Poszukuję krewnych-Sałamaj, Dudziński lub Kańczugowski

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

sałamaj_mirosław

Sympatyk

Post autor: sałamaj_mirosław »

Poszukuję wiadomości o nazwisku sałamaj a konkretnie Marian Sałamaj syn Władysława nie mam wiadomości o Władysławie jest to mójdziadek nie wiem z kąd pochodził i gdzie zmarł może jakieś osoby znaja władysława mąż józefy rodzice mariana.
sałamaj_mirosław

Sympatyk

Jak znałeżć kogoś o kim nie mam żadnych danych tylko imię nazywał się Edmund Dudziński lubKańczugowski wiem że był chyba więżniem na zamku w Lublinie i ślad się urywa może ktoś wie jak odnałeżć dalsze ślady.
sałamaj_mirosław

Sympatyk

nazwisko kańczugowska

proszę osoby związane z tym nazwiskiem o informację o Franciszku kańczugowskim jeżeli coś mogą pomóc.
andrzejkapron

Sympatyk
Nowicjusz

nazwisko kańczugowska

Post autor: andrzejkapron »

Panie Mirosławie
Osobiście znam kilka osób o tym nazwisku w Lublinie i jego okolicach. Ale Pan nic o Franciszku nie podał!
to szukanie w ciemno. A skoro tak, to niech Pan zacznie od naszej klasy po nazwisku wypytywac
Andrzej
sałamaj_mirosław

Sympatyk

nazwisko kańczugowska

Witam Franciszek Kańczugowski był mężem Kazimiery z domu Dąbrowska chciałbym dowiedziec się więcej gdzie zmarł i skąd pochodził różne rzeczy tworzę drzewo genealogiczne iszukam wiadomości a w końcu to mój dziadek
Dorota42

Sympatyk

Post autor: Dorota42 »

Ponieważ kontakt emailowy z Panem się urwał odpisuję, że Edmund Kańczugowski był synem Kazimiery Dąbrowskiej z pierwszego małżeństwa. Pozdrawiam
andrzejkapron

Sympatyk
Nowicjusz

nazwisko kańczugowska

Post autor: andrzejkapron »

jest odpowiedz na Pańskim 2 poście. Zeby sprecyzować trzeba podać przynajmniej region, przybliżone daty i miejsca
Amdrzej
sałamaj_mirosław

Sympatyk

Józefa Sałamaj

poszukuję wiadomości o józefie sałamaj żona władysława byli rodzicami mariana sałamaja józefa jest pochowana w lublinie a o władysławie nie mam znaku może ktoś wie jak odnależć ślad
sałamaj_mirosław

Sympatyk

Nazwisko Sałamaja

proszę o wiadomości o nazwisku Sałamaja Marian ,Władysław prawdopodobnie lemszczyzna lublin Marian brał komunię w św agnieszki
sałamaj_mirosław

Sympatyk

Nieznany Sałamaja

Gdzie mogę znależć wiadomości na temat kogoś o kim wiem tylko jak się nazywał podobno z Lublina nie wiem gdzie POCHOWANY proszę o pomoc Władysław Sałamaja lubSałamaj mąż Józefy.
Awatar użytkownika
maria.j.nie

Administrator
Nowicjusz

Post autor: maria.j.nie »

Witam

Proszę sprawdzić, może się okaże przydatne :wink:
Nazwisko Sałamaj
Spis rodzin wojskowych, wywiezionych do ZSRR … Spis na dzień 01.01.1943r … (1942)..
http://pism.co.uk/Docs/SpisRodzin.pdf -str. (sk.) 862
poz. 10318 Sałamaj Anna c. Jakuba (ur.) 1899 (miejsce) Dżambułska obł., Dżambulski rejon.Pułat-Koszczi.
dzieci : Edward (ur)1925, Marian (ur.)1927, … inne.. brat Piotr (ur) 1899, mąż Franciszek, szereg
poz. 10319. Sałamaj, Maria c.Jakuba (ur.) 1909 (miejsce) Dżambułska obł., Dżambulski rej., k/z Pułat-Koszczi.
dzieci: Stanisław (ur.)1927, Władysław (ur.) 1929 … inne.. mąż Józef , szereg.

- Katalog on-line Kategoria : Zesłani na "Sybir"

Pozdrawiam serdecznie Maria
P.S. uprzejmie proszę, o podpisywanie własnych postów,
chociaż imieniem, będzie nam miło…:wink:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”