Jak zrobić zrzut ekranu skanu aktu urodzenia z AP
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
- Barbara_Lendzion

Jak zrobić zrzut ekranu skanu aktu urodzenia z AP
Nie mogę znaleźć na forum jak robi się zrzut ekranu skanu znajdującego się na stronie www.genealogiawarchiwach.Czy może mi ktoś rozjaśnić w głowie ?
Barbara
Barbara
Pozdrawiam Barbara
-------------------------------------------------------
Poszukuję: Włocławek - Wilczyńscy,Kulińscy Kowal - Cytaccy ,Baruchowo i okolice: Lewandowscy, Gizińscy,Prusy i Mazowsze - Lendzion
Poszukuję: Włocławek - Wilczyńscy,Kulińscy Kowal - Cytaccy ,Baruchowo i okolice: Lewandowscy, Gizińscy,Prusy i Mazowsze - Lendzion
-
przemko20161

- Batogowski_Sergij

-
przemko20161

-
Sroczyński_Włodzimierz

- Otrzymał podziękowania: 1 time
Przemku weź to wyedytuj, wykasuj bo grozi zrzutką na seryjnego za takie żarty
Lorem ipsum:)
Lorem ipsum:)
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
Witaj Basiu,
Podaje ci instrukcje na sciaganie zdjecia podane przez:
Gordziejuk_tanyi napisał:
Trzeba "udawać", że się ma bardzo duży ekran i wtedy zdjecie ładuje się wspólnej rozdzielczości. W tym celu znajduję skan, otwieram go jak zwykle, następnie : 1) F11 aby był pełny ekran 2) maksymalnie zwężam okienko po prawnej stronie 3) maksymalnie zmniejszam pasek u gory ekranu parokrotnie naciskając "ctr" i "-" 4) zachowaj jako..
Ten sposób działa w firefoxie , natomiast w chromie miałam problemy z zachowaniem obrazka.
Co do zrzut ekranu to mozesz zrobic tak jak powyzej do punktu nr 4.
Nastepnie przycisnij guzik na klawiaturze ktory ma napis 'PrintScr'. (Wystarczy przycisnac ten guzik raz) Otwoz Word I przycisnij prawa czesc myski I kliknij na slowo Wklej (albo Paste - po angielsku). Obrazek ci sie powinien pokazac w Word.
Pozdrawiam, pomponik
Podaje ci instrukcje na sciaganie zdjecia podane przez:
Gordziejuk_tanyi napisał:
Trzeba "udawać", że się ma bardzo duży ekran i wtedy zdjecie ładuje się wspólnej rozdzielczości. W tym celu znajduję skan, otwieram go jak zwykle, następnie : 1) F11 aby był pełny ekran 2) maksymalnie zwężam okienko po prawnej stronie 3) maksymalnie zmniejszam pasek u gory ekranu parokrotnie naciskając "ctr" i "-" 4) zachowaj jako..
Ten sposób działa w firefoxie , natomiast w chromie miałam problemy z zachowaniem obrazka.
Co do zrzut ekranu to mozesz zrobic tak jak powyzej do punktu nr 4.
Nastepnie przycisnij guzik na klawiaturze ktory ma napis 'PrintScr'. (Wystarczy przycisnac ten guzik raz) Otwoz Word I przycisnij prawa czesc myski I kliknij na slowo Wklej (albo Paste - po angielsku). Obrazek ci sie powinien pokazac w Word.
Pozdrawiam, pomponik
- Barbara_Lendzion

Bardzo wszystkim dziękuję za zainteresowanie się moim pytaniem. Szczególnie pomponikowi. Dziękuję także osobom, które potraktowaly mnie nieco kpiąco.
Barbara
Barbara
Pozdrawiam Barbara