywilnego stawiła się dzisiaj znana co do osoby córka dożywotnika teresa Raida, zamieszkała w m. Sudice i zgłosiła, ze Józef Raida chałupnik-dożywotnik i szewc, lat 91, wyznania katolickiego, zamieszkały w m. Sudice, wdowiec, urodzony w m. Sudice, syn chałupnika Mateusza(Macieja?) Raida i jego żony Teresy z domu Wurno(?), obojga zmarłych i obojga ostatnio zamieszkałych w m. Sudice, zmarł w m. Sudice we własnym mieszkaniu dnia 28 wrzesnia 1906 roku przed południem o godzinie drugiej.
Zgłaszająca wyjaśniła, że była osobiście obecna przy zgonie Józefa Raidy.
Przeczytano, zatwierdzono i podpisano
(-) Theresia Raida
Urzędnik Stanu Cywilnego
(-) Petruschke
Dopisek na marginesie
Urodzony 21 marca 1815 roku
Uwiąd starczy
Pozdrawiam
Jurek Drzymała
Jurek Drzymała
- beatabistram

- Otrzymał podziękowania: 1 time
Witajcie
to moze byc.. Teresy Wurm
pozdr. bb
to moze byc.. Teresy Wurm
pozdr. bb
Pozdrawiam Beata.
P.S
Ważne!!! : Proszę edytować pierwszy post i w temacie dopisywać: ok. Dotyczy tylko działu tłumaczeń.
http://www.moremaiorum.pl/odczytywac-ni ... uby-zgony/
P.S
Ważne!!! : Proszę edytować pierwszy post i w temacie dopisywać: ok. Dotyczy tylko działu tłumaczeń.
http://www.moremaiorum.pl/odczytywac-ni ... uby-zgony/
-
Grellmann_Robert

- beatabistram

- Otrzymał podziękowania: 1 time
Znalazłem akt urodzenia, nazwisko matki to Wurm.
Dziękuję serdecznie za pomoc
Dzięki temu aktowi mogę skoczy 3 pokolenia wstecz, bo do tej pory nie miałem potwierdzenia, czy to właściwy Józef.
Pozdrawiam!
Dziękuję serdecznie za pomoc
Dzięki temu aktowi mogę skoczy 3 pokolenia wstecz, bo do tej pory nie miałem potwierdzenia, czy to właściwy Józef.
Pozdrawiam!
Szukam informacji o rodzinach: