Temat: "Rodzina Jankowskich z pod Łodzi"*
Witam Bardzo serdecznie.
Szukam osób , które wiedzą coś odnośnie mojej prababci ze strony ojca Heleny Jankowskiej ur.1911r. zm. 1991 ostatnio zamieszkałej w Lubinie. Miała córkę Henrykę Jankowską i prawdopodobnie syna. Pochodzili z pod Łodzi. Przenieśli się najpierw do Kamiennej Góry potem mieszkali w Marciszowie a na końcu w Lubinie. Tutaj jest pochowana na cmentarzu.
Córka jej Henryka Jankowska - miała syna Artura Jankowskiego zmarłego tragicznie w 1991r. , córkę również zmarłą tragicznie pochowaną prawdopodobnie we Wrocławiu.
poszukuje tez mojego dziadka ojca Artura Jankowskiego. Nie mam żadnych wiadomości o nim i nie wiem jak się do tego zabrać. Mój ojciec nie znał swojego ojca i nie miał wiadomości o nim. W akcie zgonu jest wpisane imię ojca Leon.
Bardzo proszę o jakąkolwiek pomoc.Dziękuję
* moderacja tematu [Sianin_1948]
Jankowscy z pod Łodzi
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
-
Dagmara1985
-
przemko20161

Witaj
Jeżeli chodzi o twojego dziadka ojca Artura to najpierw sprawdź w którym roku brał ślub twój tata i ustal jakie to było USC a tam na pewno uzyskasz informacje dotyczące imienia twojego dziadka oraz wiek twojego taty i miejce urodzenia twojego taty.Jak to już ustalisz z łatwością ustalisz jaka to parafia a jeżeli nie ustalisz to popytaj w USC tam napewno tobie powiedzą w jakiej parafii ur się twój tato i na koniec na podstawie nazwy parafii ustalisz do jakiego Archiwum Państwowego należała parafia i kto wie może tam znajdziesz dalszych przodków.
W razie problemów pisz do mnie na pw na genealogach postaram się tobie pomóc rónież mogę przetłumaczyć tobie akty z ęzyka rosyjskiego
pozdrawiam
Przemek
Jeżeli chodzi o twojego dziadka ojca Artura to najpierw sprawdź w którym roku brał ślub twój tata i ustal jakie to było USC a tam na pewno uzyskasz informacje dotyczące imienia twojego dziadka oraz wiek twojego taty i miejce urodzenia twojego taty.Jak to już ustalisz z łatwością ustalisz jaka to parafia a jeżeli nie ustalisz to popytaj w USC tam napewno tobie powiedzą w jakiej parafii ur się twój tato i na koniec na podstawie nazwy parafii ustalisz do jakiego Archiwum Państwowego należała parafia i kto wie może tam znajdziesz dalszych przodków.
W razie problemów pisz do mnie na pw na genealogach postaram się tobie pomóc rónież mogę przetłumaczyć tobie akty z ęzyka rosyjskiego
pozdrawiam
Przemek
- annastregiel

Witam.
Jeżeli chodzi o prababcię Helenę Jankowską, ur. w 1911 r. to należy sprawdzić dane z jej aktu zgonu z 1991 r. Tam będą informacje o rodzicach i miejscu urodzenia. W genetece w woj łódzkim są dwie Heleny Jankowskie urodzone w 1911 r. -jedna w par. Małyń, druga w par. Rozprza.
Pozdrawiam.
Anna Stręgiel
Jeżeli chodzi o prababcię Helenę Jankowską, ur. w 1911 r. to należy sprawdzić dane z jej aktu zgonu z 1991 r. Tam będą informacje o rodzicach i miejscu urodzenia. W genetece w woj łódzkim są dwie Heleny Jankowskie urodzone w 1911 r. -jedna w par. Małyń, druga w par. Rozprza.
Pozdrawiam.
Anna Stręgiel
Poszukuję:
-aktu ur. Antoniego Rudnickiego, s. Stefana, ok. 1805, ok. Kalisza, Ostrowa Wlkp.
- rodziców Stefana Rudnickiego (ok. 1780-1845), ekonoma w majątkach k. Ostrowa Wlk. męża Józefy ze Skarzyńskich, ślub - par. Tursko w 1804 r.
-aktu ur. Antoniego Rudnickiego, s. Stefana, ok. 1805, ok. Kalisza, Ostrowa Wlkp.
- rodziców Stefana Rudnickiego (ok. 1780-1845), ekonoma w majątkach k. Ostrowa Wlk. męża Józefy ze Skarzyńskich, ślub - par. Tursko w 1804 r.
-
przemko20161

- annastregiel

Parafia Małyń jest w AP w Łodzi od 1808 r. Wcześniejsze akty - w Archiwum Diecezjalnym we Włocławku.
Anna Stręgiel
Anna Stręgiel
Poszukuję: