Nazwiska z drzewa genealogicznego
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
AdamKrawczyk

-
AdamKrawczyk

- Chrzastowski_Radoslaw

- Batogowski_Sergij

Nazwiska w moim drzewie z odniesieniem do miejscowości
1) wsie Stęzarzyce, Nikitycze i Korytnica powiatu Włodzimierski na Wołyniu.
Batogowski, Podwerniuk, Kiryczuk (Czapa), Wojewoda, Maziaruk.
2) wieś Horodno powiat Włodzimierski na Wołyniu.
Aleksandruk, Lewczuk, Łukaszuk, Chwic (Fic), Świnowej (Swynowej), Romaniuk, Ogniowa, Czujko.
3) Nowiny przysiółek wsi Jażów Stary, parafia Jaworów obwód Lwowski
Romanyszyn, Biłyk, Konował, Wachuła, Daćko, Jupin (Jupyn), Kot (Kit), Warenica, Jacura, Tuczapiec.
4) Hrubieszów i Gródek nad Bugiem gmina Hrubieszów, Lubelszczyzna.
Lulka (Lulko), Steciuk, Szelżuk (Szylżuk, Selżuk), Migas (Migasiewicz), Maśluk, Broński, Sokołowski, Boniewski, Sterniczuk, Pawluk, Łubieniecka, Panasiuk (Panasiewicz), Sebowicz.
5) wsie Popowce, Dudyn, Nemiacz, parafia Podkamień, powiat Brody, obwód Lwowski.
Pasiecznik (Pasicznyk), Juźwa (Jóźwa, Juzwa), Chamroz, Huk, Patali, Jakubowicz, Sytnik.
6) wieś Jabłonówka, parafia Berezdów, współczesny rajon Sławucki obwódu Chmielnickiego.
Łukomski, Miller.
7) wieś Michaluczka, Majdanwiła, współczesny rajon Szepetowski obwodu Chmielnickiego.
Możejko.
Pozdrawiam
Sergij Batogowski
z Ukrainy
1) wsie Stęzarzyce, Nikitycze i Korytnica powiatu Włodzimierski na Wołyniu.
Batogowski, Podwerniuk, Kiryczuk (Czapa), Wojewoda, Maziaruk.
2) wieś Horodno powiat Włodzimierski na Wołyniu.
Aleksandruk, Lewczuk, Łukaszuk, Chwic (Fic), Świnowej (Swynowej), Romaniuk, Ogniowa, Czujko.
3) Nowiny przysiółek wsi Jażów Stary, parafia Jaworów obwód Lwowski
Romanyszyn, Biłyk, Konował, Wachuła, Daćko, Jupin (Jupyn), Kot (Kit), Warenica, Jacura, Tuczapiec.
4) Hrubieszów i Gródek nad Bugiem gmina Hrubieszów, Lubelszczyzna.
Lulka (Lulko), Steciuk, Szelżuk (Szylżuk, Selżuk), Migas (Migasiewicz), Maśluk, Broński, Sokołowski, Boniewski, Sterniczuk, Pawluk, Łubieniecka, Panasiuk (Panasiewicz), Sebowicz.
5) wsie Popowce, Dudyn, Nemiacz, parafia Podkamień, powiat Brody, obwód Lwowski.
Pasiecznik (Pasicznyk), Juźwa (Jóźwa, Juzwa), Chamroz, Huk, Patali, Jakubowicz, Sytnik.
6) wieś Jabłonówka, parafia Berezdów, współczesny rajon Sławucki obwódu Chmielnickiego.
Łukomski, Miller.
7) wieś Michaluczka, Majdanwiła, współczesny rajon Szepetowski obwodu Chmielnickiego.
Możejko.
Pozdrawiam
Sergij Batogowski
z Ukrainy
Ostatnio zmieniony ndz 15 mar 2015, 19:53 przez Batogowski_Sergij, łącznie zmieniany 1 raz.
-
andrzejkapron

Witam, w moim drzewie również występują nazwiska:
Piątek (Nowy Żmigród - Skalnik)
Partyka (Kamień)
Pozdrawiam,
Paweł
Piątek (Nowy Żmigród - Skalnik)
Partyka (Kamień)
Pozdrawiam,
Paweł
Pozdrawiam,
Paweł
--------------------------------
Buczyńscy - Skalnik, Nowy Żmigród, Ożomla, USA ; Trojanowscy, Borczonowie, Kempscy - Różan, Gąsewo ; Sabatowie i Partykowie - Jeżowe, Kamień
Paweł
--------------------------------
Buczyńscy - Skalnik, Nowy Żmigród, Ożomla, USA ; Trojanowscy, Borczonowie, Kempscy - Różan, Gąsewo ; Sabatowie i Partykowie - Jeżowe, Kamień
- Musial_Michalina

-
wojtek1964

-
Florek_Jacek

Witam serdecznie!
Interesują mnie nazwiska Florek (to również moje nazwisko). Moi przodkowie pojawiają się we Lwowie w połowie XIX w. ale nie wiem skąd przybyli. Chodziły słuchy, że z okolic Limanowej, ale to może być mało prawdopodobne. Potem byli związani z również z Krakowem. Czy mogę liczyć na informacje o Twoich Florkach?
Jeden z Florków (Piotr) poślubił Zofię Gorczycę (są te nazwiska u Ciebie) więc jeśli jest jakiś związek to również liczę na info...
Interesują mnie nazwiska Florek (to również moje nazwisko). Moi przodkowie pojawiają się we Lwowie w połowie XIX w. ale nie wiem skąd przybyli. Chodziły słuchy, że z okolic Limanowej, ale to może być mało prawdopodobne. Potem byli związani z również z Krakowem. Czy mogę liczyć na informacje o Twoich Florkach?
Jeden z Florków (Piotr) poślubił Zofię Gorczycę (są te nazwiska u Ciebie) więc jeśli jest jakiś związek to również liczę na info...
Pozdrawiam
Jacek Florek
Jacek Florek
-
Piotr_Pizoń